Opetus, kasvatus ja ohjaus

Voicefulness® – tietoista läsnäoloa äänessä

Tämä kurssi on päättynyt

Aikataulu, hinta ja ilmoittautuminen

Koulutuksen hinta on 180 €. Koulutus järjestetään la 2.11. klo 12-17.30 ja su 3.11. klo 10-15.30 Tampereen kesäyliopiston koulutustiloissa. Tarkempi paikka ja saapumisohjeet lähetetään koulutukseen ilmoittautuneille. Koulutukseen otetaan enintään 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli työnantaja maksaa osallistumisen, syötä kohtaan “yrityslaskutus” työnantajalaskutustiedot.

Kohderyhmä

Ammatillisena täydennyskoulutuksena Voicefulness soveltuu esimerkiksi opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan työntekijöille, luovien ryhmien vetäjille, äänityöntekijöille (opettajat, myyjät, näyttelijät, laulajat), musiikkiterapeuteille sekä muille kuntoutus- ja terapiatyötätekeville.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä musiikillisia tai laulullisia taitoja eikä aiempaa kokemusta äänen harjoittamisesta.

Tavoite

Voicefulness-koulutuksessa harjoitetaan läsnäoloa ja kehotietoisuutta oman äänen avulla. Lisäksi opitaan keinoja, joilla omaa ääntä voi hyödyntää stressin hallinnassa ja vireystason säätelyssä. Koulutuksessa etsitään lähestymistapoja oman ääni- ja tunneilmaisun avaamiseen sekä oman äänen hyväksymiseen. Koulutus tarjoaa myös uudenlaista näkökulmaa asiakastyöhön. Koulutuksessa pohditaan muun muassa sitä, miten sanaton ääni voi avata väylää aidolle kohtaamiselle.

Sisältö

Koulutus alkaa lyhyellä luento-osuudella, jossa pohdimme kehon, äänen, tunteiden ja tietoisuuden yhteyttä. Voicefulness-harjoituksissa kokeilemme, miltä erilaiset äänet tuntuvat kehossa. Omaa ääntä käytetään kehon sisäisen tuntoaistin herkistämiseen, jännittyneiden kehon alueiden tarkempaan havainnointiin ja jännitysten purkamiseen. Tavoitteena on myös avata kokemusta siitä, millaista on tuottaa ääntä nauttien ja ilman suorituspaineita.
Harjoitukset tehdään ryhmässä, rauhallisessa ja sallivassa ilmapiirissä. Kukin saa tehdä harjoitteet omista lähtökohdistaan keskittyen omaan kehoonsa ja ääneensä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Anne Tarvainen (FT). Anne on äänikouluttaja, laulaja, lauluntutkija ja Voicefulnessin® kehittäjä. Hän on opettanut vuodesta 2001 mm. äänenhuoltoa, rentouttavaa ääntä ja ääni-improvisaatiota. Annen erityisosaamisalueita ovat kehotietoisuuden harjoittaminen, ääneen liittyvä tunnetyöskentely, ääni-improvisaatio, äänentuoton fysiologia, läsnäolon ja herkkyyden merkitys äänenkäytössä sekä ihmisäänen rentouttavat ja eheyttävät vaikutukset.

Ennakkotehtävä ja kotitehtävä

Koulutukseen on  orientoiva ennakkotehtävä, joka lähetetään opiskelijoille sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutuksen alkua.
Opettaja antaa kurssin päätteeksi kotitehtävän, jonka purku tapahtuu sähköpostitse kahden viikon kuluessa kurssin päättymisestä.

Kurssilaisille tiedoksi ennen koulutuksen alkamista

* Pukeudu kiristämättömiin, mukaviin vaatteisiin. Huomioi erityisesti, että housut eivät kiristä vyötäröltä istuessakaan.
* Ota lämmintä vaatetta (villatakki, huivi tms.) mukaan.
* Ota mukaan vesipullo ja muistiinpanovälineet.
* Voit ottaa oman joogamattosi mukaan, mutta koulutustilassa on myös jumppapatjoja.
* Vältä hajusteiden käyttöä.

Lisätietoja menetelmästä

www.voicefulness.fi
info@voicefulness.fi

  
Anne Tarvainen
Paikkoja vapaana
2.11.2019 - 3.11.2019
Ilmoittautuminen alkaa
9.4.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
31.10.2019
Osallistumismaksu 180,00

Lue lisää