Kehitä ammatillista osaamistasiSosiaali- ja terveysala

Mindfulness-tunnetaitovalmentaja 25 op

Koulutuksessa on vapaita paikkoja!

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka haluat auttaa asiakkaitasi moninkertaisesti paremmin. Opit, miten voit monipuolisesti soveltaa tietoista läsnäoloa eli mindfulnessia ja tunteiden teoriaa työssäsi stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Läsnäolevaa työotetta kehittämällä pystyt myös vähentämään mahdollista omaa työn aiheuttamaa tunnekuormaa. Pääset hyödyntämään koulutuksessa omaa elämänkokemustasi ja ammatillisuuttasi, ja koulutus integroituu tiiviisti omaan työhösi ja osaamisesi kehittämiseen. Koulutus soveltuu myös henkilöstöalan ammattilaisille.

Koulutuksen sisältö ja hinta

Mindfulness tunnetaitovalmentaja -koulutus tarjoaa sinulle hyvin paketoidussa muodossa tunnetaitojen kehittämistä alkaen itsestäsi. Opit tuntemaan ja tiedostamaan omaa sisäistä tilaasi, ajatuksiasi sekä tunteitasi, ja niiden kautta pystyt helpommin opettamaan taitoja muille.

Koulutus on mindfulnessin soveltavaa koulutusta ja eroaa mindfulness ohjaaja-koulutuksesta. Jokainen asiakas on yksilö ja koulutuksesta saat itsellesi valmentavan työkalun, jota voit hyödyntää yksilöllisesti eri asiakkaiden kanssa kaikkien jo aikaisemmin käyttämiesi menetelmien rinnalla.

Koulutukseen kuuluu puolen vuoden aikana 11 lähipäivää, omaa harjoittelua, välitehtäviä asiakastyössä, pienryhmätöitä, kirjallisuuteen tutustumista ja näyttötyön tekemistä omassa työssä tunnetaitoja valmentavassa projektissa. Koulutus sisältää teorian lisäksi käytännönläheisiä menetelmiä tunnetaitojen ja läsnäolon taitojen kehittämiseksi. Oma mindfulnessprosessi on koko tunnetaitojen ohjaamisen perusta. Käymme läpi omakohtaisen mindfulnessin 8-viikkoisen intensiivikurssin ja sen jälkeen omaa harjoittelua jatketaan kuukausittain vaihtuvalla ohjelmalla koko koulutuksen ajan. Koulutettavien tulee sitoutua koulutuksen ajaksi n. 0,5 tunnin päivittäisen omaan mindfulness-harjoitteluun. Koulutus ei edellytä aiempaa kokemusta mindfulnessista, mutta siitä on hyötyä.

Opintomaksu on 1900 €. Varausmaksu 200 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna tai laskulla ilmoittautumisen jälkeen. Lue lisää maksusta sivun alalaidasta Opintomaksu-otsikosta.

Aikataulut

Klo 9-16

9.-10.9.2021

4.-5.10.2021

1.-2.11.2021

7.-8.12.2021

20.1.2022

24.-25.2.2022

Lisäksi 3x pienryhmätapaamisia (opiskelijat saavat etukäteistehtävän ja keskustelevat siitä pienryhmissä koulutuspäivien ulkopuolella n. 1,5 -2 h)

Koulutus on ensisijaisesti lähiopetusta. Sairauden tai muun esteen sattuessa etäosallistuminen on mahdollista.

Teemat

Miten tietoinen läsnäolo avaa uuden näkökulman asioihin ja parantaa terveyttä

Kuinka voin syventää arjen kokemuksia ja vuorovaikutustilanteita

Miten kohtaan hankalat tunteet ja miten opetan sitä muille

Miten lisään myönteisiä tunteita ja miten opetan sitä muille

Miten opin myötätuntoa itseäni kohtaan, koen olevani riittävä ja miten opetan sitä muille

Miten tuen aivojen hyvinvointia stressinhallinnalla ja harjoittelulla

Miten sovellan mindfulnessia työssäni omien asiakkaideni kanssa

Miten sovellan harjoituksia lasten ja nuorten kanssa

Miten motivoin asiakkaitani harjoittelemaan

Miten käytän harjoituksia luovasti työni eri tilanteissa

Kuinka voin hyödyntää muiden ammattilaisten luomia mindfulness -sovelluksia

Opintomaksu

Koulutuksen kokonaishinta on 1900 €. Koulutus laskutetaan koulutuksen käynnistyessä 3 erässä. Ilmoittautumiset muuttuvat sitoviksi kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Perumisehdot

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Maria Saarelainen, joka on kouluttanut mindfulness ja tunnetaitoja ammattilaisille vuodesta 2012 lähtien ympäri Suomea. Hän on peruskoulutukseltaan työfysioterapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, mindfulness-ohjaaja sekä mindful self-compassion teacher training. Mariasta sanottua: ”Todellinen asiantuntija, josta välittyy sydämellinen kokemus. Marian opetustapa on lämpimän jämäkkä, kannustava ja käytännönläheinen. Hän pitää hyvin kokonaisuuden ja ryhmän etenemisen hallussa.”
Lisätietoja koulutuksesta ja kouluttajasta www.mindfulnesstunnetaitoakatemia.fi

Yhteyshenkilö kesäyliopistossa:

Koulutuskoordinaattori Sanna Vaurula, puh. 040 357 3232.

 

Opettaja

Maria Saarelainen

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

9.9.2021 - 25.2.2022

Ilmoittautuminen alkaa

18.3.2021

Ilmoittautuminen päättyy

9.9.2021

Kurssimaksu

1900€