Opetus, kasvatus ja ohjaus

Tunnetaitoja aikuiselle – Intensiivikurssi omiin tunteisiin

Vielä ehdit!

Aikataulu

  • 11.10.2019 pe klo 17.30-20.30
  • 12.10.2019 la klo 9.00-16.00
  • 13.12.2019 pe klo 17.30-20.30
  • 14.12.2019 la klo 9.00-16.00

Tila käytettävissä perjantaisin klo 21.30 asti. 

Opetuspaikka

Kumppanuustalo Artteli, Takkahuone, 5. krs, Salhojankatu 42 Tampere. Huomioithan, että opetustilaan ei pääse hissillä (Päivitys: hissiä on mahdollisuus käyttää etukäteisilmoituksella).  

Kuvaus

Tunnetaitoja kehittämällä parannat omaa ja läheistesi hyvinvointia, helpotat arkista kommunikointia ja löydät keinoja toimia itseäsi ja muita kunnioittavalla tavalla myös haastavissa tilanteissa!

 

Tervetuloa aloittamaan matka omiin tunteisiisi, itsesi aidoimpaan ja autenttisimpaan osaan sekä avoimempaan ilmaisemiseen!

 

Kahdesta viikonlopputapaamisesta ja verkko-oppimisesta koostuva kurssi on suunnattu kaikille tunnetaitojen kehittämisestä kiinnostuneille aikuisille.

 

Koulutus tarjoaa kokemuksellisia oivalluksia tunteiden ja tarpeiden voimasta ja antaa konkreettisia keinoja toimia niiden kanssa erilaisissa tilanteissa. Koulutus tukee myös turvallisen vuorovaikutuksen kehittymistä missä tahansa työyhteisössä.

 

Kurssilla työskennellään helppojen kehollisten ja luovien harjoitteiden avulla. Lähiopetus on kokemuksellista, ja teoriaopetusta vahvistetaan verkko-oppimisella.

 

Tässä koulutuksessa saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin:

  • Miten tunteet meissä vaikuttavat?
  • Mistä tunteet kertovat ja mitä niitä kuuntelemalla voi saavuttaa?
  • Miten tunteitaan voi oppia tunnistamaan ja ilmaisemaan rakentavasti?
  • Milloin yli- tai alisäätelen tunteitani ja miten voin silloin toimia?
  • Miten voin käsitellä pidempiaikaisia tunnelasteja?
  • Miten voin voimaannuttaa itseäni kuormittavissa elämäntilanteissa?

 

Kohderyhmä

Koulutus sopii jokaiselle omien tunnetaitojen kehittämisestä kiinnostuneelle aikuiselle. Tärkeintä on oma kiinnostuksesi ja avoin asenne lähteä tutkimaan itsessäsi virtaavia tunteita!

 

Koulutus ei sovellu akuutissa kriisissä oleville. Jos pohdit kurssin soveltuvuutta omaan elämäntilanteeseesi, voit olla yhteydessä kouluttajaan asian varmistamiseksi.

 

Koulutuksen tavoitteet

Kurssi tarjoaa mahdollisuuden aloittaa tutustumismatka omiin tunteisiin, itsen aidoimpaan ja autenttisimpaan osaan sekä itsensä avoimempaan ilmaisemiseen.

 

Kurssilla harjoitellaan omien tunteiden ja tarpeiden tunnistamista ja opetellaan keinoja sietää, säädellä, käsitellä ja ilmaista niitä turvallisesti.

 

Samalla harjoitellaan toisten tunteiden ja tarpeiden kuuntelemista ja tunnustellaan, missä kulkee raja itselle ja toisille kuuluvien asioiden välillä, miten sitä voi ylläpitää ja miten rajan ilmaiseminen vaikuttaa omiin voimavaroihin.

 

Suoritustapa

Koulutus koostuu neljästä kurssitapaamisesta (kaksi perjantai-iltaa 17.30–20.30 sekä kaksi lauantaita 9–16) sekä omaa oppimista tukevista artikkelilähteistä Moodle- verkko-oppimisympäristössä ja etätehtävästä osioiden välillä.

 

Kurssilla työskennellään helppojen kehollisten ja luovien harjoitteiden avulla. Harjoitteet ovat kaikille sopivia eivätkä vaadi mitään erityisosaamista. Teoriaopintoja täydennetään omaehtoisella verkkooppimisella.

 

Taustaa tunnetaidoista

Tunnetaidot ovat taitoja toimia erilaisissa tilanteissa omien tunteiden kanssa. Ne vastaavat kysymykseen siitä, miten kohtaat sisälläsi ja ympärilläsi tapahtuvat asiat.

 

Tunnetaidot vaikuttavat kaikkeen elämässämme: ihmissuhteisiimme, terveyteemme, onnellisuuteemme, itsetuntemukseemme, itsetuntoomme ja siihen, millaisia valintoja teemme.

 

Meillä kaikilla on jonkinlaisia tunnetaitoja, mutta niitä voidaan kehittää itseä paremmin palveleviksi.

 

Omien tunnetaitojen kehittäminen vaikuttaa myös läheistemme hyvinvointiin. Erityisesti se vaikuttaa omien lastemme tunnetaitojen kehittymiseen, sillä tunnetaitoja opitaan ennen kaikkea mallin kautta, omasta lapsuusperheestä.

 

Vastuun ottaminen omista tunteista ja niiden alla vaikuttavista tarpeista on olennainen osa tunnetaitojen kehittämistä.

 

Kouluttaja:

Titta Karanta on Lasten Tunnetaito-ohjaaja MM®-kouluttaja sekä NLP Associated Trainer. Titta on kokenut kouluttaja ja on tehnyt myös
yksilöohjausta asiakkailleen tunnetaitojen parissa. Hän on empaattinen ja rauhallinen persoona.

 

Kouluttajana Titta haluaa herättää tunteita ja löytää sen kautta väylän ihmisen kokemusmaailmaan, jotta käsiteltävät asiat jäävät mieleen.

 

Peruutusehdot

Mikäli koulutukseen osallistumista ei peruta 13.8.2019 mennessä, perimme koko koulutuksen hinnan osallistujalta. Tätä aikaisemmin tehdyistä peruutuksista perimme käsittelykulua 20 €. 

 

Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan ennen opintojen alkua ja osallistuja jättää saapumatta koulutukseen, tai osallistuminen perutaan opintojen aikana, osallistujalta laskutetaan ja peritään koko koulutuksen hinta. Peruutukset tehtävä kirjallisesti osoitteeseen toimisto@tampereenkesayliopisto.fi.

 

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto, koulutuskoordinaattori Jere Salo: jere.salo[at]tampereenkesayliopisto.fi, puh 0400 818 229.

 

 

Tiedot ilmoitettu ennakkotietona, muutokset mahdollisia.

  
Titta Karanta
Paikkoja vapaana
11.10.2019 - 14.12.2019
Ilmoittautuminen alkaa
16.5.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
10.10.2019
Osallistumismaksu 460,00

Lue lisää