Julien Souilliez

Olen Julien ja opetan Tampereen kesäyliopistossa ranskaa. Olen työskennellyt ranskan opettajana lähes 20 vuotta, ja on ollut hienoa opettaa kaiken tasoisilla kursseilla.

Opettajana olen ystävällinen, innostunut, kärsivällinen, mutta vaativakin. Teemme kursseilla työtä yhdessä ja opiskelijoiden tarpeista lähtien. Kielitaidon hyödyntäminen on joskus haastavaa ja siksi kursseilla puhutaan ja kuunnellaan kieltä paljon alusta lähtien. Kieltä opitaan osana kulttuuria.

On tärkeää, että luokassa on mukava ja rento ilmapiiri ja kaikki uskaltavat ilmaista itseään. Moni on innostunut kielten opiskelusta kesäyliopistossa ja osallistunut kursseilleni monta vuotta. Tässä ajassa he ovat oppineet käyttämään ranskaa sujuvasti ja ymmärtämään ranskalaista kulttuuria ja elämänasennetta paremmin.

Kun opiskelija palaa ranskaa puhuvasta maasta, on aina hienoa kuulla, että hän on pystynyt käyttämään taitojaan ja onnistunut puhumaan paikallisten kanssa.

Kuten steretyyppinen ranskalainen, pidän ruuanlaitosta ja erityisesti syömisestä yhdessä ystävien ja perheen kanssa tuntikausia pöydän ääressä puhuen. Olen myös kiinnostunut lukemisesta ja urheilusta, kuten tenniksestä ja uimisesta.