Katri Kuusela

FM Katri Kuusela, italian kieli

Olen Katri Kuusela ja opetan Tampereen kesäyliopistossa italian kieltä. Opetan italiaa myös muissa oppilaitoksissa. Luokkahuoneopetuksen ohella olen pitänyt viime vuosina verkkokursseja, ja on ollut mielenkiintoista oppia paljon uutta sen myötä. Lisäksi olen oppikirjailija ja ollut mukana tekemässä Bella vista -sarjaa. Nykyään työskentelen opetustyön lisäksi freelance-kustannustoimittajana oppimateriaalipuolella. Olen myös viime vuosina organisoinut opiskelumatkoja Italiaan.

Innostukseni italian kieltä ja Italiaa kohtaan heräsi, kun aloin opiskella italiaa Aimone Fornaciarin opetuksessa Tampereen yliopiston Kielikeskuksessa. Tieni on sitä myötä vienyt opiskelemaan italian kieltä mm. Perugiassa, Napolissa ja Garda-järvellä, työskentelemään Roomassa ja lomailemaan vuosittain Italiassa. Italia vei mukanaan ja niinpä vaihdoin pääaineeni englannista italiaan ja valmistuin Turun yliopistosta pääaineenani italian kieli ja kulttuuri. Italiassa minua kiehtoo maan moninainen historia, ihmisten sosiaalisuus ja elämänasenne, ruokakulttuuri, vaihtelevat ja kauniit maisemat, aurinko ja meri. Italian kieli puolestaan on aina minusta ollut loogista ja mielenkiintoisesti rakentuvaa – ja tietysti kaunista.

Opettajana haluan, että opiskelijalla on aktiivinen rooli oppimisessa: tekemällä oppii. Tunneillani tehdään monipuolisia harjoituksia, ja koska kieli on kommunikointia ihmisten välillä, työskennellään paljon yhdessä muiden kanssa. Haluan motivoida opiskelijoita ja olla innostava ja innostunut. Se onkin helppoa, koska olen syvästi rakastunut italian kieleen ja tietysti Italiaan!  Pidän myös tärkeänä, että ryhmässä on välitön ja luottavainen ilmapiiri, sillä se on oppimisen edellytys. Hauskaa täytyy myös olla, vaikka sinänsä kielen opiskelu on kovaa, pitkäjänteistä työtä.

Vapaa-aikani täyttää kuubalainen parisalsa eli casino, jota voi opiskella vaikka loppuikänsä, aivan kuten italiaakin!