Yleisöluennot

Positiivinen psykologia ja merkityksen voima – Yleisöluento 26.8.

Kurssi on täynnä!

Positiivinen psykologia ja merkityksen voima – Ilmainen yleisöluento 26.8. klo 17.00 – 18.30

Huom! Yleisöluento on valitettavasti täynnä, emmekä vastaanota uusia ilmoittautumisia, että kaikille riittää istumapaikkoja. 

 

Moni meistä pohtii elämänsä merkitystä. Onko elämäni merkityksellistä? Oliko tämä nyt tässä? Mitä todella haluaisin tehdä – työssä ja muussa elämässäni?

 

Merkityksen kokeminen ja elämän merkityksellisyys ovat toden totta pohtimisen arvoisia asioita. Kaikille meille on tärkeää kokea olevamme tarpeellisia, tehdä merkityksellistä työtä ja tuntea, että elämällämme ylipäätään on merkitystä.

 

Merkitys on yksi kokonaisvaltaisen hyvinvointimme tärkeimpiä tekijöitä. Se vaikuttaa esimerkiksi itsetuntoon, elämäntyytyväisyyteen, rakkauden ja ilon kokemiseen sekä optimismiin ja toiveikkuuteen. Tutkimusten mukaan myös työelämässä tehokkuus ja tuottavuus lisääntyvät huomattavasti, kun työntekijät kokevat työnsä merkitykselliseksi.

 

Myös fyysiset vaikutukset ovat huomattavia. Merkityksen kokemisella on tutkitusti yhteys parempaan unenlaatuun, madaltuneeseen sydän- ja verisuonitapahtumien riskiin sekä alentuneeseen dementian riskiin. Yksi vaikuttavimmista tutkimustuloksista kertoo, että ihmisillä, jotka osoittavat elämällään olevan tarkoitusta, on 15 prosenttia pienempi aikaisen kuoleman riski.

 

Positiivisessa psykologiassa eli hyvän elämän tieteessä merkitys nähdään toiseksi tärkeimpänä yksittäisenä tekijänä heti hyvien ihmissuhteiden jälkeen. Positiivisen psykologian Kukoistuksen kehyksessä ihmissuhteiden ja merkityksen rinnalla muut osa-alueet ovat myönteisyys, uppoutuminen, aikaansaaminen ja elinvoimaisuus.

 

Tampereella elokuussa pidettävässä ilmaisseminaarissa keskitymme ennen kaikkea merkityksen voimaan ja merkitykselliseen elämään. Mitä merkitys tarkoittaa positiivisessa psykologiassa, mistä tekijöistä se muodostuu ja miten itse kukin voisi lisätä sitä omassa elämässään.

 

Kaikille avoin ilmaisluento pidetään Tampereella maanantaina 26. elokuuta 2019 kello 17.00 – 18.30. Luento pidetään Tampereen yliopiston Päätalon tilassa D10a, Kalevantie 4. Paikalle viedään opasteet ennen luennon alkua.  

 

Seminaarin järjestävät Tampereen kesäyliopisto ja positiivisen psykologian koulutuspalveluja tuottava Joylla.

 

Merkityksestä ja sen vaikutuksista hyvinvointiimme luennoivat soveltavan positiivisen psykologian maisterit Netta Lehtonen ja Paulina Piippo Joyllalta.

 

Ilmoittautuminen

Yleisluennolle on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella (vihreä painike). Luento on maksuton.

Paikkoja on rajattu määrä, ilmoittaudu siis pian!

  
Netta Lehtonen, soveltavan positiivisen psykologian maisteri, avustava luennoitsija (Applied Positive Psychology, University of East London), valmentaja ja KTK, sekä Paulina Piippo, soveltavan positiivisen psykologian maisteri, valmentaja, DI
Paikkoja vapaana
26.8.2019 - 26.8.2019
Ilmoittautuminen alkaa
30.4.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
15.8.2019
Osallistumismaksu 0,00

Lue lisää