Avoin yliopisto-opetusLogopedia

Logopedian perusopinnot 25 op

Ennakkotieto! Tampereen kesäyliopistossa on alkamassa Logopedian perusopinnot 25 op 2024-2025. Opinnot alkavat 2.9.2024 ja niihin otetaan mukaan 15 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Oppiaine

Logopedia

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Turun yliopiston yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Aikataulu

Logopedian esittelytilaisuus pidetään 23.8.2023 klo 17.00 - 18.30 Zoomissa. Tilaisuus on tarkoitettu opintoihin ilmoittautuneille ja opiskelun aloittamista vielä harkitseville. Mukaan pääset tämän linkin kautta:

https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/psykologian-ja-logopedian-opinnot-avoimena-yliopisto-opetuksena

Opintokokonaisuus alkaa tiistaina 12.9.2023 klo 17.30-19.45 Tampereen kesäyliopiston Suvituuli-opetustilassa osoitteessa Yliopistonkatu 60 A, 4. kerros https://tampereenkesayliopisto.fi/tietoja-meista/koulutustilat/.

Opintokokonaisuus koostuu viidestä opintojaksosta. Katso tarkemmat opintojaksokohtaiset aikataulut ylempänä olevista  “Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot” -linkeistä.

Kohderyhmä

Opintokokonaisuus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tampereen kesäyliopiston järjestämään opintokokonaisuuteen valitaan maksimissaan 25 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sisältö

Logopedia on tieteenala, jonka tutkimuskohteena ovat kommunikoinnin ja nielemisen häiriöiden ilmenemismuodot, taustatekijät ja kuntoutus.

Logopedian opinnoissa perehdytään normaaliin puheen, kielen ja vuorovaikutustaitojen kehitykseen, häiriöihin sekä logopediseen diagnostiikkaan ja kuntoutukseen.

Turun yliopiston logopedian tutkimus on profiloitunut puheen, kielen ja kommunikoinnin häiriöiden kielelliskognitiivisten ja neurokognitiivisten ilmiöiden tutkimiseen. Muita tutkimuksen painopistealueita ovat monikielisyys ja monikulttuurisuus sekä arviointimenetelmien kehittäminen ja kuntoutuksen vaikuttavuustutkimukset.

Suoritustapa

Tampereen kesäyliopisto toteuttaa Logopedian perusopinnot 2023–2024 yhteistyössä Turun yliopiston Psykologian ja logopedian laitoksen kanssa.

Opintoihin sisältyy reaaliaikaisia luentoja, opetustallenteita, tuutorin vetämiä opintoryhmässä tehtäviä harjoituksia lähiopetuksena sekä itsenäisiä tehtäviä ja/tai tenttejä.

Opintoryhmää ohjaa Turun yliopiston hyväksymä logopedi/puheterapeutti, jonka vetämänä toteutetaan käytännön harjoitukset ja kokoontumiset.

Opintokokonaisuus koostuu viidestä opintojaksosta. Katso tarkemmat opintojaksokohtaiset tiedot  “Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot” -linkeistä.

Perusopinnot järjestetään ajalla syyslukukausi 2023 - syyslukukausi 2024. Lähetämme osallistujille sähköpostiin infokirjeen lähempänä opintojen alkamisajankohtaa.

Kouluttaja

Logopedi Johanna Yli-Salomäki

Ilmoittautuminen ja hintatiedot 

Opintokokonaisuuden hinta on 770 €. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan verkkomaksuna Tampereen kesäyliopistoon 520 €. Turun yliopiston avoimen yliopiston opintomaksun 250 € opiskelija maksaa avoimeen yliopistoon ilmoittautumisen yhteydessä elo-syyskuussa 2023. Ohjeet avoimeen yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ennen opintojakson alkua. Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta ja rajatusta opinto-oikeudesta.

Kiinnostaisiko sinua yliopistoon hakeminen ilman pääsykokeita?

Turun yliopistoon suunnitellaan avattavaksi logopedian avoimen väylän opiskelijavalinta vuodesta 2025 alkaen (ks. kohta Ennakkotietoa Turun yliopiston logopedian avoimen väylästä): https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/hakeminen/avoin-vayla 

Lisätietoja soveltuvista kieliopinnoista voit kysyä Jaana Varpelta jaana.varpe@utu.fi

Lisätiedot 

Koulutuskoordinaattori Leena Leiniö-Rönkkö p. 0400152888

leena.leinio-ronkko@tampereenkesayliopisto.fi


Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

Johanna Yli-Salomäki

Opintopisteet

25

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

12.9.2023 - 31.12.2024

Ilmoittautuminen alkaa

9.5.2023

Ilmoittautuminen päättyy

12.9.2023

Kurssimaksu

770€