Sosiaali- ja terveysala

Itsemyötätunnon taitoja Mindful Self-Compassion -ohjelman mukaan

Tämä opintokokonaisuus laskutetaan. Ei verkkomaksua.

29.1.-3.4.2020 (5 koulutuspäivää)

Mindful Self-Compassion-ohjelma on tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä itsemyötätuntotaitojen peruskurssi (Center for Mindful Self-Compassion).

Toteutus on sovitettu viiden päivän kokonaisuudeksi ja antaa hienon mahdollisuuden kasvattaa taitoja omassa elämässä sekä ammattiauttajan, kasvattajan tai huolenpitäjän roolissa.

Itsemyötätunto vähentää tutkitusti stressin kokemusta ja on yhteydessä koettuun hyvinvointiin, elämään tyytyväisyyteen ja aikaansaamiseen. Myötätuntoinen suhtautuminen itseen välittyy myönteisesti myös muille ihmisille jaettuna ymmärryksenä.

Aikataulu ja tavoite

Ke 29.1., ke 12.2., pe 6.3., ti 17.3. ja pe 3.4.2020 klo 9.00-16.00

Ohjelmassa syvennytään kokemuksellisesti, konkreettisin ja monipuolisin harjoituksin myötätuntoteemaan. Ihmissuhdetyön ammattilaiselle koulutus antaa ymmärrystä, miten itsemyötätunto muuntuu tiedon ja ajattelun tasolta eläväksi osaksi vuorovaikutusta, ohjausta ja omaa arkea. Päivissä pysähdytään myös siihen, miten tietoa ja harjoituksia voi soveltaa omassa (asiakas)työssä.

Todistus mahdollistaa jatkamaan Center for Mindful Self-Compassion opettajakoulutukseen.

Osallistumismaksu

Varausmaksu 100 € joko verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai laskulla ilmoittautumisen jälkeen. Koulutuksen hinta yhteensä 690 €. Koulutus laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kenelle koulutus soveltuu?

Teema sopii hyvin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, opetus-, kasvatus- ja ohjaustyötä tekeville sekä kaikille, jotka haluavat syventyä myötätuntoteemaan ja löytää siitä näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsen kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto vahvistaa mindfulness-taitoja, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä. Voit katsoa kouluttajien tekemän lyhyen videon itsemyötätunnosta: https://www.youtube.com/watch?v=7m-xPQ_9M9c

Toteutus ja keskeinen sisältö

Koulutus koostuu viidestä lähipäivästä, jotka toteutetaan Tampereella, kesäyliopiston järjestämissä koulutustiloissa. Toteutus sisältää myös puolen päivän retriittiosuuden.

Päivissä on tieto-osuuksia sekä erilaisia näkökulmia ja oivalluksia tuovia harjoituksia ja keskustelua. Pysähdytään myös pohtimaan, miten tietoa ja keinoja voi soveltaa omaan elämään ja työhön. Lähipäivien välillä tehdään itsemyötätunto-harjoituksia ja osallistujat löytävät tapoja, miten itsemyötätunto kulkee omaan arkeen. Tieto-osuuden tueksi voi kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan tutustua syventävään materiaaliin valmennuksen verkkoympäristössä.

Keskeiset sisällöt:

  • Mitä itsemyötätunto on?
  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja
  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
  • Myötätunto arjessa – oman myötätuntoisen äänen löytäminen, rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan
  • Hiljaisuuden merkitys ja tila
  • Myötätuntotaidot apuna hankalien tunteiden kohtaamisessa
  • Kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi
  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä
  • Omat ydinarvot ja sitoumukset
  • Myötätuntoinen elämä!

Kouluttajat

Leena Rasanen, VTM sosiaalipsykologi, mindfulness- ja Mindful Self-Compassion (MSC) -ohjaaja (Center for Mindful Self-Compassion), ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, valmentaja ja työnohjaaja, leena.rasanen@taitoba.fi

Mari Juote, FM, valmentaja sekä ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaaja, mindfulness-ohjaaja ja myötätuntotaitojen ohjaaja (sertifioitu Mindful Self-Compassion ohjaaja, Center for Mindful Self-Compassion), mari.juote@taitoba.fi

Yhteyshenkilö kesäyliopistossa: Koulutuskoordinaattori Sanna Vaurula, puh. 040 3573232.

  
Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, valmentaja ja työnohjaaja Leena Rasanen sekä FM, Mindfulness-ohjaaja Mari Juote
Paikkoja vapaana
29.1.2020 - 3.4.2020
Ilmoittautuminen alkaa
26.6.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
28.1.2020
Osallistumismaksu 100,00