Suomi

Opi suomea: syventävä kurssi 1

Intensiivinen kesäkurssi

Aika

15.–31.7.2019 maanantai–perjantai klo 13.15–16.30

Opetuspaikka

Tampere (osallistujille lähetetään tarkempaa tietoa ennen kurssin alkua)

Kohderyhmä

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat osallistuneet kesäyliopiston kurssille Suomen kielen jatkokurssi 2 (Suomen mestari 3) tai joilla on vastaavat taidot. Kurssin lähtötaso on B1.2 (eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla). Kurssin tavoitetaso on B2.1.

Nämä asiat sinä osaat jo:

Olet aikaisemmin opiskellut kirjat Suomen mestari 1–3 tai sinulla on vastaavat tiedot.

Ymmärrät jo melko hyvin erilaisia tekstityyppejä, esimerkiksi lyhyitä uutistekstejä tai henkilökohtaisia viestejä. Pystyt helposti keskustelemaan suomeksi sinulle tutuista aiheista ja osaat kertoa oman mielipiteesi erilaisista asioista. Pystyt kirjoittamaan yksityiskohtia sisältäviä tekstejä aiheista, jotka kiinnostavat sinua (esimerkiksi pieni matkakertomus tai lyhyt raportti).

Sisältö

Kurssilla keskitytään erityisesti tekstien ymmärtämiseen ja tuottamiseen. Kehitämme myös puhetaitoja, erityisesti arkipäivän ja työelämän kuvailevaa puhetta. Kielen rakenteiden osaamista syvennetään perehtymällä muun muassa possesiivisuffikseihin (minun autoni, sinun autosi) ja harjoittelemalla partisiippien (maalattava talo, talon maalaava mies, talon maalannut mies) ja lauseenvastikkeiden käyttöä. Kurssilla opit lukemaan paremmin sanomalehtiä, tutustut sanojen johtamiseen ja laajennat yhteiskunnalllisen ja abstraktin sanaston hallintaa. Teemoja ovat muun muassa lasten kasvatus, työn hakeminen, tekniikka, tiede ja keksinnöt/tietotekstit, virallinen asiointi, säännöt ja ohjeet. Kurssi sopii suomen kielen YKI-testiin (tasot 4–5) valmistautuville.

Kurssin jälkeen osaat mm. paremmin lukea pitempiä sanomalehtitekstejä, väitellä tehokkaammin ja perustella mielipiteesi monipuolisemmin. Ymmärrät erilaisia sääntöjä ja ohjeita. Osaat myös kirjoittaa laajemmin sinua kiinnostavista aiheista erilaisia tekstityyppejä. Kykysi johtaa sanoja (esim. maalata, maalari, maalattu, maalaava, maalannut jne.) on kehittynyt.

Kurssikirja muodostaa kurssin rungon. Kirjan lisäksi käytetään myös opettajan omia materiaaleja. Kurssin sisältöä harjoitellaan erilaisten tehtävien, tekstien, harjoitusten ja pelien avulla. Opiskelijan aktiivisuus ja kotitehtävät ovat tärkeä osa kurssia: asioiden omaksuminen vaatii aktiivista osallistumista, kotitehtävien tekemistä ja uuden sanaston opiskelua.

Kurssin opetuskieli on suomi, mutta englantia käytetään apukielenä aina tarpeen mukaan.

Kurssi sisältää 52 lähiopetustuntia (à 45 minuuttia).

Suoritustapa

Säännöllinen osallistuminen opetukseen ja loppukoe. Täydellisen todistuksen saaminen edellyttää kurssikokeen suorittamista hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty/hylätty.

Oppimateriaali

Sonja Gehring, Sanni Heinzmann, Taija Udd: Suomen mestari 4

Huom! Kirja ei sisälly kurssin hintaan.

Kirja tulisi hankkia hyvissä ajoin. Kirjaa tarvitaan jo 1. tunnilla. Jokaisella kurssilaisella pitää olla oma kirja.

Suosittelemme myös sanakirjan hankkimista.

Katso myös

Voit jatkaa suomen kielen opiskelua kurssilla Opi suomea: syventävä kurssi 2.
Saatat olla myös kiinnostunut kurssista Suomen kielen keskustelukurssi 1.

Lisätiedot

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

  
Sanna Kantola
Paikkoja vapaana
15.7.2019 - 31.7.2019
Ilmoittautuminen alkaa
26.3.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
14.7.2019
Osallistumismaksu 150,00