Open university studiesArt and culture

Klovnerian jatkokurssi (2 op)

This course has ended

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Laajuus

2 op

Ajankohta

pe-su 10.-12.11. ja 24.-26.11.2023

pe klo 17-20 la-su 10-17

Opetuspaikka

Liikelaituri, Yliopistonkatu 58 D, 1. krs.

Sisältö (kohti klovninumeroa)

Klovnerian jatkokurssin tarkoituksena on kehittää opiskelijan klovnerian tuntemusta ja osaamista. Tällä kurssilla keskitytään omaan klovniin erityisesti suhteessa toisiin klovneihin. Perehdytään parityöskentelyyn ja klovniduon dynamiikkaan esimerkiksi statusten ja rytmiharjoitusten avulla sekä harjoitellaan yhteisen leikin löytämistä improvisaatiossa ja erilaisissa pariharjoituksissa. Miten saan parini ainutlaatuisen hölmöyden kukoistamaan? Klovnitriolla tai suuremmalla ”perhekunnalla” on puolestaan omat lainalaisuutensa, joihin kurssilla myös tutustutaan. Mitä pari- tai ryhmätyöskentelyssä voi paljastua omasta klovnista?

Kurssilla harjoitellaan myös klovnin kontaktia ja vuorovaikutusta suhteessa yleisöön.  Uskallanko vapaasti hengittäen ja leikkien kuunnella ja aistia yleisön reaktioita?Opetuksessa myös vahvistetaan kunkin opiskelijan omaa erityistä tapaa ihmetellä elämää klovnina ja tarkennetaan fyysistä ilmaisua.  Tietoinen läsnäolo, jakamisen ilo sekä heittäytyminen leikkiin ovat työskentelyn lähtökohtia.

Toimivan klovnileikin ja -pelin rakenteiden tarkastelu antaa aineksia myös edetä improvisaatiosta kohti klovninumeron vaatimuksia.

 

HUOM! Kurssi on tarkoitettu jo aiemmin klovnerian perusteisiin tutustuneille. Opiskelijat valitaan ennakkotehtävien perusteella. Max. 16 opiskelijaa.

Ennakkotehtävät

Kerro lyhyesti aiempi kokemuksesi klovneriasta ja perustele miksi haluat tälle kurssille. 

Kirjoita vapaasti, mitä klovnerialle tyypillisiä asioita tunnistat videosta (Annie Fratellini&Pierre Etaix) ja millaisia ajatuksia näkemäsi sinussa herättää. Ennakkotehtävät yhteensä max.2 sivua.

https://www.ina.fr/ina-eclaire-actu/video/i11103753/pierre-etaix-et-annie-fratellini-dans-un-sketch

Hakuaika 10.6.-13.10.2023. Hakulomake julkaistaan tällä sivulla hakuajan alkaessa. 

Suoritustapa

Arviointi hyväksytty/hylätty. Aktiivinen osallistuminen opetukseen. Opintoihin sisältyy myös itsenäistä työskentelyä.

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu jo aiemmin klovnerian perusteisiin tutustuneille. Opiskelijat valitaan ennakkotehtävien perusteella. Max. 16 opiskelijaa.

Kouluttaja

Ohjaaja, FM Taina Mäki-Iso on erikoistunut fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Hän on käyttänyt ohjauksissaan klovneriaa, opettanut sitä mm. Teatterikorkeakoulussa, Nätyllä, Salpauksen sirkuskoulutuksessa ja Turun taideakatemiassa sekä esiintynyt klovnina sekä Suomessa että mm. Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraateissa. Hän on opiskellut klovneriaa ja komiikkaa opettajinaan  mm. Philippe Gaulier, Pierre Byland, Ami Hattab, Norman Taylor ja Angela de Castro.

Teacher

Taina Mäki-Iso

Course credit

2

Enrollment status

Search instructions mentioned in the description

Dates

10.11.2023 - 26.11.2023

Price

185€