Kehitä ammatillista osaamistasiSosiaali- ja terveysala

Tyhjyyden äärellä

3.11.2023 klo 9–16, lähiopetus

Koulutuspäivä koostuu kehollisista ja kokemuksellisista harjoituksista, joiden avulla tutkitaan tyhjän tilan, pysähtymisen, tauon ja hiljaisuuden merkityksiä ja vaikutuksia omaan tunne-elämään. Koulutuksessa tarkastellaan turvallisen kannattelun merkitystä tyhjyyden kokemukseen. Lisäksi ihmettelemme näitä kokemuksia luovuuden herättelijöinä. Harjoituksia tehdään yksin, parin kanssa ja ryhmässä. Päiviin sisältyy ennakkoluettavaa ja virittävä ennakkotehtävä.

Kohderyhmä

Hengityskouluohjaajat ja kaikki sellaiset terveydenhuollon ja ihmissuhdetyön ammattihenkilöt, jotka kohtaavat työssään ihmisiä, joilla on hengitysvaikeuksia, ahdistavia tyhjyyden kokemuksia ja jäsentymättömiä pelkoja, tilattomuutta, liiallista kiireisyyttä, ylisuorittamista tai pysähtymisen vaikeuksia. Koulutus sopii myös niille, jotka tekevät esimerkiksi saattohoitotyötä tai auttavat ihmisiä luopumaan tai päästämään irti tärkeistä elämän asioista elämän muutoskohdissa. Koulutus sopii niille, jotka haluavat tarkastella turvallista tyhjän äärelle pysähtymistä itsessään

Tavoite

Tarjota osallistujille turvallinen ympäristö tyhjyyden aistimiselle ja tutkimiselle, jotta tämän teeman kohtaaminen omassa elämässä, työssä ja ihmissuhteissa voi rikastua.

Kouluttajat

Minna Martin, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti

Rauni Toffer, kliinisesti erikoistunut hoitaja, perhe- ja paripsykoterapeutti ET

Varusteet

Lämpimät vaatteet, joogamatto, pieni tyyny, peitto ja villasukat. Halutessaan voi ottaa mukaan päiväkirjan, johon voi tehdä merkintöjä sekä värikynät piirtämistä varten. Ota myös mukaan yksi sinulle tärkeä kaunokirjallinen teos – kirja voi olla mikä tahansa.

Ennakkotehtävä 

Muistele hyviä ja pahoja tyhjyyden kokemuksia lapsuudesta aina tähän päivään asti. Kirjoita siitä vapaasti ½-1 sivua. Ota kirjoitus mukaan, sitä ei tarvitse näyttää muille, mutta työstämme tätä pareittain.

Ennakkoluettava

Tyhjyyden äärellä

Lisätietoja

Sanna Vaurula, puh. 040-3573232, sanna.vaurula(at)tampereenkesayliopisto.fi
Opettaja

Minna Martin ja Rauni Toffer

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

3.11.2023 - 3.11.2023

Ilmoittautuminen alkaa

9.6.2022

Ilmoittautuminen päättyy

16.10.2023

Kurssimaksu

310€

Ilmoittaudu