Yleisöluennot

Virtuaalimatka Suomen luontoon

Tämä kurssi on päättynyt

Ilmainen yleisöluento verkossa 26.11. klo 17-18.30

LÖYDÄT TALLENTEEN TÄÄLTÄ


Esityksen aihe

Tampereen kesäyliopisto järjestää yhdessä Kimmo Ohtosen kanssa huikean visuaalisen matkan Suomen luontoon. 

Toimittaja-kirjailija Kimmo Ohtonen on taltioinut vuosien ajan maamme metsien tunnusomaisten eläinlajien elämää, ja tuo metsän salaiset tarinat eteemme kuvin ja sanoin. Kimmo vie meidät matkalle pohjoisen luonnonmetsien sydämeen: varjoisiin kuusikoihin, valoisiin männiköihin sekä karuihin tunturikoivikoihin, joissa luonto ottaa meidät mukaan sen ikiaikaiseen tarinaan. Tarinan keskiössä ovat maamme alkuperäislajit muun muassa karhusta hirveen, sudesta kuukkeliin ja metsoon. 

Esitys rakentaa pala palalta ymmärrystä siitä, miten metsäluonnon ekosysteemi toimii ketjussa, jonka jokainen osa on elintärkeä. 

Suomen luonto on suurten muutosvoimien myllerryksessä. Esitys on myös kuvallinen aikamatka, joka kuljettaa meidät maamme viimeisistä luonnonmetsistä ihmisen muokkaamille maille. Tapaamamme ikoniset lajit kertovatkin meille suurempia tarinoita siitä, miten maamme metsät ovat muuttuneet aikojen saatossa ja miltä Suomen luonnon tulevaisuus näyttää.


Luennoitsijan esittely

Kimmo Ohtonen on toimittaja ja kirjailija, joka tunnetaan lukuisista luontoa käsittelevistä televisio-ohjelmista, kirjoista sekä hyväntekeväisyystempauksista, kuten vuoden 2012 Norppauinnista, joka palkittiin Kultaisella Venlalla.
Kimmo on kirjoittanut kolme tietokirjaa ja kaksi romaania. Kimmon esikoisteos Karhu voimaeläin oli Tieto-Finlandia- sekä Bonnierin Suuri journalistipalkinto -ehdokkaana. 


Ilmoittautuminen

Yleisöluennolle on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella (vihreä painike). Luento on maksuton.

Opettaja

Kimmo Ohtonen

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

26.11.2020 - 26.11.2020

Ilmoittautuminen alkaa

14.9.2020

Ilmoittautuminen päättyy

26.11.2020

Kurssimaksu

0€