Suomen kielen kurssit

Ilmoittautuminen

Suomen kielen kursseille ilmoittaudutaan verkkosivuillamme viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä mainitaan kunkin kurssin kohdalla kurssikuvauksessa. Huomaathan, että kurssit saattavat täyttyä ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Kurssi voidaan perua, jos osallistujia on liian vähän.

Saat kuittausviestin sähköpostiisi ilmoittautumisestasi verkossa. Sinulle lähetetään opintokirje noin kaksi viikkoa ennen opintojen alkua. Jos jäät varasijalle tai kurssi peruuntuu, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Muista ilmoittaa meille, mikäli yhteystietosi muuttuvat. Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

Joidenkin kurssien kohdalla sinua voidaan pyytää kirjoittamaan tekstiä, jonka perusteella opettaja arvioi, onko kurssi sinulle oikealla tasolla. Opettajan päätöksen jälkeen lähetämme sinulle viestin sähköpostitse. Näin pyrimme saamaan mahdollisimman saman tasoisia opiskelijoita ryhmiin.

Olethan huolellinen valitessasi sinulle sopivaa kurssia! Lue huolellisesti kurssikuvaus läpi ja käy vielä lukemassa kurssin tason kuvaus eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikosta. Jos olet epävarma siitä, mikä kurssi sopii sinulle, ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon. Autamme sinua mielellämme löytämään oikeantasoisen kurssin!

Kurssitasot

Syksy ja kevät

Suomen mestari 1 -kirja Suomen mestari 2 -kirja
Suomen kielen alkeiskurssi 1 (0-A1.2) Suomen kielen alkeiskurssi 3 (A1.3-A2.1)
Suomen kielen alkeiskurssi 2 (A1.2-A1.3) Suomen kielen alkeiskurssi 4 (A2.1-A2.2)
 Suomen mestari 3 -kirja Suomen mestari 4 -kirja
Suomen kielen jatkokurssi 1 (B1.1-B1.1) Suomen kielen syventävä kurssi 1
Suomen kielen jatkokurssi 2 (B1.1-B1.2) Suomen kielen syventävä kurssi 2

Kesä

Suomen mestari 1 -kirja Suomen mestari 2 -kirja
Opi suomea 1 (0-A1.1) Opi suomea 5 (A1.3-A2.1)
Opi suomea 2 (A1.1-A1.2) Opi suomea 6 (A2.1-A2.2)
Opi suomea 3 (A1.2-A1.3) Opi suomea 7 (A2.1-A2.2)
Opi suomea 4 (A1.3-A2.1)
 Suomen mestari 3 -kirja Suomen mestari 4 -kirja
Opi suomea: jatkokurssi 1 (A2.2-B1.1) Opi suomea: syventävä kurssi 1 (B1.2-B2.1)
Opi suomea: jatkokurssi 2 (B1.1-B1.2) Opi suomea: syventävä kurssi 2 (B1.2-B2.1)

Maksut

Kurssimaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Jos käytössä on erillinen ilmoittautumislomake, kursseille ilmoittautuneille lähetetään lasku viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja kurssimaksu maksetaan tilisiirtona eräpäivään mennessä. Käytäthän maksaessasi laskussa ilmoitettua viitenumeroa. Jos lasku maksetaan ulkomailla, pankin veloittamia kuluja ei voi vähentää kurssimaksusta, vaan opiskelijan tulee maksaa kaikki ylimääräiset kulut itse. Kurssimaksua ei voi maksaa kesäyliopiston toimistossa. Kurssimaksu kattaa opetuksen ja opettajan jakaman materiaalin. Maksu ei kata muita mahdollisia opiskelijalle aiheutuvia kuluja (esim. oppikirja, asuminen tai ateriointi).

Matkajärjestelyt

Kesäyliopisto ei valitettavasti voi auttaa opiskelijoita matkajärjestelyjen tekemisessä.

Opintopisteet

Kesäyliopiston suomen kielen kursseista ei pääsääntöisesti saa opintopisteitä, vaan kurssin laajuus ilmoitetaan opetustunteina.

Peruutukset

Kursseille ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautumisen voi perua:

Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, palautetaan kurssimaksu vähennettynä 20 euron käsittelykuluilla. Jos et voikaan osallistua kurssille, ilmoita asiasta välittömästi kesäyliopiston toimistoon kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostitse. Jos peruutus tehdään myöhemmin kuin ohjeissamme neuvotaan tai sitä ei tehdä ollenkaan, maksettua kurssimaksua ei palauteta tai jos olet jo saanut laskun, sinun tulee maksaa se kokonaan.

Todistukset ja kurssikokeet

Kurssilla säännöllisesti käyvät opiskelijat saavat todistuksen kurssin suorittamisesta. Todistukset jaetaan kurssin viimeisellä kokoontumiskerralla. Yleensä kurssin lopuksi pidetään koe. Jos et halua osallistua kokeeseen, todistuksessasi ei voida mainita, että olet saavuttanut kurssin taitotason.

Asuminen

Tampereen kesäyliopisto ei tarjoa kurssilaisilleen majoitusta eikä voi myöskään auttaa majoituksen järjestämisessä. Saat tietoa Tampereen hotelleista ja hostelleista kohdasta Opiskelijalle  – Kulkuyhteydet, lounaspaikat ja majoitus.

Viisumit

Jos tulet maasta, jonka kansalaisilta edellytetään viisumia Suomeen, sinun tulee ottaa yhteyttä Suomen suurlähetystöön tai konsulaattiin maassasi. Viisumia ei myönnetä kesäyliopiston suomen kielikurssille osallistumisen perusteella, koska kielikurssia ei katsota päätoimiseksi opiskeluksi.  Kesäyliopisto ei lähetä viisumikutsuja. Hakijoiden tulee esittää viisumi meille ennen ilmoittautumista kurssille. Hakijoiden, jotka jo asuvat Suomessa ja joilla on voimassaoleva viisumi kurssin ajan, ei tarvitse esittää viisumiaan.