Taide

Rikoksen jäljillä - kirjoittajakurssi Kreetalla

Tämä kurssi laskutetaan - ei verkkomaksua

Sisältö ja tavoite

Oletko haaveillut dekkarin kirjoittamisesta? Mietitkö, miten punoa langat yhteen? Kiinnostavatko sinua jännittävät jatkokertomukset? Oletko koukussa rikossarjoihin? Onko mielessäsi kiinnostava päähenkilö tai loistava tapahtumapaikka? Oletko keksinyt hyvän murhan tai nerokkaan petoksen? Mietitkö, miten rikos ratkeaisi?

 

Tämä kurssi on sinua varten. Viikon aikana keräät kirjoittajan työkalupakin, kirjoitat alkuja, loppuja ja keskikohtia, tutustut rikoskirjallisuuden eri lajeihin ja kokeilet eri tyylejä, kirjoitat yksin ja yhdessä toisen kirjoittajan kanssa, tutustut toisten teksteihin ja saat omistasi palautetta. Aamupäivät opiskelemme, iltapäivät kirjoitamme. Tule kurssille ja tee täydellinen rikos tietokoneella!

 

Kurssin vetäjä, kirjailija Eppu Nuotio on kirjoittamisen moniottelija, jonka kirjalliseen tuotantoon kuuluu yli seitsemänkymmenen kirjan lisäksi näytelmiä, musikaaleja, oopperoita, tv-ohjelmien käsikirjoituksia, laulutekstejä, runoja, jatkokertomuksia, kuunnelmia, kolumneja, lehtijuttuja, musiikkisatuja. Lisäksi Nuotio on opettanut sanataidetta ja kouluttanut kirjoittajia sekä Suomessa että nykyisessä kotimaassaan Saksassa 2000-luvun alusta saakka. Hän kertoo haluavansa lietsoa kirjoittajia näkemään tekstin mahdollisuudet: “jollei tule kirjaa, voi tulla loistava jatkokertomus, jollei jatkokertomusta, saattaa tulla mahtava kuunnelma”.


Tärkeä osa viikkoa on tutustuminen kreetalaiseen kulttuuriin ja historiaan. Kreetan lumoavan kaunis saari tarjoaakin kurssille elämykselliset ja inspiroivat puitteet. Teemme mielenkiintoisia retkiä saaren kauneimpiin kohteisiin, nautimme hyvästä ruoasta ja juomasta. Oppaanamme toimii legendaarinen Merja Tuominen-Gialitaki, pitkään Kreetalla asunut matkailuyrittäjä ja kirjailija.

Aika

1.-8.5.2019

Paikka

Vamos, Kreeta

Kouluttaja

Kirjailija Eppu Nuotio

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille, joilla on motivaatio kirjoittamiseen ja halu tehdä tekstin kanssa työtä.

Hinta

Hinta määräytyy majoitusvaihtoehdon mukaan. Osallistujat majoittuvat vierastaloissa, joissa 2-3 makuuhuonetta, keittiönurkka-oleskelutila, kylpyhuoneet, terassit tai parvekkeet. Vierastalot sijaitsevat joko farmilla (koulutuspaikka) tai kylässä, max. n. 1 kilometrin etäisyydellä farmista.

 

Majoitusvaihtoehdot ja kurssimaksut:

– Kaksi henkilöä / makuuhuone isommassa huoneistossa 1205€ / henkilö
– Yksi henkilö / makuuhuone isommassa huoneistossa 1275€ / henkilö
– Yksi henkilö pienessä huoneistossa (yksi makuuhuone, jossa parisänky) 1380€ / henkilö
– Pariskunta pienessä huoneistossa (yksi makuuhuone, jossa parisänky) 1240€ / henkilö

 

Kurssimaksuun sisältyy:

– Kirjoittajakurssi
– Lentokenttäkuljetukset Hania-Vamos-Hania
– Majoitus
– Aamiaiset
– Tulopäivän vappulounas
– 5 illallista, joista osa retkien ja iltaohjelmien yhteydessä (omakustanteiset ruokajuomat)
– 3 retkeä (+ naapurikylän retki)
– Läksiäisjuhla

Huomioitavaa

Osallistujat vastaavat itse matkustusjärjestelyistä ja kustannuksista sekä matkavakuutuksesta. Kurssimaksuun sisältyvät lentokenttäkuljetukset ajoittuvat Norwegianin lennoille 702 (meno) ja 703 (paluu).

Tulopäivän vappulounasta lukuunottamatta lounaat eivät sisälly kurssimaksuun. Koulutuspaikalla, eli farmilla on tarjolla lounas päivittäin (á 10 euroa).

Ilmoittautuminen

Koulutukseen otetaan 14 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen ja toinen erä noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Merkitse ilmoittautumisen yhteydessä lisätietokenttään toivomasi majoitusvaihtoehto, jonka perusteella kurssimaksusi määräytyy.

Lisätiedot

projektipäällikkö Mikko Mattila
050 4433 878
mikko.mattila@tampereenkesayliopisto.fi

  
Eppu Nuotio
Paikkoja vapaana
1.5.2019 - 8.5.2019
Ilmoittautuminen alkaa
24.8.2018 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
29.3.2019
Osallistumismaksu 0,00