KieletSuomi

Suomen kielen syventävä kurssi 2

Tämä kurssi on päättynyt

Aika

21.1.–23.4.2020 tiistaisin ja torstaisin klo 17.00–18.30

Ei opetusta 25.2. ja 27.2.

Huom! Ei lähiopetusta 17.3. alkaen, työskentelemme verkossa!

Opetuspaikka

Tampere (osallistujille lähetetään tarkempaa tietoa sähköpostitse ennen kurssin alkua)

Kohderyhmä

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat osallistuneet kursseille Suomen kielen jatkokurssi 2 ja Suomen kielen syventävä kurssi 1, tai joilla on vastaavat tiedot. Kurssin lähtötaso on B2.1–B2.2 (eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla). Tavoitetaso on B2.2. – alkava C1.

Olet aikaisemmin opiskellut kirjat Suomen mestari 1–3 ja Suomen mestari 4 -kirjasta kappaleet 1–4, tai sinulla on vastaavat tiedot.

Nämä asiat sinä osaat jo:

Sinä ymmärrät jo melko hyvin erilaisia tekstityyppejä, esimerkiksi lyhyitä uutistekstejä tai henkilökohtaisia viestejä. Pystyt helposti keskustelemaan suomeksi sinulle tutuista ja vähän vieraammistakin aiheista ja osaat myös jo vähän väitellä. Pystyt esittämään oman näkökantasi erilaisista asioista ja osaat kirjoittaa melko laajoja tekstejä erilaisista aiheista. Osaat kuvailla tapahtumia käyttämällä partisiippirakenteita (-va, -tava,- nut/-nyt, -ma) ja possessiivisuffiksien käyttö eri sijamuotojen kanssa on sinulle tuttu asia.

Katso suomen kielen kurssien etenemisjärjestys Opiskelijan oppaastamme.

Sisältö

Kurssilla keskitytään erityisesti tekstien ymmärtämiseen ja tuottamiseen. Kielen rakenteiden osaamista syvennetään perehtymällä laajemmin muun muassa lauseenvastikkeisiin (-vaan, -neen) ja että-lauseenvastikkeen käyttöön. Tutustumme myös kun- (-essa, -tua) ja jotta-lauseenvastikkeisiin. Kurssi sisältää runsaasti harjoituksia sanojen johtamisesta. Tutustumme myös harvinaisiin suomen kielen sijamuotoihin. Kielioppiharjoitusten avulla kehitetään mm. parempaa sanomalehtitekstien ja muiden asiatekstien ymmärtämistä. Opettelemme uutta yhteiskunnallista ja abstraktia sanastoa. Kurssin teemoja ovat mm. arkkitehtuuri ja muotoilu, esitteet ja tietotekstit, onnettomuudet ja luonnonkatastrofit, maantieto, luonto, elinkeinot ja talous. Kurssi sopii suomen kielen YKI-testiin (tasot 4–5) valmistautuville.

Kurssin jälkeen osaat paremmin lukea mm. pitempiä sanomalehtitekstejä ja voit innostua lukemaan esimerkiksi selkokielisiä kirjoja suomeksi. Osaat väitellä paremmin ja perustella mielipiteesi monipuolisemmin. Osaat kirjoittaa laajemmin erilaisia tekstejä sinua kiinnostavista aiheista. Kykysi johtaa sanoja (esim. maalata, maalari, maalattu, maalaava, maalannut jne.) kehittyy.

Kurssikirja muodostaa kurssin rungon. Kurssilla käytetään myös opettajan omaa materiaalia. Kurssin sisältöä harjoitellaan erilaisten tehtävien, tekstien, harjoitusten ja pelien avulla. Opiskelijan aktiivisuus ja kotitehtävät ovat tärkeä osa kurssia: asioiden omaksuminen vaatii aktiivista osallistumista, kotitehtävien tekemistä ja uuden sanaston opiskelua. Kurssin opetuskieli on suomi, mutta englantia käytetään apukielenä aina tarpeen mukaan.

Suoritustapa

Säännöllinen osallistuminen opetukseen ja loppukoe. Täydellisen todistuksen saaminen edellyttää kurssikokeen suorittamista hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty/hylätty.

Kurssin suorittamiseksi opiskelijan tulee osallistua vähintään noin 70–80 %:iin lähiopetustunneista.

Oppimateriaali

Sonja Gehring, Sanni Heinzmann, Taija Udd: Suomen mestari 4, kappaleesta 5 alkaen.

Kirja ei sisälly kurssin hintaan, vaan sen voi ostaa paikallisista kirjakaupoista, tilata verkosta tai lainata kirjastosta.

Huom! Osta tai lainaa kirja ajoissa! Jokainen osallistuja tarvitsee oman kirjan.

Suositeltu lisämateriaali: sanakirja.

Lisätiedot

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

Kukka-Maaria Noorzadeh

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

21.1.2020 - 23.4.2020

Ilmoittautuminen alkaa

5.11.2019

Ilmoittautuminen päättyy

5.2.2020

Kurssimaksu

105€