Sosiaali- ja terveysala

Positive Psychology Practitioner

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta 2860 € laskutetaan erissä koulutuksen alettua. Katso lisätiedot kohdasta “Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen”.  

Ajankohta ja paikka

Koulutus toteutetaan lähiopetuksen ja itsenäisen verkko-opiskelun yhdistelmänä. 

Lähiopetusta on kolme kertaa kaksi päivää eli yhteensä kuusi päivää.  Nuo päivät ovat kello 9.00 – 16.00 seuraavasti:

 • 6. – 7. maaliskuuta
 • 15. – 16. toukokuuta
 • 25. – 26. syyskuuta

Kalenteriin kannattaa merkitä myös verkkotapaamiset, joita järjestetään kuusi. Ne ovat kello 10 – 12 seuraavasti:

 • 3.4.
 • 25.4.
 • 5.6.
 • 18.6.
 • 14.8.
 • 27.8. 

Verkkotapaamisista saa myös tallenteen, josta ne voi katsoa, jos et päässyt paikalle. Lähitapaamiset pidetään Tampereen kesäyliopiston koulutustilassa Helmi, osoitteessa Kalevantie 7 C, 7. krs. 

Kuvaus

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen sisältö perustuu kukoistuksen kehykseen, jonka olemme kehittäneet Martin Seligmanin tunnetun PERMA-mallin pohjalta. Kyseessä on Suomen laajin positiivisen psykologian koulutusohjelma (20 op). Opetuskieli on suomi. Koulutus vastaa laajuudeltaan 20 opintopisteen työmäärää. 

 

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen avulla opit positiivisen psykologian tiedettä ja menetelmiä. Teorian ohessa koulutus on käytännönläheistä eli se on samalla oma prosessisi. Pääset testaamaan koulutuksesta saamiasi työkaluja ja oppeja ensin itse. Opiskelijoiden mukaan tämä yhdistelmä on ollut yksi koulutuksen vahvuuksista. 

 

Kukoistuksen kehyksen kuusi osa-aluetta ovat myönteisyys, uppoutuminen, ihmissuhteet, merkitys, aikaansaaminen ja elinvoimaisuus. Perehdymme koulutuksessa positiivisen psykologian teoriaan ja tieteeseen, tutustumme useisiin tutkittuihin mittareihin sekä tieteellisesti todennettuihin harjoituksiin.

Kohderyhmä

Esimiehet, HR-ammattilaiset, valmentajat, opettajat, psykologit, muut terveys-, kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat laajentaa tietämystään ja saada työkaluja hyvinvoinnin, kukoistamisen ja merkityksen tieteestä.

Tavoitteet

Saat koulutuksesta vankan tieteellisen taustan ja valmiudet positiivisen psykologian soveltamiseen yksityiselämässäsi ja työssäsi. Tämä osaaminen on tutkitusti merkittävä tuki elämään sisältyvässä jatkuvassa muutoksessa sekä isommissa muutosvaiheissa. Koulutus tähtää positiivisen psykologian tavoin kukoistukseen ja hyvään elämään. 

 

Tarjoamme sinulle harjoitukset ja työkalut, joita voit käyttää valmennustyökaluina, opetuksessa ja henkilöstön kehittämisessä sekä tietysti oman hyvinvointisi edistämisessä ja ylläpitämisessä. Lisäksi olennainen tavoite on, että koulutus on jo sinällään hyvinvointia tuottava miellyttävä ja innostava kokemus.

 

Sisältö

 • Kukoistuksen kehyksen kuusi teemaa vaihtuvat kuukausittain.
 • Maaliskuu: Johdanto ja myönteisyys
 • Huhtikuu: Uppoutuminen
 • Toukokuu: Ihmissuhteet
 • Kesäkuu: Merkitys
 • Heinäkuussa pidetään taukoa
 • Elokuu: Aikaansaaminen
 • Syyskuu: Elinvoimaisuus, lopputyöt ja yhteenveto

Suoritustapa

Koulutus toteutetaan lähiopetuksen ja itsenäisen verkko-opiskelun yhdistelmänä. 6 päivää lähiopetusta ja verkko-opetusta kuutena päivänä.

 

Lisäksi koulutus sisältää videoluentojen (noin 5 tuntia/osa-alue) kuuntelun, kirjallisuuteen tutustumisen, pienryhmätyöskentelyn ja lopputyön opiskelijat hoitavat oman aikataulunsa mukaan. Jokaiseen osa-alueeseen sisältyy harjoituskirja, luentomateriaalit ja positiivisen psykologian harjoituksia. Saat bonuksena videoluennot myös lähiopetuspäivien aiheista. 

