Kehitä ammatillista osaamistasiOpetus, kasvatus ja ohjaus

Psyykkinen valmentaja 25 op

Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutus maksaa 2500 €. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 300€:n varausmaksu, jota ei palauteta, jos opiskelija peruu osallistumisensa koulutukseen. Loput opintomaksusta laskutetaan kahdessa tasasuuruisessa erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi helmikuussa 2023 ja toinen syksyllä 2023.

Tampereen kesäyliopisto ei ole arvonlisäverovelvollinen.

Aikataulu

Alustavat koulutuspäivät  (noin klo 9-16) ovat: 

1. ja 2. lähipäivä 2.-3.2.23 

3. lähipäivä 16.3.23

4. lähipäivä 18.4.23

5. lähipäivä 23.5.23

6. lähipäivä: 11.8.23 

1. työnohjauspäivä: 14.9.23 (Etänä)

7. lähipäivä: 12.10.23

8. lähipäivä: 22.11.23

9. lähipäivä: 12.1.24 

10. lähipäivä:14.2.24

2. työnohjauspäivä: 15.2.24 (Etänä)

11. lähipäivä: 20.3.24

12. lähipäivä: 21.3.24

Kokonaiskesto 12 lähipäivää sekä 2 x 1,5 tuntia työnohjausta pienryhmässä. Koulutusprosessi sijoittuu noin vuoden ajalle, koulutus päättyy keväällä 2024.Koulutuspäivät pidetään klo 9-16. Koulutuspäivät toteutetaan ensisijaisesti lähiopetuksena, työnohjaus tapahtuu etänä.  Tilanteen niin vaatiessa, opetus siirretään etäluennoiksi.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka tarvitsevat valmennustyökaluja ja lyhytterapeuttisia menetelmiä erilaisten kohderyhmien tavoitteelliseen ja menestykselliseen ohjaamiseen ja mentaalivalmennukseen, sekä myönteisen mielenterveyden edistämiseen ihmissuhdetyössä. Koulutus soveltuu monipuolisesti eri työelämän alueille mm. urheiluvalmentajat, ohjaajat, coachit, kouluttajat, kuraattorit, terveydenhoitajat, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaajat, opettajat, rehtorit, diakonit, psykologit, HR- asiantuntijat, esimiehet, esiintyjät yms, jotka tarvitsevat työvälineitä vuorovaikutustyöhönsä ja sen laadukkaaseen kehittämiseen. 

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on oppia hyödyntämään ratkaisukeskeisiä, käyttäytymisterapeuttisia ja tietoisuustaitoihin pohjautuvia -valmennustyökaluja ryhmien ja yksilöiden tavoitteelliseen työskentelyyn erilaisten toimintaa rajoittavien psyykkisten ilmiöiden työstämiseksi ja psykologisen pääoman ja itsensä johtamisen vahvistamiseksi.

Sisältö

 1. Ratkaisukeskeinen psyykkisen valmennuksen prosessi ja sen ohjaaminen ICF:n (International Coaching Federation) ydintaitojen ja eettisen koodiston mukaisesti 
 2. Single-Session -yhden tapaamiskerran valmennusprosessi
 3. Moderneihin motivaatioteoriohin pohjautuva valmentaminen
 4. Tietoisuustaidot, Mindfulness ja kehotietoisuus psyykkisen valmennuksen ja keskittymiskyvyn kulmakivenä 
 5. Stressin neuropsykologinen anatomia ja stressinhallinnan ja palautumisen fysiologia
 6. Vuorovaikutus- ja palautetaidot
 7. Valmentava johtaminen
 8. Myönteisyyden ja voimavarojen vahvistaminen
 9. Psyykkiset esteet ja niiden työstäminen:
 10. Haastavat tunteet ja tunnesäätely
 11. Rajoittavat uskomukset ja ajatukset ja niiden kanssa työskentely
 12. Univaikeudet
 13. Ahdistuneisuus, pelot ja mielialan muutokset
 14. Jännitys
 15. Vaikeat elämänkokemukset

Toteutus

Koulutusprosessi sisältää 12 lähipäivää, 2 x 1,5 tuntia työnohjausta pienryhmässä, 5 x 2 tuntia vertaisryhmätyöskentelyä ja 20 tuntia valmennusharjoittelua ja perehtymistä kirjallisuuteen. Osallistujilta edellytetään mahdollisuutta harjoitteluasiakkaan hankintaan. Koulutuksen hintaan sisältyy Psyykkinen valmennus -työkirja ja manuaali sekä Vaikean elämänkokemuksen työstämiseen tarkoitetut haastattelukortit.

