Taide

Metalligrafiikan työpajat

Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot

Tampereen kesäyliopisto järjestää yhteistyössä Grafiikanpaja Himmelblaun kanssa kolme syventävää metalligrafiikan työpajaa kesäkauden aikana.

Hinta ja ilmoittautuminen

Yhden työpajan hinta on 105 €. Työpajoihin ilmoittaudutaan valitsemalla halutut työpajat listauksesta ilmoittautumislomakkeelle. Kaikissa työpajoissa on vielä tilaa. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Koulutukseen otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 6 opiskelijaa.

Kuvaus

Grafiikanpaja Himmelblau tarjoaa syventävää metalligrafiikan koulutusta työpajakurssien muodossa. Kurssit ovat tiiviitä workshop-henkisiä pajoja joita järjestetään kerran kuussa. 

Kurssin tavoitteena on vahvistaa syväpainografiikan tekniikoiden ja vedostamisen hallintaa. Opiskelija jatkaa kurssien rinnalla omatoimista työskentelyään omaan tahtiin. Kursseilla esitellään Himmelblaussa käytössä olevia työmenetelmiä. Jokaiselle viikonlopulle on valittu syventävä aihe jonka kouluttaja esittelee. Tämän lisäksi opiskelija saa täsmällistä tukea omaan työskentelyynsä tarpeen mukaan.

Viikonloppupajat jatkuvat syksyllä. Syksyn aihekokonaisuudet ja ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Toivomme osallistumista perättäisiin työpajoihin, mutta pajoihin voi osallistua myös erikseen.

Kurssimateriaalit sisältyvät kurssimaksuun.

Metalligrafiikan työpajojen teemat ja aikataulut

4.-5.5.2018

Teema: Bitumiakvatinta

Käydään läpi akvatintan tekeminen bitumilla, Himmelblaun tapaan. 

 

8.-9.6.2018

Teema: CRC-avaus ja happomaalaus

Käydään läpi kaksi maalaustekniikkaa, joiden avulla on mahdollista syövyttää maalausjälki laatalle, suoraan ja epäsuorasti. 

3.-4.8.2018

Teema: Chine-collé

Käydään läpi Chine-collé -tekniikka. Tehdään vehnäliimaa kahdella tapaa.

Pajatyöskentely tapahtuu aina perjantaisin klo 16 – 19:15 ja lauantaisin klo 11 – 16:15

 

Paikka

Grafiikanpaja Himmelblau Oy

Finlaysoninkuja 9, 33210 TAMPERE

 

Kouluttajat

Taidevedostaja Tommi Hietanen ja taidegraafikko Tomas Regan

 

  
taidevedostaja Tommi Hietanen ja taidegraafikko Tomas Regan
Paikkoja vapaana
4.5.2018 - 4.8.2018
Osallistumismaksu 0,00

Lue lisää