Kehitä ammatillista osaamistasiTerveys, liikunta ja hyvinvointi

Työhyvinvointia luonnosta®

Tämä kurssi on päättynyt
Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

Koronavirusepidemian vuoksi koulutus perutaan.

Samaan teemaan liittyvä webinaari järjestetään 11.5. klo 13-15, lisätiedot ja ilmoittautumiset os. https://tampereenkesayliopisto.fi/kurssi/7295/energiaa-ja-stressinhallintaa-etatyohon-luonnosta-webinaari/

Kuvaus

Edistä omaa ja työyhteisösi työhyvinvointia luonnon avulla. Tutustu luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja tapoihin hyödyntää luontoa työelämässä. Sopivassa suhteessa teoriaa ja käytännön harjoituksia sisältävä työhyvinvointikoulutus, jonka jälkeen katsot luontoa uusin silmin!

Työhyvinvoinnissa ja työkyvyn ylläpitämisessä voi hyödyntää luontoa monin eri tavoin. Luonnosta saatava hyvinvointi ja luonnossa liikkuminen lisäävät tarkkaavaisuutta ja tehokkuutta sekä palauttavat tehokkaasti auttaen jaksamaan paremmin niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Luontoa voidaankin hyödyntää työelämässä monin tavoin niin henkilöstön kuin työympäristönkin näkökulmasta. Kurssilta saat vinkit, joita voit hyödyntää omassa työyhteisössäsi ja ottaa luonnon osaksi työhyvinvointianne.

Kurssin opetus tapahtuu teorian, havainnollistavien harjoitusten sekä luonnossa tapahtuvan luontohyvinvointiretken avulla. Luonnossa käsittelemme aihetta tehden erilaisia luontoyhteysharjoituksia, joita voit jatkossa itsekin käyttää opetus- ja ryhmätyöskentelyssä.

Aikataulu ja ilmoittautumisohjeet

Koulutus pidetään maanantaina 11.5.2020 klo 9-16.

Hinta on 185 €. Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli työnantaja maksaa osallistumisen, syötä kohtaan yrityslaskutus työnantajalaskutustiedot.

 

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat tutustua keinoihin parantaa yksilön ja yhteisön työhyvinvointia luonnon avulla, tutustua yleisesti luonnosta saatavaan hyvinvointiin tai tutustua luontoharjoituksiin, joita voi hyödyntää omassa elämässä ja esim. opetuksessa ja ryhmätyöskentelyssä.

Sisältö

Päivän aikana:

  • tutustut luonnosta saatavaan hyvinvointiin työhyvinvoinnin näkökulmasta
  • opit luonnon hyvinvointivaikutuksista henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin
  • saat tietoa, miten ja miksi luonto lisää työtehoa, palauttaa ja vähentää stressiä
  • saat tietoa kotimaisista ja kansainvälisistä luontohyvinvointitutkimuksista
  • saat vinkkejä, miten luontoa voi ja kannattaa hyödyntää työelämässä ja työympäristössä
  • tutustut ekopsykologiaan ja luontosuhteen merkitykseen sekä läsnäolevaan luontoliikuntaan
  • opit käytännössä toteutettavia luontoyhteysharjoituksia, joita voi hyödyntää mm. opetuksessa ja ryhmien toiminnassa

Kouluttaja

Kouluttajana Mari Starck, jolla on takanaan 15 vuoden työura asiantuntijana, esimiehenä ja alaisena eri tehtävissä valtion, kunnan ja yksityisen palveluksessa sekä tutkinnot merenkulun, logistiikan ja oikeustieteen alalta sekä luontoyhteysohjaajan ja erä- ja luonto-oppaan koulutus. Nykyään Mari vetää yritystään Hike ’n Joy, joka luontohyvinvointiretkien ohella antaa työhyvinvoinnin ja itsensä johtamisen koulutusta.

 

HUOM! Otathan mukaan säänmukaiset ja lämpimät, ulkoiluun soveltuvat vaatteet ja kengät, olemme osan koulutuspäivästä ulkona liikkuen ja tehden rauhallisia harjoituksia.

Ilmoittautumisen tilanne

Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

Kurssin ajankohta

11.5.2020 - 11.5.2020

Kurssimaksu

185€