Avoin yliopisto-opetusHallintotiede

Sinustako hallintotieteilijä 2 op - ayHTK0010 - syksy 2021 - kevät 2022

Oppiaine

Hallintotieteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Vaasan yliopisto – Johtamisen yksikkö

Ajankohta

Syksy 2021 - kevät 2022. 

Kurssi  toteutetaan verkkokurssina Vaasan yliopiston Moodle-oppimisympäristössä  ja  sen voi suorittaa omaan tahtiin, itsenäisesti opiskellen ja samalla   tutustua ko. alaan tarkemmin. Opintojakso on suoritettavissa omaan tahtiin 13.9.2021- 15.5.2022.

Ilmoittautuminen

Kurssi on maksuton.

Huom! Johtuen käyttökatkosta Vaasan avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmässä (järjestelmän vaihtumisen vuoksi), syksyllä 2021 opintojakson viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.10. Ilmoittautuminen avautuu uudelleen joulukuussa 2021 / tammikuussa 2022.

Ilmoittautuminen tapahtuu Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla  sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisen jälkeen saat Tampereen kesäyliopistosta sähköpostilla ohjeet ILPA-ilmoittautumisesta Vaasan avoimeen yliopistoon ja Vaasan yliopiston käyttäjätunnuksen aktivoimisesta sekä Moodle-oppimisalustalle rekisteröitymisestä (tarkista myös sähköpostin roskaposti jos viestiä ei kuulu).

Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua kurssille.

Kurssin suorittaminen

Tarkemmat ohjeet kurssien suorittamisesta löytyvät kunkin kurssin Moodle-alustalta.

Mikäli  jatkat opintojasi Vaasan yliopistossa myöhemmin, suoritetut  opintopisteet tunnustetaan osaksi vapaasti valittavia opintojasi. Oman  lukiosi opinto-ohjaajalta voit tiedustella, miten saat suoritetut  opinnot osaksi lukio-opintojasi.

Opiskelijan suoritukset rekisteröidään Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa. Täältä löytyy  ohjeet virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen  lataamiseen WebOodista sekä lomake virallisen, leimatun ja  allekirjoitetun opintosuoritusotteen tilaamiseen.

Sisältö     

Opintojaksolla tutustutaan Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuuntiin (aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus sekä sosiaali- ja terveyshallintotiede). Käytännönläheisen sisällön kautta esitellään hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opintojaksolla tutustutaan myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviin.

Osaamistavoite

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija saa käsityksen Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuunnista ja hahmottaa hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opiskelija tuntee myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviä. 

Suoritustapa

Kurssi toteutetaan verkko-opintoina. Kurssiin sisältyy itsenäistä opiskelua ja tehtäviä verkossa. Kurssin voit aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Oppimateriaali

Ilmoitetaan myöhemmin. Materiaali löytyy verkko-oppimisympäristöstä.

Arviointi

hyväksytty/hylätty.

Vastuuopettaja

Mikko Karhu

Lisätiedot

Lisätietoja opinnoista saa koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717.

Opintopisteet

2

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

13.9.2021 - 15.5.2022

Ilmoittautuminen alkaa

10.8.2021

Ilmoittautuminen päättyy

7.10.2021

Kurssimaksu

0€