Avoin yliopisto-opetusHallintotiede

Sinustako hallintotieteilijä 2 op - ayHTK0010 - syksy 2020 - kevät 2021

Oppiaine

Hallintotieteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Vaasan yliopisto – Johtamisen yksikkö

Ajankohta

Syksy 2020 - kevät 2021. Opintojakso on suoritettavissa omaan tahtiin 10.9.2020 - 16.5.2021

Huom! Viimeinen ilmoittautumispäivä kurssille on 25.4.2021.

Kurssi toteutetaan verkkokurssina Vaasan yliopiston Moodle-oppimisympäristössä ja sen voi suorittaa omaan tahtiin, itsenäisesti opiskellen ja samalla tutustua ko. alaan tarkemmin. 

Ilmoittautuminen

Kurssi on maksuton.

Ilmoittautuminen tapahtuu Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla  sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisen jälkeen saat n. viikon kuluessa Tampereen  kesäyliopistosta sähköpostilla ohjeet ILPA-ilmoittautumisesta Vaasan  avoimeen yliopistoon ja Vaasan yliopiston käyttäjätunnuksen  aktivoimisesta sekä Moodle-oppimisalustalle rekisteröitymisestä  (tarkista myös sähköpostin roskaposti jos viestiä ei kuulu).

Kurssin suorittaminen

Tarkemmat ohjeet kurssien suorittamisesta löytyvät kunkin kurssin Moodle-alustalta.

Mikäli jatkat opintojasi Vaasan yliopistossa myöhemmin, suoritetut opintopisteet tunnustetaan osaksi vapaasti valittavia opintojasi. Oman lukiosi opinto-ohjaajalta voit tiedustella, miten saat suoritetut opinnot osaksi lukio-opintojasi.

Opiskelijan suoritukset rekisteröidään Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa. Täältä löytyy ohjeet virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen lataamiseen WebOodista sekä lomake virallisen, leimatun ja allekirjoitetun opintosuoritusotteen tilaamiseen.

Sisältö     

Opintojaksolla tutustutaan Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuuntiin (aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus sekä sosiaali- ja terveyshallintotiede). Käytännönläheisen sisällön kautta esitellään hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opintojaksolla tutustutaan myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviin.

Osaamistavoite

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija saa käsityksen Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuunnista ja hahmottaa hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opiskelija tuntee myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviä. 

Suoritustapa

Kurssi toteutetaan verkko-opintoina. Kurssiin sisältyy itsenäistä opiskelua ja tehtäviä verkossa. Kurssin voit aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Oppimateriaali

Ilmoitetaan myöhemmin. Materiaali löytyy verkko-oppimisympäristöstä.

Arviointi

hyväksytty/hylätty.

Vastuuopettaja

Kurssin opettajina toimivat Vaasan yliopiston hallintotieteiden tutkijat ja opettajat.

Lisätiedot

Lisätietoja opinnoista saa koulutuspäällikkö Anu Urhemaalta p. 040 706 5606 ja koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717.

Opintopisteet

2

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

10.9.2020 - 16.5.2021

Ilmoittautuminen alkaa

5.8.2020

Ilmoittautuminen päättyy

25.4.2021

Kurssimaksu

0€

Ilmoittaudu