Kehitä ammatillista osaamistasiSosiaali- ja terveysala

Pesso Boyden -keholliset harjoitukset

Toimivaa yhteyttä kehosi kieleen! Psykomotorisen Pesso Boyden -terapian yksinkertaiset ja nerokkaat keholliset harjoitukset

Psykomotorisen Pesso Boyden -terapian (PBSP) keholliset harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tarkkaan valittuja. Ne opettavat, miten oma keho reagoi spontaanisti eri tilanteissa kertoen aidoista tunteistamme ja tarpeistamme. Harjoitukset opettavat syventämään oman kehon kuuntelua ja havaitsemaan, mitä keho haluaisi ilmaista tai minkälainen vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa olisi tyydyttävää. Ne ohjaavat pitämään omista tarpeista parempaa huolta ja ilmaisemaan itseä ja omia tarpeita rakentavasti.

Ajankohta

Perjantaina 9.2.2024  klo 9.30-16.30. Tampereen kesäyliopiston koulutustilat. Huom! Päivämäärä muuttunut aiemmin ilmoitetusta.

Kohderyhmä

Harjoitukset sopivat niin vasta-alkajille kuin kehotietoisuutta pitempään eri tavoin harjoittaneille. Päivä tukee myös valmiuksia ohjata itse kehollisia harjoituksia toisille turvallisesti ja jokaisen rajoja kunnioittavasti. Päivä sopii myös terapia-, opetus- ym. ihmissuhdealoilla toimiville, kun haluat oppia ymmärtämään enemmän asiakkaidesi kehollisista reaktioista.

Koulutuksen sisältö

Psykomotorinen Pesso Boyden -terapian (PBSP) keholliset harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tarkkaan valittuja. Ne opettavat, miten oma keho reagoi spontaanisti arjessa kertoen aidoista tunteistamme ja tarpeistamme. Harjoitukset opettavat syventämään oman kehon kuuntelua ja havaitsemaan, mitä keho haluaisi ilmaista tai minkälainen vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa olisi tyydyttävää. Ne ohjaavat pitämään omista tarpeista parempaa huolta ja ilmaisemaan itseä ja omia tarpeita rakentavasti.

Päivän aikana teemme kehollisia harjoituksia ja jaamme niihin liittyviä kokemuksia. Kunkin harjoituksen kulku kerrotaan ensin, jonka jälkeen jokainen saa päättää, haluaako osallistua harjoitukseen. Avaamme myös, mihin harjoitus perustuu ja käymme lyhyesti läpi psykomotorisen Pesso Boyden -työskentelyn perusteita.

Jokainen myös osallistuu kuunnellen ja kunnioittaen omia rajojaan, mitään ei tarvitse ”revitellä” eikä haastaa itseä liikaa epämukavuusalueelle.

Osallistumismaksu

220 €

Kouluttaja

Kehotunnetaitovalmentaja, työnohjaaja (STOry), MMT Riitta Saarikko

Riitta Saarikko on perehtynyt kehotietoisiin menetelmiin 1990-luvulta alkaen. Hän on mm. Rosen-terapeutti, PBSP-terapeutti, Essential Motion -ohjaaja sekä Pilates-ohjaaja. Hän on järjestänyt kehotietoisuuteen liittyviä ammatillisia täydennyskoulutuksia sekä suomalaisten että ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa vuodesta 2004 alkaen.

Lisätietoja menetelmästä: www.pbsp.fi.


Opettaja

Riitta Saarikko

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

9.2.2024 - 9.2.2024

Ilmoittautuminen alkaa

5.11.2023

Ilmoittautuminen päättyy

25.1.2024

Kurssimaksu

220€

Ilmoittaudu