Taide- ja kulttuuriala

Naamioteatteri

Ajankohta

Ma-Pe 24.2.-28.2.2020 klo 10.00-17.00

Opetuspaikka

Pirkanmaan ihmissuhdetyön 7. taivas, tila Sali, Yliopistonkatu 60 A, 7. krs. 

Sisältö

Työpajassa tehdään matkaa sanattoman naamioteatterin perusteisiin. Ranskalaisen Lecoq-pedagogiikan hengessä korkkaamme aiheen neutraalinaamioiden avulla;  tutustumme oman kehon liikelaatuihin ja houkuttelemaan näkyväksi mahdolliset maneerit. Ylväänä tavoitteena on astua omasta siviilikehotilasta universaalille ilmaisun tasolle.

 

Pohjatyön jälkeen siirrymme fiktiiviseen ja tarinalliseen kehotilaan Poppius-naamioiden luotsaamina. Ensimmäinen haaste on herättää naamiot henkiin ja onnistua luomaan illuusio että naamio ja keho on yhtä. Kuvaan astuu fyysisen roolinrakennuksen tekniikat ja muodonmuutos. Seuraava haaste on kertoa tarinoita sanattomasti, sillä kokonaamio peittää kasvot ja ilmaisuvastuussa on keho.

 

Haasteita piisaa, mutta niin piisaa hauskuuttakin, sillä naamiohahmot vievät sydämen mennessään, omalla omituisella logiikallaan.

Avainsanat

Neutraalinaamio, ekspressiivinen Poppius-naamio, fyysinen ilmaisu, sanaton tarinankerronta

Suoritustapa

Läsnäoloa ja aktiivista osallistumista.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille esiintyjille jotka kaipaavat tarkkuutta ja ilmaisuvoimaa keholliseen työskentelyynsä.

Kouluttaja

Soile Mäkelä (TeM) on Teatteri Metamorfoosin perustajajäsen ja Teatterikorkeakoulusta 2008 valmistunut teatteriopettaja, joka lähestyy teatterintekemistä fyysisestä vinkkelistä, ranskalaisen Lecoq-pedagogiikan hengessä. Poppius-naamiot ovat riivanneet häntä jo vuodesta 1996.

 

Sanaton naamioteatteri on lumoava ja haastava tyylilaji, mutta Mäkelä ei rajoittaisi kokonaamiotyöskentelyä vain fyysisen teatterin tekijöille. Kaikenkarvaiset esiintyjät, ohjaajat ja dramaturgit, aina puheteatterista oopperaan voivat hänen näkemyksensä mukaan hyötyä naamioista koulutuksen työvälineinä. 

  
Soile Mäkelä
Paikkoja vapaana
24.2.2020 - 28.2.2020
Ilmoittautuminen alkaa
15.12.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
10.2.2020
Osallistumismaksu 220,00

Lue lisää