Hyvinvointi ja harrastuksetTerveys, liikunta ja hyvinvointi

Hyväksyvä ja havainnoiva minä - omaa hyvinvointia tukemassa

Verkkokurssi ja verkkotapaamiset Zoomissa 25.4.-23.5.2022

Zoom-tapaamiset: ke 4.5., 11.5., 18.5. klo 17.00-18.00


Toteutustapa

Kurssi toteutetaan verkossa siten, että kurssin viikoilla 1-3 opiskelija työskentelee itsenäisesti verkkoalustalla. Zoom -tapaamiset pidetään kurssin viikoilla 2-4: 3 x 60 min. Verkkotapaamiset sisältävät opettajan alustuksia, harjoitustehtäviä yksin ja pareittain sekä tehtävien purkua.

Sisältökuvaus

Voinko vaikuttaa myönteisesti omaan hyvinvointiini ja suhtautua itseeni myötätuntoisesti? Kyllä, myötätuntoista ja hyväksyvää suhtautumista itseen voi harjoitella ja tällä kurssilla tutustumme niihin tapoihin, joita voit käyttää apuna. Näkökulma perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan, jonka tavoitteena on tukea ihmistä elämään arvokasta, rikasta ja itsensä näköistä elämää, johon kuuluu myös epämiellyttäviä tunteita. Kurssi sisältää lyhyitä alustuksia aiheisiin, joiden jälkeen tehdään niihin liittyviä harjoituksia. Kurssilla pohdit sinulle merkityksellisiä arvoja ja niitä tukevia valintoja, harjoittelet hyväksyvää tunteiden havainnointia ja nykyhetkeen keskittymistä. Lisäksi tunnistetaan kielen aiheuttamia ongelmia ja harjoitellaan myönteistä sisäistä puhetta.

Tavoitteena on lisätä itsetuntemusta teorian kautta ja pohdintatehtävillä, joista sinulla on mahdollista saada vertaispalautetta kurssin vetäjältä. Kurssi sisältää vapaaehtoisia verkkokeskusteluja keskustelualueella käsitellyistä aiheista ja viikoilla 2-4 tapaamme lisäksi Zoomissa harjoituksia varten. Verkkoympäristöä varten osallistuja tarvitsee verkkoyhteyden, selaimen (Firefox) ja perustaidot selaimen käytöstä sekä kirjautumisesta käyttäjätunnuksella järjestelmään. Käyttäjätunnus ja salasana oppimisympäristöön lähetetään sähköpostitse ennen kurssin alkamista.

Käsiteltävät aiheet

1 viikko: Johdanto & Hyväksymis- ja omistautumisterapian käsitteet: suhdekehysteoria & psykologinen joustavuus, kirjallinen keskustelu verkkoalustalla aiheesta 1
2 viikko: Menetelmiä 1: Arvokeskustelu & Arvojen mukainen elämä, Zoom-tapaaminen 60min
3 viikko: Menetelmiä 2: Hyväksyvä havainnointi & Kielellisyys, Zoom-tapaaminen 60min
4 viikko: Minäkuva, sisäinen puhe & Tietoinen läsnäolo, Zoom-tapaaminen 60min

Ryhmäkoko

Maksimi 14 osallistujaa. Osallistujat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kouluttaja

Psykologian opettaja, FM, Maarit Pönkänen

Opettaja

Psykologian opettaja, FM, Maarit Pönkänen

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

25.4.2022 - 23.5.2022

Ilmoittautuminen alkaa

7.11.2021

Ilmoittautuminen päättyy

10.3.2022

Kurssimaksu

120€

Ilmoittaudu