Avoin yliopisto-opetusHallintotiede

Sinustako hallintotieteilijä 2 op - ayHTK0010

Tämä kurssi on päättynyt

Oppiaine

Hallintotieteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Vaasan yliopisto – Johtamisen yksikkö

Ajankohta

Kurssi toteutetaan verkkokursina Vaasan yliopiston Moodle-oppimisympäristössä.Kurssi on maksuton ja sen voi suorittaa omaan tahtiin, itsenäisesti opiskellen ja samalla tutustua ko. alaan tarkemmin. Huom! Opintojakso tulee suorittaa 15.5.2020 mennessä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.4.2020. -> Ilmoittautumisen jälkeen saat muutaman päivän kuluessa vahvistuksen ilmoittautumisesta sekä ohjeet ILPA-ilmoittautumisesta Vaasan avoimeen yliopistoon ja Vaasan yliopiston käyttäjätunnuksen aktivoimisesta sekä Moodle-oppimisalustalle rekisteröitymisestä (tarkista myös sähköpostin roskaposti jo viestiä ei kuulu).

Huom! Vaasan avoimen yliopiston ILPA-järjestelmään pitää ilmoittautua 30.4. mennessä! Kurssi on suoritettavissa 15.5.2020 saakka.

Kurssin suorittaminen

Tarkemmat ohjeet kurssien suorittamisesta löytyvät kunkin kurssin Moodle-alustalta.

Mikäli jatkat opintojasi Vaasan yliopistossa myöhemmin, suoritetut opintopisteet tunnustetaan osaksi vapaasti valittavia opintojasi. Oman lukiosi opinto-ohjaajalta voit tiedustella, miten saat suoritetut opinnot osaksi lukio-opintojasi.

Opintosuoritusotteen voi kurssin suorittamisen jälkeen pyytää Vaasan avoimesta yliopistosta.

Sisältö     

Opintojaksolla tutustutaan Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuuntiin (aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus sekä sosiaali- ja terveyshallintotiede). Käytännönläheisen sisällön kautta esitellään hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opintojaksolla tutustutaan myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviin.

Osaamistavoite

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija saa käsityksen Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuunnista ja hahmottaa hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opiskelija tuntee myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviä. 

Suoritustapa

Kurssi toteutetaan verkko-opintoina. Kurssiin sisältyy itsenäistä opiskelua ja tehtäviä verkossa. Kurssin voit aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Oppimateriaali

Ilmoitetaan myöhemmin. Materiaali löytyy verkko-oppimisympäristöstä.

Arviointi

hyväksytty/hylätty.

Vastuuopettaja

Kurssin opettajina toimivat Vaasan yliopiston hallintotieteiden tutkijat ja opettajat.

Lisätiedot

Lisätietoja opinnoista saa koulutuspäällikkö Anu Urhemaalta p. 040 706 5606 ja koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717.

Opintopisteet

2

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

10.9.2019 - 15.5.2020

Ilmoittautuminen alkaa

5.8.2019

Ilmoittautuminen päättyy

28.4.2020

Kurssimaksu

0€