Kehitä ammatillista osaamistasiOpetus, kasvatus ja ohjaus

Sointumerkeistä soittaminen ja vapaa säestys (piano)

Ajankohta

2.–6.8.2021

Opetuspaikka

Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampere

Kouluttaja

Kurssin opettajana toimii musiikinopettaja Heikki Ruismäki Helsingin yliopistosta. 

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu esimerkiksi peruskoulunopettajille, lastentarhan- ja musiikkileikkikoulun opettajille, soitonopettajille, em. alojen opiskelijoille sekä muille sointumerkeistä ja vapaan säestyksen soittamisesta kiinnostuneille. Osallistujien toivotaan hallitsevan nuottienlukutaidon alkeet.

Sisältö

Opetuksen sisältö painottuu erilaisten melodioiden ja laulujen soinnuttamiseen ja soittamiseen sointumerkeistä. Kurssilla perehdytään mm. perussointuihin ja nelisointuihin ja erilaisiin mahdollisuuksiin säestää lauluja. Kurssilla tutustutaan uusiin lauluihin ja niiden soittotyyleihin sekä internetin ja mobiililaitteiden mahdollisuuksiin soiton opiskelussa.

Toteutus

Koko ryhmän yhteinen opetus päivittäin klo 9.00–10.30, minkä jälkeen  soittotunnit pareittain (45 min./päivä/pari). Soittotuntien ajat  sovitaan ensimmäisenä kurssipäivänä. Soittotuntien aikana on  mahdollisuus myös itsenäiseen soittoharjoitteluun kurssipaikalla (eri  huoneessa). Opetusta yhteensä 15 tuntia/osallistuja.

Kurssin käyneiden kommentteja

"Hieno kokonaisuus. Paras kurssi ikinä. Nyt on itsestä kiinni jatkoharjoittelu. Loistava opettaja, hyödylliset materiaalit, mielekäs kokonaisuus. Aivan loistavaa."
"Loistava, innoittava, inspiroiva, empaattinen opettaja! En muista olleeni yhtä innostavalla kurssilla koskaan. Hienoa, että sai olla mukana. Kiitos!
"Erittäin hyvä koulutus. Vaikka aloittelijana ehti oppia vain pienen osan käsitellyistä asioista, tämä antoi loistavat suuntaviivat ja materiaalit miten jatkaa harjoittelua eteenpäin."
"Aivan mullistava kokemus itselle! Innostava ja taitava opettaja. Odotan jatkoa tälle! Toive: Jatkoa tälle, ehdottomasti!"
"Opettaja otti hienosti huomioon eritasoiset soittajat. Aloittelijalla on nyt pää täynnä sointuja ja opettelemista koko vuodeksi, yritän ehdottomasti päästä mukaan myös ensi kesänä! Kiitos kurssista!"

 

Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

 

Opettaja

Musiikinopettaja Heikki Ruismäki

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

2.8.2021 - 6.8.2021

Ilmoittautuminen alkaa

4.3.2021

Ilmoittautuminen päättyy

1.8.2021

Kurssimaksu

235€

Ilmoittaudu