KieletEnglanti

Life Intermediate Units 9-12 – keskitason aktivointikurssi

Opetuksessa käytetään Moodle-oppimisympäristöä ja Zoom-järjestelmää. Opiskelijalla tulee olla hyvä nettiyhteys, mikrofoni ja kamera.

Ajankohta

19.9.-12.12.2023

Tiistaisin klo 17.15-19.00 

Ei zoom-tapaamista 17.10. ja 5.12.

Kuvaus

Welcome to Life! Tämä kurssi on sinulle, joka haluat saada vauhtia opiskeluusi ja olet valmis myös työskentelemään itsenäisesti. Kurssimateriaali on todella laaja, monipuolinen ja ajankohtainen, ja sen tavoitteisiin kuuluu kielitaidon laajentaminen B1-tasolta B2-tasolle. 

Jatkamme v. 2022 alkanutta kurssia ja syksyllä 2023 vuorossa on Life Intermediate -oppikirjan kappaleet 9-12. Mukaan voi hyvin tulla nyt, sillä kappaleet ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Teemoina ovat esimerkiksi ostokset ja kuluttaminen, avaruus, kommunikaatioteknologia, tutkimusmatkailu sekä ihmissuhteet ja käyttäytyminen.

Sisältö

Life aktivoi kielitaitoasi käsittelemällä ajankohtaisia, koko maailmaa koskevia aiheita sekä globaalista että omakohtaisesta näkökulmasta. Tehtäviä kaikilla kielitaidon osa-alueilla: kuuntelu, puhuminen, lukeminen, kirjoittaminen ja rakenteet. 

Tekstien ja rakenne- ja kuunteluharjoitusten lisäksi jokainen kappale sisältää teemaan liittyvän videon. Aiheet liitetään opiskelijan omaan elämään ja kokemuksiin My Life -osioissa. Tutkivaan oppimiseen kannustavissa Critical Thinking -osioissa harjoitellaan mm. tiedon arviointia, ongelmanratkaisua ja keskustelua ryhmässä. 

Suoritustavat

Aineiston laajuuden takia Zoom-tapaamisissa keskitytään suullisiin tehtäviin ja osa muista harjoituksista (videot, kirjoittaminen, lukeminen) jää osittain kotona tehtäväksi. Opiskelijat kirjoittavat kaksi teemoihin liittyvää kirjoitelmaa, joista opettaja antaa palautetta. Kirjoitelmaviikolla ei ole Zoom-tapaamista (17.10. ja 14.11.), vaan opiskelija voi käyttää kurssiajan kirjoittamiseen. 

Kirjan mukana opiskelija saa koodin monipuoliseen Student Appiin. Oppimateriaali on kokonaisuudessaan saatavissa verkossa Appin kautta (kuuntelut, sanastot, videot)

Tavoitteet

Tavoitteena on kielitaidon laajentaminen B1 tasolta B2-tasolle.

Oppimateriaali

Oppikirja: John HughesPaul Dummett & Helen StephensonLife Intermediate Student's Book with App Code (British English). Kustantaja National Geographic Learning. huom! Second edition ISBN 9781337285919. 

Oppikirjan voi tilata verkosta, esim. Booky.fi.

Lähtötaso ja laajuus

B1. Opiskelijan arvioitu työmäärä yhteensä 30 oppituntia + 15 oppituntia itseopiskelua

Kouluttaja

FM Englanninopettaja (CertIBET), NLP Trainer, Positive Psychology Practitioner Soili Hämäläinen

Lisätiedot

Kurssisihteeri Jaakko Anttila, jaakko.anttila(at)tampereenkesayliopisto.fi
Tampereen kesäyliopiston toimisto, toimisto@tampereenkesayliopisto.fi, puh. 050 303 1178

Opettaja

Soili Hämäläinen

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

19.9.2023 - 12.12.2023

Ilmoittautuminen alkaa

5.6.2023

Ilmoittautuminen päättyy

22.9.2023

Kurssimaksu

130€