Avoin yliopisto-opetusHallintotiede

Sinustako hallintotieteilijä 2 op - ayHTK0010 - syksy 2022 - kevät 2023

Oppiaine

Hallintotieteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Vaasan yliopisto – Johtamisen yksikkö

Ajankohta

Syksy 2022 - kevät 2023. 

Kurssi on maksuton.

Kurssi  toteutetaan verkkokurssina Vaasan yliopiston Moodle-oppimisympäristössä  ja sen voi suorittaa omaan tahtiin, itsenäisesti opiskellen ja samalla  tutustua ko. alaan tarkemmin. Opintojakso on suoritettavissa omaan tahtiin 12.9.2022 -14.5.2023.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen  tapahtuu Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla sähköisellä  ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisen jälkeen saat muutaman päivän kuluessa Tampereen kesäyliopistosta sähköpostilla ohjeet ilmoittautumisesta  Vaasan avoimeen yliopistoon ja Vaasan yliopiston käyttäjätunnuksen  aktivoimisesta sekä Moodle-oppimisalustalle rekisteröitymisestä  (tarkista myös sähköpostin roskaposti jos viestiä ei kuulu). 

Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua kurssille.

Kurssin suorittaminen

Tarkemmat ohjeet kurssien suorittamisesta löytyvät kunkin kurssin Moodle-alustalta.

Mikäli jatkat opintojasi Vaasan yliopistossa myöhemmin, suoritetut  opintopisteet tunnustetaan osaksi vapaasti valittavia opintojasi. Oman lukiosi opinto-ohjaajalta voit tiedustella, miten saat suoritetut  opinnot osaksi lukio-opintojasi.

Opiskelijan suoritukset rekisteröidään Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa. Täältä löytyy  ohjeet virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen  lataamiseen pepistä sekä lomake virallisen, leimatun ja  allekirjoitetun opintosuoritusotteen tilaamiseen.

Sisältö     

Opintojaksolla tutustutaan Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuuntiin (aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus sekä sosiaali- ja terveyshallintotiede). Käytännönläheisen sisällön kautta esitellään hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opintojaksolla tutustutaan myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviin.

Osaamistavoite

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija saa käsityksen Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuunnista ja hahmottaa hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opiskelija tuntee myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviä. 

Suoritustapa

Kurssi toteutetaan verkko-opintoina. Kurssiin sisältyy itsenäistä opiskelua ja tehtäviä verkossa. Kurssin voit aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Oppimateriaali

Ilmoitetaan myöhemmin. Materiaali löytyy verkko-oppimisympäristöstä.

Arviointi

hyväksytty/hylätty.

Vastuuopettaja

Varmistuu myöhemmin.

Lisätiedot

Lisätietoja opinnoista saa koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717.

Opintopisteet

2

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

12.9.2022 - 14.5.2023

Ilmoittautuminen alkaa

9.8.2022

Ilmoittautuminen päättyy

23.4.2023

Kurssimaksu

0€

Ilmoittaudu