Alain Fabre

Alain Fabre, ranskan kieli

Olen Alain Fabre ja olen opettanut ranskan kieltä Tampereen seudulla muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston kielikeskuksen lehtorina sekä Tampereen kesäyliopistossa. Takavuosina olen myös tehnyt erilaisia käännös- ja tulkkaustöitä.

Olen kotoisin Pariisista, jossa olen opiskellut kaksi vuotta yliopistossa englannin ja suomen kieltä. Tulin sen jälkeen Suomeen, missä aloin opiskella Helsingin yliopistossa pääaineena suomalais-ugrilaista kielentutkimusta sekä Tampereen yliopistossa yleistä kielitiedettä ja suomen kieltä.

Opettajana kannustan oppilaitani käyttämään kieltä rohkeasti mahdollisimman rennossa opiskeluympäristössä. Koska suomen ja ranskan kielet ja kulttuurit poikkeavat paljon toisistaan, opetustyöhöni tärkeänä osana kuuluu molempien maiden kulttuurien, tapojen, sanaston ja kielioppien vertailu.

Vapaa-ajallani luen paljon kaunokirjallisuutta ja kulttuurihistorian teoksia. Pidän myös matkustamisesta, taidemuseoista, oopperasta ja ratsastuksesta. Kielitiede on säilynyt pitkäaikaisena elämäntapanani, minkä johdosta osallistun, aina kun voin, alan järjestämiin tapahtumiin ja kirjoitan artikkeleita ammattilehtiin.