Kehitä ammatillista osaamistasiOpetus, kasvatus ja ohjaus

Complete Vocal Technique -laulukurssi

Ajankohta

  • Ma 15.3.2021 16:30–20:30 
  • To 18.3. 16:30–20:30 
  • Pe 19.3. 16:30–20:00
  • Su 21.3. kenraaliharjoitukset sekä päätöskonsertti (tiedot tarkentuvat myöhemmin)

Opetuspaikka

Tampere, tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin. 


Sisältö

Neljän illan intensiivikurssi koostuu tekniikkaluennoista (lähtökohtana Kokonaisvaltaisen äänenkäytön Tekniikka eli Complete Vocal Technique) sekä kurssilaisten valitsemien laulujen harjoittelusta. Kurssilla käydään läpi CVT:n perusperiaatteet (terve äänenkäyttö, moodit, äänen värit sekä perusefektit) sekä esitellään harjoittelemisen työkaluja. Ajan salliessa voidaan paneutua myös tulkintaan ja ilmaisuun. Laulunopetus annetaan siten, että laulajat seuraavat toistensa opetustuokioita ja oppivat näin toinen toisiltaan. Kurssin päättävä konsertti on hyvä tilaisuus harjoitella esiintymistä ammattimuusikon säestyksellä. Loppukonsertti pidetään myöhemmin ilmoitettavassa paikassa ja se on avoin yleisölle. Kurssilla valmistellaan esiintymistä varten 1-2 laulajan itse valitsemaa kappaletta (esim. pop-rock-jazz).


Kurssi on suunnattu kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Opetukseen osallistuminen ei edellytä aiempia lauluopintoja eikä tietyn genren hallintaa – tasosta ja musiikkimieltymyksistä riippumatta kaikki ovat tervetulleita syventämään lauluinstrumenttinsa tuntemusta. 


Kurssin vetää jazz-laulaja ja laulunkirjoittaja, kasvatustieteen tohtori ja CVT-tekniikan opettajaopiskelija Mirka Räisänen. Katso lisätietoja kouluttajasta www.mirkakaarina.fi tai www.facebook.com/mirkakaarina. 


Hinta

350 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

Lisätiedot

Complete Vocal Technique eli Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka on tanskalaisen Cathrine Sadolinin kehittämä laulun ja äänenkäytön tekniikka. CVT:n periaatteisiin kuuluu, että kuka tahansa voi oppia laulamaan. Tekniikka kattaa lähes kaikki ihmisäänen soundit ja laulutyylit ja lähtee siitä, että kaikki äänet mahdollista oppia tuottamaan terveesti ja ääntä rasittamatta. Yksi CVT:n tärkeimmistä pedagogisista periaatteista on laulajan omien tavoitteiden ja oman kokemuksen sekä taiteellisen näkemyksen kunnioittaminen. Metodiin voi tutustua osoitteessa: https://completevocal.institute/complete-vocal-technique/.

 

Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

 

Opettaja

Mirka Räisänen

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

15.3.2021 - 21.3.2021

Ilmoittautuminen alkaa

13.10.2020

Ilmoittautuminen päättyy

1.3.2021

Kurssimaksu

350€

Ilmoittaudu