Abi- ja lukiolaiskurssitReaaliaineet

Filosofia - FI1 Johdatus filosofiseen ajatteluun

Ajankohta

1.6.–17.6.2020:
ma–pe 1.–12.6. klo 12.45–15.30
koe ma 15.6. klo 12.45–15.45
kokeen palautus ke 17.6. klo 12.45–13.30

Tämä kurssi suoritetaan verkko-oppimisympäristössä. Ei lähiopetusta. 

Jokainen opiskelupäivä aloitetaan yhteisellä aihealueen läpikäynnillä Microsoft Teamsin kautta, jonka jälkeen loppuaika on itsenäistä työskentelyä opettajan avustamana ja ohjeiden mukaan. 

Opetuksessa käytetään Moodle-oppimisympäristöä ja Microsoft Teams -alustaa. Opiskelijalla tulee olla käytössään tietokone sekä toimiva nettiyhteys ja mikrofoni.

Opettaja

FM Ilkka Männikkö

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti Tampereen seudun lukioiden ja Tredun opiskelijoille.

Sisältö

Kurssilla otetaan selvää, mitä filosofia ja filosofiset kysymykset ovat. Keskiössä kurssilla ovat ajattelun taidot: kriittisyys, käsitteellisyys, taitava argumentointi ja pätevä päättely. Näitä taitoja harjoitellaan niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Lisäksi tutustutaan tietoon ja olemassaoloon liittyviin filosofian peruskysymyksiin sekä tiedon luonteeseen lukion eri oppiaineissa.

Oppimateriaali

Atena: Filosofian haasteet FI1 (LOPS 2016)
Oppikirja ei sisälly kurssimaksuun.

Suoritustapa

Verkkokurssi ja kurssikoe Moodlessa

Kurssi arvioidaan asteikolla 4-10. Kurssiarvosana määräytyy Moodlessa palautettavien tuntitehtävien ja loppukokeen perusteella. 

Kokonaisarvosanassa  viikkotehtävien painoarvo on noin 50 % ja loppukokeen 50 %. Loppukokeen  tekeminen on kurssisuorituksen saamiseksi pakollista.

Vastaavuus

Hyväksytysti suoritetun kurssin voi sisällyttää lukion opintosuunnitelmaan. Hyväksiluvusta tulee sopia omassa oppilaitoksessa.

Lukioyhteistyö

Ilmoittautuminen Korota-tarjottimen kautta

Lukioyhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Korota-tarjottimen kautta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kautta avautuvalla e-lomakkeella viimeistään 25.5.2020. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pääset Korota-tarjottimelle tästä.

Kurssimaksu

Kurssin hinta on kaikille 50 euroa ja se laskutetaan paikan saaneilta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Katso myös

Kesäkurssi on hyvä mahdollisuus keventää seuraavan lukuvuoden lukujärjestystä tai nopeuttaa filosofian oppimäärän saamista valmiiksi.

 

Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

FM Ilkka Männikkö

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

1.6.2020 - 17.6.2020

Ilmoittautuminen alkaa

26.1.2020

Ilmoittautuminen päättyy

25.5.2020

Kurssimaksu

50€