Avoin yliopisto-opetusKauppatiede

Tutustu kauppatieteisiin 3 op - ayKTK0010 - syksy 2023 - kevät 2024

Oppiaine

Kauppatieteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Vaasan yliopisto – Johtamisen yksikkö

Ajankohta

Syksy 2023 - kevät 2024. 

Kurssi on maksuton.

Kurssi toteutetaan verkkokurssina Vaasan yliopiston Moodle-oppimisympäristössä ja sen voi suorittaa omaan tahtiin, itsenäisesti opiskellen ja samalla tutustua ko. alaan tarkemmin. Opintojakso on suoritettavissa omaan tahtiin (15.9.2023-17.5.2024).


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Saat Tampereen kesäyliopistosta sähköpostilla ohjeet ilmoittautumisesta Vaasan avoimeen yliopistoon ja Vaasan yliopiston käyttäjätunnuksen aktivoimisesta sekä Moodle-oppimisalustalle rekisteröitymisestä (tarkista myös sähköpostin roskaposti jos viestiä ei kuulu). 

Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua kurssille.

Huom! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 21.4.2024!

Kurssin suorittaminen

Tarkemmat ohjeet kurssien suorittamisesta löytyvät kunkin kurssin Moodle-alustalta.

Mikäli jatkat opintojasi Vaasan yliopistossa myöhemmin, suoritetut opintopisteet tunnustetaan osaksi vapaasti valittavia opintojasi. Oman lukiosi opinto-ohjaajalta voit tiedustella, miten saat suoritetut opinnot osaksi lukio-opintojasi.

Opiskelijan suoritukset rekisteröidään Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa. Täältä löytyy ohjeet virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen lataamiseen Pepistä sekä lomake virallisen, leimatun ja allekirjoitetun opintosuoritusotteen tilaamiseen.

Sisältö     

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia ymmärtämään, mitä kauppatieteet ovat ja millaisia teemoja kauppatieteissä käsitellään. Kurssilla perehdyt taloustieteen, johtamisen, laskentatoimen ja rahoituksen, markkinoinnin, kansainvälisen liiketoiminnan ja talousoikeuden oppiaineiden peruskäsitteisiin, tehtäväkenttiin ja aihealueisiin. Kurssilla tutustut konkreettisten ja käytännönläheisten esimerkkien kautta yrityksen toimintaan yhteiskunnan ja talouden näkökulmasta.

Osaamistavoite

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija

  • -tunnistaa laskentatoimen ja rahoituksen laajaa sisältöä sekä osaa nimetä ja kuvata keskeisiä osa-alueita ja peruskäsitteitä
  • -tunnistaa johtamisen ja organisoinnin peruskäsitteistöä ja osaa kuvata keskeisimmät osa-alueet
  • -tunnistaa yrityksen kannattavuuteen, tuloihin ja kustannuksiin liittyvät peruskäsitteet ja miten nämä liittyvät kysyntään ja tarjontaan sekä ymmärtää, miten toimialan markkinarakenne vaikuttaa tuotteen hinnoitteluun ja yrityksen kannattavuuteen; ymmärtää eri toimijoiden merkityksen kansantaloudessa (kotitaloudet, yritykset) 
  • -ymmärtää juridiikan merkityksen yrityksen toiminnassa kuten yrityksen perustamisessa, suhteissa yritysten sidosryhmien kanssa, yrityksen johtamisessa, talouden suunnittelussa sekä tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa.  
  • -osaa nimetä ja määritellä markkinoinnin ydinkäsitteet sekä ymmärtää markkinoinnin tehtävät ja keskeiset osa-alueet yrityksen liiketoiminnassa 
  • -osaa tunnistaa ja kuvata yrityksen kansainvälistymiseen liittyviä keskeisimpiä päätöksentekotilanteita   

Suoritustapa

Kurssi toteutetaan verkko-opintoina. Kurssiin sisältyy itsenäistä opiskelua ja tehtäviä verkossa. Kurssin voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana ja tehtäviä voi tehdä omaan tahtiin. Kolmen opintopisteen laajuisen kurssin arvioitu laskennallinen työmäärä on n. 3 x 27 tuntia. Todellinen työmäärä vaihtelee omista opiskelutaidoista ja aiheen tuntemuksesta riippuen. 

Oppimateriaali

Materiaali löytyy verkko-oppimisympäristöstä

Arviointi

hyväksytty/hylätty.

Vastuuopettaja

Kati Söderlund

Lisätiedot

Lisätietoja opinnoista saa  koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717.

Opettaja

Kati Söderlund

Opintopisteet

3

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

15.9.2023 - 17.5.2024

Ilmoittautuminen alkaa

8.8.2023

Ilmoittautuminen päättyy

21.4.2024

Kurssimaksu

0€

Ilmoittaudu