Kielet

 

Kielikursseja alkeista lähtien erilaisiin tarpeisiin – tavoitteellista opiskelua tai rentoa harrastamista

Kielen opiskelu on seikkailu! Monipuolinen kielitaito avaa ovia erilaisiin maailmoihin, ilmiöihin ja kulttuureihin. Kielitaitoa tarvitaan työelämässä, ja sen avulla voit erottautua työnhaussa. Lisäksi kielten opiskelu kehittää opiskelutaitoja, ajattelua ja muistia.

Älä tee kärpäsestä härkästä – tai norsua, kuten venäjäksi sanotaan, vaan tartu härkää sarvista ja kehitä kielitaitoasi! Take the bull by the horns; Возьми быка за рога; Prendre le taureau par les cornes; Chwyć byka za rogi; 迎难而上; Pega o touro pelos cornos.

Tampereen kesäyliopistossa kielten opiskelu on hauskaa, hyödylllistä ja tarpeeksi haastavaa

Ohjelmassamme on runsaasti kielikursseja yli 10 eri kielessä alkeiskursseista jo pidemmälle edistyneisiin. Meillä voit opiskella kieliä ympäri vuoden – intensiivisesti ja tavoitteellisesti tai rennommin harrastaen! Voit aloittaa kielen opiskelun alkeista ja edetä aina syventävälle tasolle asti. Kesäyliopistossa opiskelu on kaikille avointa, olitpa sitten koululainen, opiskelija, työikäinen tai eläkeläinen.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen vaatimusten (Tampereen, Helsingin ja  Vaasan yliopisto sekä Tampereen ammattikorkeakoulu) mukaiset kielikurssimme ovat intensiivisiä, ja niillä on mahdollista oppia tehokkaasti ja edetä nopeasti. Oppituntien lisäksi kurssit vaativat paljon itsenäistä työskentelyä. Opintojaksoista saat opintopisteitä ja voit sisällyttää ne korkeakoulututkintoon.

Lisäksi tarjonnassamme on esimerkiksi työelämän englantiin tai ruotsiin keskittyviä kielikursseja sekä erilaisia keskustelu- ja muita teemakursseja. Teemakurssit on yleensä tarkoitettu kieltä jo jonkin verran osaaville. Järjestämme myös kevyempiä kielikursseja, esimerkiksi Espanjaan tai Italiaan matkustaville. Un chocolate y dos cafés, por favor!

Jos yrityksessäsi tai tuttavapiirissäsi on tarvetta ottaa yhdessä jokin kieli haltuun esimerkiksi työ- tai lomamatkaa tai uusia asiakaskontakteja varten, ota yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä tarpeidenne mukainen kielikoulutus.

Kielikurssien lähtötaso on luokiteltu Eurooppalaisen viitekehyksen (Common European Framework) kuusiportaisen taitotasoasteikon vaativuustasojen mukaan. Lähtötaso kertoo sen taitotason, jonka opiskelijan arvioidaan tarvitsevan menestyäkseen kurssilla. Taitotasoihin ja kurssin kuvaukseen tutustuminen auttaa oikean kielikurssin valitsemisessa. Oman kielitaidon taitotasoa voi arvioida esimerkiksi Eurooppalaiseen viitekehykseen pohjautuvalla DIALANG-järjestelmällä. Tarvittaessa voit olla myös yhteydessä toimistoomme: autamme sinua mielellämme löytämään sinulle sopivan kurssin!

Kurssien etenemisjärjestys

Pääosa kielikursseistamme etenee alla olevien taulukoiden mukaisesti, mutta poikkeuksiakin löytyy: esimerkiksi japanin kielessä alkeis- ja jatkokursseja on 3. Suosittelemmekin aina tutustumaan kurssin kuvaukseen huolellisesti: sieltä näet tarkat tiedot edeltävistä opinnoista ja kohderyhmästä.

Alkeiskurssimme alkavat aina kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja kesällä. Keväällä voit puolestaan jatkaa syksyllä aloittamiasi opintoja.

Syksyn kurssit
Kevään kurssit
Alkeiskurssi I (lähtötaso 0) Alkeiskurssi II (lähtötaso A1)
Jatkokurssi I (lähtötaso A1-A2) Jatkokurssi II (lähtötaso A2)
Syventävä kurssi I (lähtötaso A2-B1) Syventävä kurssi II (lähtötaso noin A2-B1)

Kesän aikana voit opiskella intensiivisemmin ja suorittaa joko 2 alkeistason tai 2 jatkotason kurssia. Osassa kielistä on kesäisin tarjolla vain alkeistason kursseja.

Kesän kurssit
Kurssi I / Alkeiskurssi I (lähtötaso 0) + Kurssi II / Alkeiskurssi II (lähtötaso A1)
Kurssi III (lähtötaso A1-A2) + Kurssi IV (lähtötaso A2)

Lisäksi valikoimassamme on ympäri vuoden erilaisia teemakursseja.

Kielikursseistamme sanottua

“Minulla ei ollut aiempaa kokemusta Tampereen kesäyliopistosta, mutta kokemukseni oli erittäin hyvä ja suosittelen muillekin kursseja.” -Japanin kielen alkeiskurssin I osallistuja

“Tällaista kielikoulutusta ei ole tarjolla muussa paikassa työssäkäyville. Ryhmän jäsenet ovat monipuolisesti kiinnostuneita kielestä ja kulttuurista. Opettaja korkeatasoinen pedagogi!” -Parler et débattre, le français à l’oral – ranskan puhekurssin osallistuja

“Edullinen ja tehokas koulutus.” – Espanjan kielen alkeiskurssi I:n osallistuja

“Hyvä koulutus/oppitunnit. Taso sopi hyvin kertaamiseen ja uuttakin oppi. Ensi vuonna taas uudestaan.” -Puolan kielikylpykurssin osallistuja

“Todella hyvä kurssi. Opin paljon!” -Venäjän kielioppikurssin (verbit) osallistuja

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksun maksaminen

Kursseille ilmoittaudutaan Tampereen kesäyliopiston verkkosivujen kautta. Kunkin kurssin tiedoissa ilmoitetaan viimeinen ilmoittautumispäivä sekä opintomaksu. Ilmoittautumisajan päätyttyäkin on mahdollista päästä mukaan, jos kurssilla on tilaa. Jokaisella kurssisivulla on ilmoittautumispainike, joka avaa ilmoittautumislomakkeen. Opintomaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Maksu voidaan myös laskuttaa esimerkiksi työnantajalta.

Ilmoittautumisohjeet

Perumisehdot