Abi- ja lukiolaiskurssitReaaliaineet

Historia - HI3 Itsenäisen Suomen historia

Ajankohta

1.6.–17.6.2020:
ma 1.6. klo 9.00–11.45 alkutapaaminen verkossa
2.6.–16.6. verkkokurssi
ke 17.6. koe Moodlessa

Tämä kurssi suoritetaan verkko-oppimisympäristössä. Ei lähiopetusta. Alkutapaaminen myös tallennetaan.

Opetuksessa käytetään Moodle-oppimisympäristöä ja Microsoft Teams -alustaa. Opiskelijalla  tulee olla käytössään tietokone ja hyvä nettiyhteys.

Opettaja

FM Mikko Soppa (mikko.soppa(at)tampere.fi)

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti Tampereen seudun lukioiden ja Tredun opiskelijoille.

Sisältö

Kurssin tarkoituksena on analysoida Suomen historian keskeisiä muutosprosesseja ja kehityslinjoja autonomian ajan loppupuolelta nykyaikaan. Keskeisiä tarkastelun kohteita ovat Suomen valtiollisen ja kansainvälisen aseman kehittyminen, muutoksiin liittyvät kriisit, siirtyminen sääty-yhteiskunnasta kansalaisyhteiskuntaan sekä poliittiset, taloudelliset ja kulttuuriset murrokset. Kurssilla perehdytään Suomen historian muuttuviin tulkintoihin ja historiallisen tiedon käyttöön.

Oppimateriaali

Suositeltava kirja: Otava: Forum III Itsenäisen Suomen historia (LOPS 2016), printti- tai digikirjana. Kysy muiden kustantajien kirjojen sopivuudesta opettajalta.
Oppikirja ei sisälly kurssimaksuun.

Lisäksi Moodlessa jaettavaa materiaalia.

Suoritustapa

Verkkokurssi ja kurssikoe Moodlessa

Kurssi arvioidaan asteikolla 4-10. Kurssiarvosana määräytyy Moodlessa palautettavien tuntitehtävien ja loppukokeen perusteella. 

Kurssiarvosanaa arvioitaessa viikkotehtävien painoarvo on suurempi kuin kokeen. Kokonaisarvosanassa viikkotehtävien painoarvo on 65 % ja loppukokeen 35 %. Loppukokeen tekeminen on kurssisuorituksen saamiseksi pakollista.

Vastaavuus

Hyväksytysti suoritetun kurssin voi sisällyttää lukion opintosuunnitelmaan. Hyväksiluvusta tulee sopia omassa oppilaitoksessa.

Lukioyhteistyö

Ilmoittautuminen Korota-tarjottimen kautta

Lukioyhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Korota-tarjottimen kautta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kautta avautuvalla e-lomakkeella viimeistään 25.5.2020. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pääset Korota-tarjottimelle tästä.

Kurssimaksu

Kurssin hinta on kaikille 50 euroa ja se laskutetaan paikan saaneilta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Katso myös

Kesäkurssi on hyvä mahdollisuus keventää seuraavan lukuvuoden lukujärjestystä tai nopeuttaa historian oppimäärän saamista valmiiksi.

 

Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

FM Mikko Soppa

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

1.6.2020 - 17.6.2020

Ilmoittautuminen alkaa

26.1.2020

Ilmoittautuminen päättyy

25.5.2020

Kurssimaksu

50€