Kehitä ammatillista osaamistasiSosiaali- ja terveysala

Itsemyötätunnon taitoja Mindful Self-Compassion -ohjelman mukaan

Tämä kurssi on päättynyt

18.2.-29.4.2021 

Mindful Self-Compassion-ohjelma on tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä itsemyötätuntotaitojen peruskurssi (Center for Mindful Self-Compassion).

Toteutus on sovitettu viiden päivän kokonaisuudeksi ja antaa hienon mahdollisuuden kasvattaa taitoja omassa elämässä sekä ammattiauttajan, kasvattajan tai huolenpitäjän roolissa.

Itsemyötätunto vähentää tutkitusti stressin kokemusta ja on yhteydessä koettuun hyvinvointiin, elämään tyytyväisyyteen ja aikaansaamiseen. Myötätuntoinen suhtautuminen itseen välittyy myönteisesti myös muille ihmisille jaettuna ymmärryksenä.

Aikataulu ja tavoite

To 18.2., ke 10.3., to 25.3., to 8.4. ja to 29.4.2020 klo 9.00-16.00. Koulutukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä, jos tilanne sitä vaatii.

Ohjelmassa syvennytään kokemuksellisesti, konkreettisin ja monipuolisin harjoituksin myötätuntoteemaan. Ihmissuhdetyön ammattilaiselle koulutus antaa ymmärrystä, miten itsemyötätunto muuntuu tiedon ja ajattelun tasolta eläväksi osaksi vuorovaikutusta, ohjausta ja omaa arkea. Päivissä pysähdytään myös siihen, miten tietoa ja harjoituksia voi soveltaa omassa (asiakas)työssä.

Todistus mahdollistaa jatkamaan Center for Mindful Self-Compassion opettajakoulutukseen.

Osallistumismaksu

970 €, josta puolet (485 €) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna tai tilataan lasku yrityslaskutus -kohdasta. Toinen erä (485 €) laskutetaan koulutuksen aikana. Kesäyliopiston koulutusten alv prosentti on 0.


Kenelle koulutus soveltuu?

Teema sopii hyvin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, opetus-, kasvatus- ja ohjaustyötä tekeville sekä kaikille, jotka haluavat syventyä myötätuntoteemaan ja löytää siitä näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsen kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto vahvistaa mindfulness-taitoja, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä. Voit katsoa kouluttajien tekemän lyhyen videon itsemyötätunnosta: https://www.youtube.com/watch?v=7m-xPQ_9M9c

Toteutus ja keskeinen sisältö

Koulutus koostuu viidestä lähipäivästä, jotka toteutetaan Tampereella, kesäyliopiston järjestämissä koulutustiloissa. Toteutus sisältää myös puolen päivän retriittiosuuden.

Päivissä on tieto-osuuksia sekä erilaisia näkökulmia ja oivalluksia tuovia harjoituksia ja keskustelua. Pysähdytään myös pohtimaan, miten tietoa ja keinoja voi soveltaa omaan elämään ja työhön. Lähipäivien välillä tehdään itsemyötätunto-harjoituksia ja osallistujat löytävät tapoja, miten itsemyötätunto kulkee omaan arkeen. Tieto-osuuden tueksi voi kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan tutustua syventävään materiaaliin valmennuksen verkkoympäristössä.

Keskeiset sisällöt

  • Mitä itsemyötätunto on?
  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja
  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
  • Myötätunto arjessa – oman myötätuntoisen äänen löytäminen, rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan
  • Hiljaisuuden merkitys ja tila
  • Myötätuntotaidot apuna hankalien tunteiden kohtaamisessa
  • Kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi
  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä
  • Omat ydinarvot ja sitoumukset
  • Myötätuntoinen elämä!

Kouluttajat

Leena Rasanen, VTM sosiaalipsykologi, mindfulness- ja Mindful Self-Compassion (MSC) -ohjaaja (Center for Mindful Self-Compassion), ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, valmentaja ja työnohjaaja, leena.rasanen@taitoba.fi

Mari Juote, FM, valmentaja sekä ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaaja, mindfulness-ohjaaja ja myötätuntotaitojen ohjaaja (sertifioitu Mindful Self-Compassion ohjaaja, Center for Mindful Self-Compassion), mari.juote@taitoba.fi

Yhteyshenkilö kesäyliopistossa: Koulutuskoordinaattori Sanna Vaurula, puh. 040 3573232.

Koulutuksesta aiemmin tullutta palautetta:

- Hyvä käytännönläheinen koulutus

- Todella hyvät opettajat! Harjoitukset olivat upeita ja tarpeellisia. Sain omaan työhöni paljon hyvää ja samoin omaan olooni.

- Kiitos - sain eväitä sekä asiakastyöhön että omaan elämään.

- Koulutus oli kokonaisuudessaan hyvin ja ammattitaidolla järjestetty.


Opettaja

Mari Juote ja Leena Rasanen

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

18.2.2021 - 29.4.2021

Ilmoittautuminen alkaa

28.9.2020

Ilmoittautuminen päättyy

4.2.2021

Kurssimaksu

970€