Suomen kielen kurssit

 

Kuka voi opiskella suomea Tampereen kesäyliopistossa?

Suomen kielen kurssimme ovat avoinna kaikille, jotka opiskelevat suomea toisena/vieraana kielenä. Meillä on kursseja eritasoisille opiskelijoille, ja meillä voi opiskella ympäri vuoden.

Huomaathan, että jos asut EU:n ulkopuolella, tulee sinun huolehtia matka- ja majoitusjärjestelyistä sekä tarvittavista asiakirjoista itse.

Miksi opiskella suomea meillä?

Meillä voit opiskella suomea monipuolisesti. Meillä on toimintaa 3 lukukaudella: syksyllä, keväällä ja kesällä. Tarjoamme useita suomen kielen kursseja ympäri vuoden ja kursseja löytyy kaikentasoisille opiskelijoille. Järjestämme myös teemakursseja, joilla voit keskittyä jonkin tietyn kielitaidon osa-alueen kuten suullisen kielitaidon tai kirjallisten taitojen parantamiseen.

Kurssiemme taitotasot on määritelty Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikkojen mukaisesti, jotta sopivan kurssin löytäminen olisi helppoa. Jos et ole varma, mikä kurssi soveltuisi sinulle parhaiten, ota yhteyttä toimistoomme. Autamme sinua mielellämme löytämään sopivan kurssin.

Ryhmämme ovat pieniä, joten opettajilla on aikaa myös yksilölliseen opetukseen.

Kursseillamme on mahdollista opiskella tavoitteellisesti: monelle kursseistamme on määritelty sekä lähtö- että tavoitetaitotaso. Jokainen kurssin suorittanut saa kurssin päätteeksi todistuksen. Kurssin lopuksi on monesti koe, jossa testataan kurssilla opittuja asioita. Kokeen suorittamalla opiskelija voi osoittaa hallitsevansa kurssilla käsitellyt asiat ja saavuttaneensa kurssin tavoitetaitotason.

Syys- ja kevätlukukaudet muodostavat parin: syksyllä alkaneet kurssit jatkuvat keväällä, joten meillä voit opiskella koko akateemisen vuoden. Kesäkurssimme muodostavat oman kokonaisuutensa. Kesän aikana opiskelija voi suorittaa maksimissaan 4 alkeistason kurssia tai 2-3 edistyneemmän tason kurssia.

Kaikki opetus järjestetään Tampereella. Lisätietoa opetuspaikoista lähetään osallistujille sähköpostitse ennen kurssin alkua.

Kurssit syksyllä ja keväällä

Suomen mestari 1 -kirjaSuomen mestari 2 -kirja
Suomen kielen alkeiskurssi 1 (0-A1.2)Suomen kielen alkeiskurssi 3 (A1.3-A2.1)
Suomen kielen alkeiskurssi 2 (A1.2-A1.3)Suomen kielen alkeiskurssi 4 (A2.1-A2.2)
Suomen mestari 3 -kirjaSuomen mestari 4 -kirja
Suomen kielen jatkokurssi 1 (A2.2-B1.1)Suomen kielen syventävä kurssi 1
Suomen kielen jatkokurssi 2 (B1.1-B1.2)Suomen kielen syventävä kurssi 2

Kesäkurssit

Suomen mestari 1 -kirja Suomen mestari 2 -kirja
Opi suomea 1 (0-A1.1)Opi suomea 5 (A1.3-A2.1)
Opi suomea 2 (A1.1-A1.2)Opi suomea 6 (A2.1-A2.2)
Opi suomea 3 (A1.2-A1.3)Opi suomea 7 (A2.1-A2.2)
Opi suomea 4 (A1.3-A2.1)

 

Suomen mestari 3 -kirjaSuomen mestari 4 -kirja
Opi suomea: jatkokurssi 1 (A2.2-B1.1)Opi suomea: syventävä kurssi 1 (B1.2-B2.1)
Opi suomea: jatkokurssi 2 (B1.1-B1.2)Opi suomea: syventävä kurssi 2 (B1.2-B2.1)

Ilmoittautuminen ja maksut

Kun löydät sopivan kurssin, voit ilmoittautua sille www-sivujemme kautta. Muista ilmoittautua viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä! Viimeinen ilmoittautumispäivä mainitaan kunkin kurssin kohdalla kurssikuvauksessa. Huomaathan, että kurssit saattavat täyttyä ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ellei kuvauksessa toisin mainita. Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Kurssi voidaan perua, jos osallistujia on liian vähän.

Saat kuittausviestin sähköpostiisi ilmoittautumisestasi verkossa. Sinulle lähetetään opintokirje noin kaksi viikkoa ennen opintojen alkua. Jos jäät varasijalle tai kurssi peruuntuu, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Muista ilmoittaa meille, mikäli yhteystietosi muuttuvat. Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

Kurssimaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Jos käytössä on erillinen ilmoittautumislomake, kursseille ilmoittautuneille lähetetään lasku viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja kurssimaksu maksetaan tilisiirtona eräpäivään mennessä. Käytäthän maksaessasi laskussa ilmoitettua viitenumeroa. Jos lasku maksetaan ulkomailla, pankin veloittamia kuluja ei voi vähentää kurssimaksusta, vaan opiskelijan tulee maksaa kaikki ylimääräiset kulut itse. Kurssimaksua ei voi maksaa kesäyliopiston toimistossa. Kurssimaksu kattaa opetuksen ja opettajan jakaman materiaalin. Maksu ei kata muita mahdollisia opiskelijalle aiheutuvia kuluja (esim. oppikirja, asuminen tai ateriointi).

Kursseille ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautuessasi hyväksyt peruutusehtomme.

Opintojen laajuus

Kesäyliopiston suomen kielen kursseista ei pääsääntöisesti saa opintopisteitä, vaan kurssien laajuudet ilmoitetaan opetustunteina. Yksi opetustunti on 45 minuuttia.

Todistukset ja kurssikokeet

Kurssilla säännöllisesti käyvät opiskelijat saavat todistuksen kurssin suorittamisesta. Todistukset jaetaan kurssin viimeisellä kokoontumiskerralla. Yleensä kurssin lopuksi pidetään koe. Jos et halua osallistua kokeeseen, todistuksessasi ei voida mainita, että olet saavuttanut kurssin taitotason.

Asuminen ja matkajärjestelyt

Tampereen kesäyliopisto ei tarjoa kurssilaisilleen majoitusta eikä valitettavasti voi myöskään auttaa majoituksen järjestämisessä tai matkajärjestelyissä. Saat tietoa Tampereen hotelleista ja hostelleista kohdasta Kulkuyhteydet, lounaspaikat ja majoitus.

Viisumit

Jos tulet maasta, jonka kansalaisilta edellytetään viisumia Suomeen, sinun tulee ottaa yhteyttä Suomen suurlähetystöön tai konsulaattiin maassasi. Viisumia ei myönnetä kesäyliopiston suomen kielikurssille osallistumisen perusteella, koska kielikurssia ei katsota päätoimiseksi opiskeluksi. Kesäyliopisto ei lähetä viisumikutsuja. Hakijoita saatetaan pyytää esittämään viisumi meille ennen ilmoittautumista kurssille. Hakijoiden, jotka jo asuvat Suomessa ja joilla on voimassaoleva viisumi kurssin ajan, ei tarvitse esittää viisumiaan.