Open university studiesArt and culture

Klovnerian perusteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Ajankohta

2 lähiopetusviikonloppua:

25.-27.10. ja 8.-10.11.2024 

pe klo 17-20, la ja su klo 10-17

Opetuspaikka

Tampere. Opetustila ilmoitetaan myöhemmin. 


Sisältö

Kurssin tavoitteena on perehtyä klovnerian perusteisiin. Vuorovaikutteinen läsnäolo, jakamisen ilo sekä heittäytyminen leikkiin ovat työskentelyn lähtökohtia.  Opetuksessa vahvistetaan kunkin opiskelijan omaa erityistä tapaa ihmetellä elämää klovnina.

Moka. Floppi. Epäonnistuminen. Virhe! Ei hätää, klovnille moka on lahja ja olennainen osa työskentelyä; kun sen hyväksyy voi taas jatkaa. Miten oppia käyttämään ”mokaa” klovneriassa ponnahduslautana? Suhtautumisemme epäonnistumiseen paljastaa aina jotain olennaista klovnistamme. Klovnin ainutlaatuinen naurettavuus ja samalla herkkyys korostuvat. Työpajassa harjoitellaan myös klovnin kontaktia ja vuorovaikutusta suhteessa sekä yleisöön että toisiin klovneihin. Uskallanko vapaasti hengittäen ja leikkien aistia yleisön reaktioita?


Opetus tapahtuu improvisoinnin, liike- ja ääni-ilmaisun harjoitusten sekä leikin avulla. Aamupäivisin liikutaan ja tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia, iltapäivisin improvisoidaan soolona, pareittain ja ryhmänä.Toimivan klovnileikin ja -pelin rakenteiden tarkastelu antaa aineksia myös edetä improvisaatiosta kohti klovninumeron vaatimuksia.


Suoritustapa

Arviointi hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää läsnäoloa ja aktiivista osallistumista.


Kohderyhmä

Kurssi soveltuu sekä ensikertalaisille että aiemmin klovneriaa tehneille.


Kouluttaja

Ohjaaja, FM Taina Mäki-Iso on erikoistunut fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Hän on käyttänyt ohjauksissaan klovneriaa, opettanut sitä mm. Teatterikorkeakoulussa, Nätyllä, Salpauksen sirkuskoulutuksessa ja Turun taideakatemiassa sekä esiintynyt itse klovnina Suomessa ja mm. Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraateissa. Hän on opiskellut klovneriaa ja komiikkaa opettajinaan  mm. Philippe Gaulier, Pierre Byland, Ami Hattab, Norman Taylor, Giovanni Fusetti ja Angela de Castro.

Teacher

Taina Mäki-Iso

Course credit

2

Enrollment status

There is room in the course

Dates

25.10.2024 - 10.11.2024

Enrollment begins

30.4.2024

Enrollment ends

20.10.2024

Price

195€

Enroll