Avoin yliopisto-opetusHallintotiede

Sinustako hallintotieteilijä 2 op - ayHTK0010 - syksy 2023 - kevät 2024

Oppiaine

Hallintotieteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Vaasan yliopisto – Johtamisen yksikkö

Ajankohta

Syksy 2023 - kevät 2024. 

Kurssi on maksuton.

Kurssi  toteutetaan verkkokurssina Vaasan yliopiston Moodle-oppimisympäristössä  ja sen voi suorittaa omaan tahtiin, itsenäisesti opiskellen ja samalla  tutustua ko. alaan tarkemmin. Opintojakso on suoritettavissa omaan tahtiin (15.9.2023-17.5.2024).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen  tapahtuu Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla sähköisellä  ilmoittautumislomakkeella. Saat Tampereen kesäyliopistosta sähköpostilla ohjeet  ilmoittautumisesta Vaasan avoimeen yliopistoon ja Vaasan yliopiston  käyttäjätunnuksen aktivoimisesta sekä Moodle-oppimisalustalle rekisteröitymisestä (tarkista myös sähköpostin roskaposti jos viestiä ei kuulu). 

Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua kurssille.

Kurssin suorittaminen

Tarkemmat ohjeet kurssien suorittamisesta löytyvät kunkin kurssin Moodle-alustalta.

Mikäli jatkat opintojasi Vaasan yliopistossa myöhemmin, suoritetut  opintopisteet tunnustetaan osaksi vapaasti valittavia opintojasi. Oman lukiosi opinto-ohjaajalta voit tiedustella, miten saat suoritetut  opinnot osaksi lukio-opintojasi.

Opiskelijan suoritukset rekisteröidään Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa. Täältä löytyy  ohjeet virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen  lataamiseen pepistä sekä lomake virallisen, leimatun ja  allekirjoitetun opintosuoritusotteen tilaamiseen.

Sisältö     

Opintojaksolla tutustutaan Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuuntiin (aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus sekä sosiaali- ja terveyshallintotiede). Käytännönläheisen sisällön kautta esitellään hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opintojaksolla tutustutaan myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviin.

Osaamistavoite

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija saa käsityksen Vaasan yliopiston hallintotieteiden opintosuunnista ja hahmottaa hallintotieteiden tutkimuksen ja koulutuksen ydinalueita. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely, alueellisuus ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen. Opiskelija tuntee myös hallintotieteilijän käytännön työtehtäviä. 

Suoritustapa

Kurssi toteutetaan verkko-opintoina. Kurssiin sisältyy itsenäistä opiskelua ja tehtäviä verkossa. Kurssin voit aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Oppimateriaali

Materiaali löytyy verkko-oppimisympäristöstä.

Arviointi

hyväksytty/hylätty.

Vastuuopettaja

Susanna Kotamäki

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssi on kaikille maksuton.

Jos  opiskelet jossain toisen asteen yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvassa  toisen asteen oppilaitoksessa, ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen  kautta avautuvalla e-lomakkeella. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat  oppilaitokset näet täältä. Pääset Korota-tarjottimelle tästä.

Lisätiedot

Lisätietoja opinnoista saa koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717.

Opettaja

Susanna Kotamäki

Opintopisteet

2

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

15.9.2023 - 17.5.2024

Ilmoittautuminen alkaa

8.8.2023

Ilmoittautuminen päättyy

21.4.2024

Kurssimaksu

0€

Ilmoittaudu