Terveys ja liikunta

TRE-stressinpurkuliikkeet - syväjännityksistä vapaaksi, kevät

Ajankohta

Ma 21.5.2018 klo 12.15-15.45

Kurssin tavoite ja sisältökuvaus

Kurssin tarkoituksena on oppia TRE-liikkeet itselleen soveltuvasti, sekä saada valmiuksia käsitellä mm. työstressiään tai jännittyneisyyttään voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.

Sisältö:
– perusteet, jotka osallistujan on huomioitava omassa TRE-harjoittelussaan
– opetellaan TRE-stressinpurkuliikkeet
– stressireaktion synty- ja purkumekanismi
– kurssin jälkeinen oma harjoittelu on osa oppimista
– kurssi antaa valmiudet omaan TRE-käyttöön (ei menetelmän ohjaamiseksi muille).

TRE (Tension Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehon liikkeistä koostuva stressin itsepurkumenetelmä, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, Ph.D. David Berceli. Pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille luontaiseen kykyyn purkaa stressihormonia vapinarefleksin kautta.

Lisätiedot

Omat harjoitteet 3 oppituntia. Kurssiin sisältyvät harjoitteet tehdään etäharjoitteina kurssin jälkeisillä viikoilla. Kurssiin sisältyvien omien harjoitteiden purku / etäohjaus opettajan kanssa tarpeen mukaan n. 2 vk sisällä kurssipäivästä.

Muuta

TRE-menetelmästä valmistui juuri ensimmäinen suomalainen pilottitutkimus: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705107382 Kuopion psykiatrian keskuksen ja Julkulan sairaalan psykiatrista työtä tekeville työntekijöille. Positiivisia muutoksia oli mm. stressin väheneminen, aktivaatiotason laskeminen, unenlaadun paraneminen ja fyysis-psyykkisen hyvinvoinnin lisääntyminen. Yllättävä positiivinen muutos oli työntekijöillä, joilla oli riski sijaistraumatisoitua. He hyötyivät menetelmän käytöstä keskivertoa enemmän.

Voit lukea menetelmästä mm. täältä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/04/14/trauman-aiheuttaman-stressin-purku-liikeharjoitteilla

Koulutus on mahdollista tilata myös yksityistilaisuudeksi työyhteisöihin. Yhteydenotot: koulutuskoordinaattori Sanna Vaurula, sanna.vaurula@tampereenkesayliopisto.fi, puh. 040 3573232

  
Satu Pusa, stressinhallintakouluttaja, NLP Master Coach, NLP Trainer
Paikkoja vapaana
21.5.2018 - 21.5.2018
Ilmoittautuminen alkaa
28.11.2017 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
7.5.2018
Osallistumismaksu 140,00