 

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

2860 €. Koulutus laskutetaan kahdessa tasasuuruisessa erässä. Ensimmäinen erä maaliskuussa opintojen alkaessa ja toinen erä elokuussa. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova ja 13.2.2019 jälkeen tulleista perumisista perimme 1. erän maksun. Koulutukseen otetaan maksimissaan 16 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Tässä muutama palaute aikaisemmasta Positive Psychology Practitioner -verkkokoulutuksesta:

”Koulutus on ylittänyt odotukseni. Se energisoi! Saan pienten lasten kotiäidin arkeeni pohdintaa, ja olen nähnyt ajattelussani muutosta. Koulutuksen vaikuttavuus on tullut selväksi ja se on minulle tärkeää myös työelämässä. Ihmettelen kouluttajien vahvaa ammattitaitoa, miten hyvin ovat asiassa sisällä. Heitä on mukava kuunnella. Omakohtaiset tarinat teorian ohessa tekevät sen, että asioita on helppo omaksua ja ymmärtää. Verkkotapaamiset muiden koulutuksessa olevien kanssa ovat minulle tärkeitä. Koulutus on keskihintainen ja koska olen tyytyväinen, en pidä sitä kalliina. Maksan mielelläni laadusta.”

– Mari, kotiäiti, sosionomi, kuntoutusohjaaja, alkava yrittäjä

 

”Koulutuksen myönteinen aihepiiri antaa itselle, ja kun näitä oppeja ymmärtää paremmin omassa elämässä, uskon pystyväni hyödyntämään niitä opetustyössäni.  Kouluttajat ovat mukavia ja miellyttäviä kuunnella. Tykkään siitä, että heillä on into hankkia ja jakaa tutkimustietoa. Materiaalit ja videot ovat selkeitä, mukavia ja helppoja. Kun ne ovat lisäksi lyhyitä ja ytimekkäitä, säilyy mielenkiinto. Halusin opiskella lähiopetuksessa, mutta verkko sopi tähän elämäntilanteeseen. Opetan itsekin jatkossa verkon kautta, joten tämä on hyvää treeniä. Tulevaisuutta.”

– Heidi, yrittäjä

 

”Olen todella tyytyväinen päätökseeni lähteä Positive Psychology Practitioner -koulutukseen. Halusin syventää tietämystäni positiivisen psykologian alueelta ja olenkin saanut koulutuksesta käyttööni uusia työkaluja, joita olen hyödyntänyt business coach -valmennuksissa sekä päivätyössäni rahoitusalalla toimivana esimiehenä. Koulutuksen materiaali on vaihtelevaa ja antaa mahdollisuudet paneutua omien aikataulujen ja resurssien mukaisesti todella syvällekin tieteelliseen pohjaan. Tieteellinen pohja tuo koulutukseen ja sen hyödynnettävyyteen lisää luotettavuutta ja uskottavuutta. Olen kokenut koulutukseen liittyvät harjoituskirjat aihealueita avaaviksi, ja niiden avulla on ollut oivalluttavaa työstää omia ajatusmalleja. Kouluttajat Netta ja Paulina ovat valoisia ja energisiä. He todella laittavat itsensä likoon kertomalla myös omia tarinoitaan. Mietin alkuun, miten koulutus toimii verkossa, mutta aihe on itselle niin tärkeä, että oikein hyvin on kaikki sujunut. Koulutuksessa on huomioitu kiitettävästi myös opiskelijoiden toiveita ja palautteita. Etäopinnot vaativat opiskelijalta omatoimisuutta sekä oman ajankäytön suunnittelua, mutta investointi omaan itseensä kannattaa aina.” 

– Mari, oikeustieteiden maisteri, lifecoach ja business coach -valmentaja

Pääkouluttajat

Koulutuksen toteuttaa Oy Joylla Ab. Joylla on Suomen johtava positiivisen psykologian koulutuspalveluiden tuottaja. 

Netta Lehtonen, soveltavan positiivisen psykologian maisteri (UEL), valmentaja, KTK, toiminut avustavana luennoitsijana (Applied Positive Psychology, University of East London), (netta(at)joylla.com tai 050 345 1045)

Paulina Piippo, soveltavan positiivisen psykologian maisteri (UEL), valmentaja, DI (paulina(at)joylla.com tai 040 506 8762)

Huom! Lisää koulutuksesta myös Joyllan omilta sivuilta. http://www.joylla.com/positive-psychology-practitioner.

 

  
Netta Lehtonen, soveltavan positiivisen psykologian maisteri, avustava luennoitsija (Applied Positive Psychology, University of East London), valmentaja ja KTK, sekä Paulina Piippo, soveltavan positiivisen psykologian maisteri, valmentaja, DI
Paikkoja vapaana
6.3.2019 - 26.9.2019
Ilmoittautuminen alkaa
19.12.2018 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
13.2.2019
Opintopisteet 20
Osallistumismaksu 0,00