Sosiaali- ja terveysala

MuistiKUNTO® - ohjaajakoulutus

19.9.2019 klo 9.00-16.15

Muistikuntoutus on tutkitusti tuloksellista ja myös Suomessa on saatu vahvaa näyttöä muistisairaiden henkilöiden ryhmä- ja yksilömuotoisesta kuntoutuksesta.

Kohderyhmä

Intensiivikurssi on tarkoitettu muistisairaiden kuntoutuksesta kiinnostuneille terveydenhuollon ammattilaisille, esimerkiksi fysioterapeuteille, lähihoitajille ja sairaanhoitajille.

Kouluttaja

Tarja Kindstedt, ft, muistikuntoutuksen asiantuntija ja kouluttaja, Suomen Fysiogeriatria Oy

Tarja Kindstedt on rautainen ja käytännönläheinen muistikuntoutuksen asiantuntija sekä suosittu kouluttaja. Hänen erityisosaamisensa painottuu muistisairaiden kuntoutukseen, josta hänellä on yli 15 vuoden kokemus. Hän on ollut kehittämässä ja toteuttamassa muistikuntoutusta käytännössä sekä erilaisten projektien ja ammattilaisten kouluttamisen yhteydessä. Tuloksellinen kuntoutus on ylläpitänyt hänen mielenkiintoaan työskennellä geriatristen kuntoutujien parissa.

Tavoitteet

  • Antaa laaja-alaista tietoa siitä, miten muistisairaiden toimintakykyä ja elämänlaatua voidaan edistää ja kohentaa.
  • Auttaa ymmärtämään muistisairasta henkilöä ja kohtamaan hänet arvostavasti.
  • Perehdyttää toimintakyvyn arviointiin sekä laajamittaiseen kuntoutuksen ohjaamiseen.
  • Auttaa oivaltamaan, että toimintakyvyn paraneminen lisää elämänlaatua ja tuo iloa, eloa ja liikettä muistisairaan elämään.
  • Syventää tietämystä muistikuntoutuksen saloista ja sytyttää into muistikuntoukseen.

Sisältö

MuistiKUNTO®-ohjaajakoulutuksessa perehdyt muistisairauksien tuomiin toiminnan ja liikkumisen muutoksiin. Oivallat ja ymmärrät muistisairaan ihmisen kehon muutoksia ja toimintaa sekä saat valmiuksia vuorovaikutustaitoihin. Osaat myös tukea potilaan omaisia ja tarjota heille asiantuntijan neuvoja. Koulutuksessamme saat inspiraatiota ja uutta tietoa työskentelyyn muistisairaan kanssa.

MuistiKUNTO®-ohjaajakoulutuksessa käsitellään muun muassa liikunnallista muistikuntoutusta ryhmämuotoisena toimintana ja muistipotilaan kuntoutuksen polkua. Koulutuksessa myös inspiroidaan ja innostetaan osallistujat muistiryhmien ohjaamiseen, sekä annetaan käytännön toimintamalleja muistisairaiden kuntoutuksen toteuttamiseen.

 

  
Tarja Kindstedt, fysioterapeutti, Suomen Fysiogeriatria Oy
Paikkoja vapaana
19.9.2019 - 19.9.2019
Ilmoittautuminen alkaa
10.12.2018 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
17.9.2019
Osallistumismaksu 250,00

Lue lisää