Ravitsemustieteen perusteet 4 op
Opintojakso kuuluu opintokokonaisuuteen
Ravitsemustieteen perusopinnot 26 op lv. 2020-2021Tavoite ja sisältö
Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee ihmisen ravitsemuksen perusteet.
Ihmisen ravitsemuksen perusteet. Ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Ravinnontarve. Ravitsemussuositukset. Ruoka-ainetaulukot ja -tiedostot.
Opetuksen ajankohta
Luennot ja opetuspaikat:
Pe-la 18.-19.9.2020 ja 2.-3.10. / Tampereen yliopisto, Pinni B 1097 (Kanslerinrinne 1)
Pe klo 16.30-19.00 ja la klo 9.00-15.15.
Harjoitukset:
Pe-la 16.-17.10.2020 / Siirretty verkkoon.
Pe klo 16.15-20.15, La klo 9.00-15.15
Tentit:
Luentotentti 10.11. klo 16.30-20.30
1. uusinta 18.1.2021 klo 16.00-20.00
Arviointi
Asteikolla 0-5.
Opettaja
EtM Anu Kosonen
Lisätiedot
Suoritustapana luennot 18 t, harjoitukset 12 t, harjoitustehtävät ja tentti. Tämän jakson opetuksessa ei ole UEF Aducaten Moodlea käytössä.
Oppimateriaali
1. Aro, A. ym. (toim.): Ravitsemustiede. Duodecim, uusin painos. (löytyy oppiportista).
2. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. VRN, 2014. https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistavaruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
3. Lisäksi luentomateriaalit.
Ilmoittautuminen ja hintatiedot
Opintojakson hinta yksittäin (ei kokonaisuuteen ilmoittautumista) suoritettuna on 140 €. Yksittäiselle opintojaksolle ilmoittautuessa maksetaan verkkomaksuna Tampereen kesäyliopistoon 100 €. Itä-Suomen avoimen yliopiston rekisteröintimaksun 40 € opiskelija maksaa Itä-Suomen avoimeen yliopistoon ILPA-rekisteröitymisen yhteydessä. Ohjeet ILPA-rekisteröitymisestä lähetetään sähköpostilla ennen opintojakson alkua.