Ravitsemustiede

Ravitsemus ja ruokavaliot 5 op

Opintojakso kuuluu opintokokonaisuuteen
Ravitsemustieteen perusopinnot 25 op lv. 2019-2020

Lähiopetus: la 18.1.2019 ja la 22.2.2019 klo 10.00-15.30

Sisältö

Opintojaksolla käydään läpi yleisimmät ruokavaliot kuten sydänystävällinen ruokavalio, kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito, diabeetikon ja gluteeniton ruokavalio, sekä kasvisruokavalion koostaminen ja tutustutaan muutamiin muihin erityisruokavalioihin.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää erityisruokavalioiden merkityksen terveyden ylläpitämisessä ja kansansairauksien hoidossa.

Oppimateriaali

Opetuksessa annettava materiaali.

Opetus- ja suoritustavat

Opintojaksoon kuuluu viisi aihealuetta/tehtävää, joista 2 tehdään itsenäisesti ja kolme pienryhmätyöskentelynä (edellyttää opiskelijalta valmistautumista). 1. tapaamisessa luennot 4 t ja 2 t pienryhmätyöskentelyä ennakkotehtävien parissa. Lisäksi orientaatio itsenäisesti suoritettaviin tehtäviin. 2. tapaamisessa 6 t työskentelyä ohjatusti pienryhmissä. Oppimistehtävien purku.

Arvostelu

0-5

Opettaja

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Riikka Huuskonen.

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintojakson hinta erikseen (ei kokonaisuuteen ilmoittautumista) suoritettuna on 150 €. Yksittäiselle opintojaksolle ilmoittautuessa maksetaan verkkomaksuna Tampereen kesäyliopistoon 100 €. Itä-Suomen avoimen yliopiston rekisteröintimaksun 50 €  opiskelija maksaa Itä-Suomen avoimeen yliopistoon ILPA-rekisteröitymisen yhteydessä. Ohjeet ILPA-rekisteröitymisestä lähetetään sähköpostilla ennen opintojakson alkua.

  
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Riikka Huuskonen
Paikkoja vapaana
18.1.2020 - 22.2.2020
Ilmoittautuminen alkaa
26.4.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
5.1.2020
Opintopisteet 5
Osallistumismaksu 150,00