Kielet

Kielikursseja alkeista lähtien erilaisiin tarpeisiin – tavoitteellista opiskelua tai rentoa harrastamista

Kielen opiskelu on seikkailu! Monipuolinen kielitaito avaa ovia erilaisiin maailmoihin, ilmiöihin ja kulttuureihin. Kielitaitoa tarvitaan työelämässä, ja sen avulla voit erottautua työnhaussa. Lisäksi kielten opiskelu kehittää opiskelutaitoja, ajattelua ja muistia.

Älä tee kärpäsestä härkästä – tai norsua, kuten venäjäksi sanotaan, vaan tartu härkää sarvista ja kehitä kielitaitoasi! Take the bull by the horns; Возьми быка за рога; Prendre le taureau par les cornes; Chwyć byka za rogi; 迎难而上; Pega o touro pelos cornos.

Tampereen kesäyliopistossa kielten opiskelu on hauskaa, hyödyllistä ja tarpeeksi haastavaa

Ohjelmassamme on runsaasti kielikursseja yli 10 eri kielessä alkeiskursseista jo pidemmälle edistyneisiin. Meillä voit opiskella kieliä ympäri vuoden – intensiivisesti ja tavoitteellisesti tai rennommin harrastaen! Voit aloittaa kielen opiskelun alkeista ja edetä aina syventävälle tasolle asti. Kesäyliopistossa opiskelu on kaikille avointa, olitpa sitten koululainen, opiskelija, työikäinen tai eläkeläinen.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen vaatimusten (Tampereen, Helsingin ja  Vaasan yliopisto sekä Tampereen ammattikorkeakoulu) mukaiset kielikurssimme ovat intensiivisiä, ja niillä on mahdollista oppia tehokkaasti ja edetä nopeasti. Oppituntien lisäksi kurssit vaativat paljon itsenäistä työskentelyä. Opintojaksoista saat opintopisteitä ja voit sisällyttää ne korkeakoulututkintoon.

Lisäksi tarjonnassamme on esimerkiksi työelämän englantiin tai ruotsiin keskittyviä kielikursseja sekä erilaisia keskustelu- ja muita teemakursseja. Teemakurssit on yleensä tarkoitettu kieltä jo jonkin verran osaaville. Järjestämme myös kevyempiä kielikursseja, esimerkiksi Espanjaan tai Italiaan matkustaville. Un chocolate y dos cafés, por favor!

Jos yrityksessäsi tai tuttavapiirissäsi on tarvetta ottaa yhdessä jokin kieli haltuun esimerkiksi työ- tai lomamatkaa tai uusia asiakaskontakteja varten, ota yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä tarpeidenne mukainen kielikoulutus.

Kielikurssien lähtötaso on luokiteltu Eurooppalaisen viitekehyksen (Common European Framework) kuusiportaisen taitotasoasteikon vaativuustasojen mukaan. Lähtötaso kertoo sen taitotason, jonka opiskelijan arvioidaan tarvitsevan menestyäkseen kurssilla. Taitotasoihin ja kurssin kuvaukseen tutustuminen auttaa oikean kielikurssin valitsemisessa. Oman kielitaidon taitotasoa voi arvioida esimerkiksi Eurooppalaiseen viitekehykseen pohjautuvalla DIALANG-järjestelmällä. Tarvittaessa voit olla myös yhteydessä toimistoomme: autamme sinua mielellämme löytämään sinulle sopivan kurssin!

Kielikursseistamme sanottua:

“Minulla ei ollut aiempaa kokemusta Tampereen kesäyliopistosta, mutta kokemukseni oli erittäin hyvä ja suosittelen muillekin kursseja.” -Japanin kielen alkeiskurssin I osallistuja

“Tällaista kielikoulutusta ei ole tarjolla muussa paikassa työssäkäyville. Ryhmän jäsenet ovat monipuolisesti kiinnostuneita kielestä ja kulttuurista. Opettaja korkeatasoinen pedagogi!” -Parler et débattre, le français à l’oral – ranskan puhekurssin osallistuja

“Edullinen ja tehokas koulutus.” – Espanjan kielen alkeiskurssi I:n osallistuja

“Hyvä koulutus/oppitunnit. Taso sopi hyvin kertaamiseen ja uuttakin oppi. Ensi vuonna taas uudestaan.” -Puolan kielikylpykurssin osallistuja

“Todella hyvä kurssi. Opin paljon!” -Venäjän kielioppikurssin (verbit) osallistuja

Ilmoittautuminen ja opintomaksun maksaminen

Kursseille ilmoittaudutaan Tampereen kesäyliopiston verkkosivujen kautta. Kunkin kurssin tiedoissa ilmoitetaan viimeinen ilmoittautumispäivä sekä opintomaksu. Ilmoittautumisajan päätyttyäkin on mahdollista päästä mukaan, jos kurssilla on tilaa. Jokaisella kurssisivulla on ilmoittautumispainike, joka avaa ilmoittautumislomakkeen. Opintomaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Maksu voidaan myös laskuttaa esimerkiksi työnantajalta.

Ilmoittautumisohjeet

Perumisehdot

 

Takaisin koulutustarjontaan