Valeria Seraya-Rautaneva

FM Valeria Seraya-Rautaneva, venäjän kieli

Olen Valeria Seraya-Rautaneva ja opetan Tampereen kesäyliopistossa venäjän kieltä. Lisäksi opetan puheviestintää ja suomea toisena kielenä.

Olen kotoisin Venäjältä, missä olen asunut muun muassa Murmanskissa, Kantalahdessa, Moskovassa, Tulassa ja Petroskoissa. Petroskoissa asuessani opiskelin suomen kielen opettajaksi, sillä kieli kuulosti niin eksoottiselta ja mielenkiintoiselta. Muutin Venäjältä Suomeen 15 vuotta sitten opiskeluiden perässä. Valmistuin Tampereen yliopistosta tulkiksi, kääntäjäksi ja opettajaksi. Tällä hetkellä opetustehtävät vievät suurimman osan ajastani.

Opettajana olen rento, mutta myös tarpeeksi vaativa, motivoiva ja kannustava. Opetuksessa korostan vuorovaikutustaitoja ja kielen lisäksi myös kulttuurin ymmärtämistä. Näen opetuksen tärkeänä tehtävänä sen, että kieltä pyritään käyttämään ”kentällä” heti alusta alkaen. Opiskelijan menestys on aina ilo myös minulle opettajana.

Vapaa-ajallani lukeminen on minulle tärkeä harrastus. Lisäksi mielenkiinnon kohteisiini kuuluvat koirat, jooga ja teatteri.