Jenni Kaario

FM Jenni Kaario, italian kieli

Olen Jenni Kaario ja opetan italian kieltä Tampereen kesäyliopistossa. Opetan myös muissa oppilaitoksissa ja olenkin saanut opettaa niin lapsia kuin aikuisia kaikilla eri koulutusasteilla. Minusta on innostavaa ja kiinnostavaa opettaa eri ikäisiä ja on aivan ihanaa opettaa italiaa ja myös kaunista ranskan kieltä, joka on toinen opetuskieleni.

Olen syntyperäinen tamperelainen ja olen ollut aina kiinnostunut vieraista kielistä. Tuo kiinnostus vei minut lukion jälkeen asumaan vuodeksi etelä-Sveitsiin, jossa opin italian kieltä niin, että hain ja pääsin Turun yliopistoon opiskelemaan italian kieltä ja kulttuuria. Turussa opiskelin sivuaineena ranskaa ja taidehistoriaa sekä suoritin aineenopettajan koulutukseni. Valmistumiseni jälkeen jatkoin vielä opintojani tekemällä ranskan syventävät opinnot ja pro gradu tutkielman.

Opettajana olen kannustava ja rento. Mielestäni oppimista tapahtuu parhaiten silloin kun opiskelijat ovat itse aktiivisessa roolissa, joten tunneillani tehdään paljon ja monipuolisesti erilaisia pari- ja ryhmäharjoituksia, myös kuuntelutehtävät ovat tärkeitä. Haluan kannustaa käyttämään opiskeltavaa kieltä heti ensimmäisestä tunnista alkaen. Itse pyrin luomaan innostavan, hyvän ja rennon tunnelman tunneilla, jotta opiskelijoilla olisi inspiroiva ympäristö oppimiseen, jossa ei tarvitse pelätä virheitä, vaan saa hauskasti harjoitella kieltä. Ilo ja hauskuus ovat tärkeitä, koska kielten opiskelu ja oppiminen vaativat myös kärsivällisyyttä ja paljon työtä.

Asun vanhassa puutalossa, joten harrastuksiini kuuluu erilaiset remontointi- ja nikkarointijutut sekä puutarhassa ahkerointi. Rakastan ruoanlaittoa ja leipomista ja erityisesti täytekakut ja niiden koristelu on hienoa. Olen innostunut myös kaikenlaisista käsitöistä, olen jopa opiskellut sisustusompelua ammattitutkinnon verran. Lukeminen ja liikkuminen kuuluvat myös harrastuksiini. Tärkeä rooli on tietenkin perheelläni vapaa-aikaa viettäessäni.