KieletTanska

Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi (3 op) - etäopetus

Suunnitteletko lomamatkaa Tanskaan tai ehkä opiskelua Tanskassa? Oletko mukana pohjoismaisessa yhteistyössä? Vai oletko kenties saanut Tanska-kipinän tanskalaisista tv-sarjoista? Tervetuloa Zoomissa kokoontuvalle reipastahtiselle tanskan kurssille!

Laajuus (op)

3.0

Oppiaine

Tanska

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Helsingin yliopisto - Kielikeskus: Opintojakso KK-TAN001

Aikataulu

Verkkokurssi (ei lähiopetusta)

Ryhmäopetusta verkossa 13.5.–5.6.2024 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17.00-19.30

Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi pidetään etäopetuksena. Tarvitset opiskeluun tietokoneen, jossa on äänentoisto ja jonkinlainen kaiutin ja mikrofoni (tietokoneen oma riittää) sekä nettiyhteys. Saat tarkemmat ohjeet sähköpostitse lähempänä kurssin alkua. Otathan yhteyttä, jos et ole saanut ohjetta kurssin alkamispäivän aamuun mennessä. Tarkistathan myös roskapostisi.

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille tanskan kielen oppimisesta kiinnostuneille, joiden ruotsin kielen taito on tasolla B1 eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla. Mikäli olet epävarma ruotsin kielen taidostasi, otathan yhteyttä opettajaan (jonnatoivonen(at)gmail.com).

Opettaja

FM Johanna Toivonen

Sisältö

Tervetuloa tutustumaan Tanskan kieleen ja kulttuuriin! Opettelemme tanskan kielen perusteita ja keskitymme käytännön kielitaitoon. Harjoittelemme ääntämistä ja ennen kaikkea kuullunymmärtämistä. Tanskan kielen peruskurssi sopii hyvin niille, jotka ovat menossa Tanskaan lomalle, töihin tai opiskelemaan. Käymme läpi tanskan ja ruotsin eroja, joten tarvitset ruotsin kielen perustaitoa. Kurssi on intensiivinen ja etenemme nopeasti. 

Suoritustapa

Kurssiin sisältyy 33 oppituntia (à 45 min.) etäopetusta sekä lisäksi itsenäistä työskentelyä. Kurssin suorittamisen edellytyksenä on säännöllinen osallistuminen opetukseen ja annettujen tehtävien tekeminen, tarkemmat tiedot saat opettajalta kurssin alussa. Kurssilla on jatkuva arviointi, ei loppukoetta. 

Arvosana: hyväksytty - hylätty

Saadaksesi suoritusmerkinnän sinun tulee kurssin alkaessa ilmoittautua Helsingin yliopiston Sisu-järjestelmässä kurssin opiskelijaksi. Sisu-kirjautumislinkki lähetetään Helsingin seudun kesäyliopistosta kurssin alkaessa. Ilmoittautuminen tulee tehdä ohjeissa annettuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Kurssin suoritettuasi voit tulostaa opintosuoritusotteen Oma Opintopolku -palvelusta. 

Oppimateriaali

Guldbæk-Ahvo, Toivonen: “Dansk? – Ja, tak!” (kpl 1–5, Udtale ja Grammatik valikoiden) ja opettajan lisämateriaali.

Oppikirja ei sisälly kurssimaksuun.

Vastaavuus

Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi (3 op) vastaa Helsingin yliopiston kielikeskuksen samannimistä kurssia KK-TAN001.

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintojakson hinta on 112 €. Hinta sisältää Helsingin yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen maksun, joka oikeuttaa opinto-oikeuden ja suoritusmerkinnän saamiseen. Ohjeet Avoimeen yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ennen opintojakson alkua. Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta ja rajatusta opinto-oikeudesta.

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Pirkanmaan toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämiin avoimiin korkeakouluopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan. Täytä ilmoittautumislomake (vihreä Ilmoittaudu-painike) yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa käyttäen opinto-ohjaajalla olevaa koulukohtaista koodia. Jos oppilaitoksesi hyväksyy ilmoittautumisesi, saat maksuttoman opinto-oikeuden. Ellei ilmoittautumistasi hyväksytä, saat siitä tiedon sähköpostitse.

Lisätiedot

Kurssi järjestetään kesäyliopistojen yhteistyönä. Vastuullinen järjestäjä on Helsingin seudun kesäyliopisto.


Kurssisihteeri Tuomas Kvist, tuomas.kvist(at)tampereenkesayliopisto.fi, puh. 040 163 3370
Tampereen kesäyliopiston toimisto, toimisto(at)tampereenkesayliopisto.fi, puh. 050 303 1178

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

FM Johanna Toivonen

Opintopisteet

3

Ilmoittautumisen tilanne

Enää muutama paikka jäljellä

Kurssin ajankohta

13.5.2024 - 5.6.2024

Ilmoittautuminen alkaa

2.2.2024

Ilmoittautuminen päättyy

7.5.2024

Kurssimaksu

112€

Ilmoittaudu