Hyvinvointi ja harrastuksetHistoria

Ukrainan kaupungit ja alueet

Ajankohta

Verkkoluentosarja 

13.9.–29.11.2023 keskiviikkoisin klo 18.00–19.30 (ei koulujen syyslomaviikolla 18.10.)

Luennot järjestetään Zoom-verkkokokousjärjestelmän avulla. Kurssilla käytetään myös Moodle-oppimisympäristöä, jonka kautta jaetaan luentomateriaalia ja linkkejä. Tarkemmat tiedot Zoomiin ja Moodleen kirjautumisesta saat sähköpostitse ennen luentosarjan alkua. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, hyvän nettiyhteyden, äänentoiston ja mikrofonin. Luennot tallennetaan ja ne ovat osallistujien katsottavissa rajatun ajan.

Opettaja 

Oleksii Prykhodko

Kohderyhmä

Tervetuloa kaikki Ukrainan eri alueista ja kaupungeista sekä niiden historiasta ja nykytilanteesta kiinnostuneet! Osallistujalla on hyvä olla ennestään käsitys Ukrainan historiasta. Voit myös käydä yhtä aikaa tämän kurssin kanssa kurssia Ukrainan historia

Sisältö

Yhdentoista kerran luentosarjassa käsitellään Ukrainan eri alueita ja suurimpia kaupunkeja, niiden eroavaisuuksia ja historiaa sekä Ukrainan nykyistä yhteiskuntaa. 

Tervetuloa unohtumattomalle matkalle tutustumaan Ukrainaan! Kurssi kertoo Ukrainan eri alueista ja kaupungeista. Millaisia ihmisiä asuu Ukrainassa? Keitä he ovat ja miten ukrainalaiset ovat levinneet niin laajalle alueelle? Keitä ovat hutsulit ja boikit, gagauzit ja tataarit? Miten Keski-Eurooppa näkyy Ukrainassa, ja miten Neuvostoliitto ja Venäjä ovat vaikuttaneet Ukrainaan? Tutustumme upeisiin UNESCOn kohteisiin ja ainutlaatuisiin kaupunkiympäristöihin Ukrainan suurimmissa kaupungeissa. Puhumme Lvivistä ja Kiovasta, Odessasta ja Harkovasta, Donetskista ja Mariupolista. Näemme upean ja ainutlaatuisen Krimin niemimaan sekä Karpaattien vuoret, Dnipro- ja Dnister-joet, arot, metsät, suot ja loputtomat pellot.

Luennot suomen kielellä.

Katso myös

Kesäyliopisto järjestää myös ukrainan kielen kursseja verkossa:
https://tampereenkesayliopisto.fi/oppiaineet/188/ukraina/

Lisätiedot

Kurssisihteeri Tuomas Kvist, tuomas.kvist(at)tampereenkesayliopisto.fi, puh. 040 163 3370
Tampereen kesäyliopiston toimisto, toimisto@tampereenkesayliopisto.fi, puh. 050 303 1178


Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

Oleksii Prykhodko

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

13.9.2023 - 29.11.2023

Ilmoittautuminen alkaa

22.6.2023

Ilmoittautuminen päättyy

12.9.2023

Kurssimaksu

50€