Kouluttajat

Anita Hedman (FM), kouluttajapsykoterapeutti (VET), Team ja Executive coach (ICF:n PCC-taso), kouluttajatyönohjaaja (STOry), mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR). 

Päivi Granholm (PSM), Urheilupsykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja.

Miia Miskeljin (SH, YAMK-koul), kouluttajapsykoterapeutti (VET), Coach (CCSF), kouluttajatyönohjaaja (STOry)

Johanna Luttinen, psyykkinen valmentaja.

Vierailevat luennoitsijat: Juuso Nieminen, Team ja Executive Coach, urheiluvalmentaja ja Sami Jauhojärvi, olympiaurheilija ja valmentaja. 


Kouluttaja Anita Hedmanista sanottua:

Anita on asiantunteva ja empaattinen, hyödyntää erilaisten ihmisten moninaisia ominaisuuksia koulutuksessa. Erittäin ammattitaitoinen tällä alalla, hyvä esimerkki opiskelijoille. Pidin Anitan koulutustyylistä todella paljon.

Anita on valonööri (kts. Frank Martelan kirja). Hän säteilee ympärilleen lämpöä, varmuutta, rauhallisuutta ja sisäistä hehkua. Hän on ammattitaitoinen opettaja mutta samalla ihminen, ei auktoriteetin taakse piiloutunut etäinen hahmo. Hänellä on taito saattaa opiskelija ihmettelyn tilaan, ja antaa ideoille tilaa kukoistaa. Ainoastaan lopputyön ohjeistus olisi voinut olla selkeämpi.

Anita antaa kaikille tilaa aivan ilmiömäisellä tavalla. Silti hän kuljettaa keskustelua ja koulutusta tavoitteiden mukaisesti eteenpäin upeasti kaikkia kunnioittaen.

Läsnäoleva, vaikkakin suurin osa hybridinä tai livenä. Hetkessä elävä ja mahtava asioiden kiteyttäjä, suuri kiitos. : D

Koulutuksesta sanottua

Kokonaisvaltaiset työskentelymenetelmät, uusien näkökulmien saaminen sekä verkostoituminen.

Oman prosessin syventyminen, kirkastuminen, erilaisten menetelmien oppiminen ja kirjallinen materiaali erittäin käyttökelpoista ja hyödynnettävää itselle jatkossa: Materiaalit erittäin hyviä ja kirjallisuus relevanttia.

Sain koulutuksesta oikeastaan ihan kaiken, mitä odotin ja vielä enemmän. Löysin itsestäni valmentajan ja vahvuudet, joilla lähden tätä työtä tekemään jatkossa. Löysin myös armollisuutta itseäni ja omaa tulevaisuuttani kohtaan. Löysin valtavasti työkaluja, menetelmiä ja kirjoja, joita hyödyntää. Löysin verkoston upeita ihmisiä.

Peruutusehdot

Mikäli koulutukseen osallistumista ei peruta kuukautta ennen koulutuksen alkua, perimme puolet koulutuksen hinnasta, Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan ennen opintojen alkua, tai osallistuminen perutaan opintojen aikana, osallistujalta laskutetaan ja peritään koko koulutusmaksu. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen toimisto@tampereenkesayliopisto.fi.

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopiston rehtori Anu Urhemaa, anu.urhemaa@tampereenkesayliopisto.fi, puh 040 706 5606.

Sisältöasiat: pääkouluttaja Anita Hedman: anihedman@gmail.com, puh 050 3074006

Opintopisteet

25

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

2.2.2023 - 6.5.2024

Ilmoittautuminen alkaa

8.5.2022

Ilmoittautuminen päättyy

30.1.2023

Kurssimaksu

2500€