Toisen asteen opiskelijoille

Toisen asteen opiskelijat voivat osallistua kaikkiin kesäyliopiston tarjoamiin opintoihin. Erityisesti lukiolaisille ja abiturienteille suunnattuina järjestetään lukion opetussuunnitelman mukaisia kesäkursseja ja kielten ja matematiikan sekä reaaliaineiden kertauskursseja. Kursseista pääosa järjestetään kesällä, mutta joitakin ylioppilaskokeisiin valmentavia kursseja on myös alkuvuodesta ennen kevään ylioppilaskirjoituksia.

Lukion opetussuunnitelman mukaisten kesäkurssien hinta on kaikkien yhteistyölukioiden opiskelijoille 50 euroa/kurssi. Kesäaikana järjestettävien reaaliaineiden kertauskurssien osallistumismaksuihin yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat saada tukea omasta oppilaitoksestaan. Kursseille tulee silloin ilmoittautua Korota-opintotarjottimen kautta. Kielten ja matematiikan abi- ja lukiolaiskurssit ovat kaikille kokonaan maksullisia ja niille ilmoittaudutaan kesäyliopiston sivujen kautta.

Avoimeen yliopisto- tai ammattikorkeakouluopetukseen osallistuvat yhteistyöoppilaitosten opiskelijat voivat hakea opintoihin rahoitusta omasta oppilaitoksestaan ja saada opinto-oikeuden maksutta. Sekä abi- ja lukiolaiskursseja että avoimia korkeakouluopintoja voi anoa hyväksiluettaviksi omiin lukio- tai ammattiopintoihin. Maksuttoman opinto-oikeuden hakemisesta ja opintosuoritusten hyväksilukemisesta saa lisätietoja opinto-ohjaajilta sekä osoitteesta https://www.tampere.fi/koulutus/lukiokoulutus/lukio-opinnot/korkeakouluopinnot-toisen-asteen-aikana-korota

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset

Avoin yliopisto- ja ammattikorkeakouluopetus sekä reaaliaineiden kertauskurssit: Akaan lukio, Hatanpään lukio, Kalevan lukio, Kangasalan lukio, Lempäälän lukio, Nokian lukio, Oriveden lukio, Pirkkalan yhteislukio, Pälkäneen lukio, Sammon keskuslukio, Svenska samskolan i Tammerfors, Tammerkosken lukio, Tampereen aikuislukio (ei koske aineopiskelijoita), Tampereen klassillinen lukio, Tampereen lyseon lukio, Tampereen normaalikoulun lukio, Tampereen Rudolf Steiner -koulun lukio, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampereen teknillinen lukio, Tampereen yhteiskoulun lukio, Vammalan lukio ja Ylöjärven lukio.

Vain avoin yliopisto- ja ammattikorkeakouluopetus: F.E. Sillanpään lukio (Hämeenkyrö), Ikaalisten lukio, Karkun evankelisen opiston lukio, Mäntän lukio, Parkanon lukio, Pirkanmaan aikuislukio, Punkalaitumen lukio, Ruoveden lukio, Valkeakosken Tietotien lukio, Virtain lukio ja Väinö Linnan lukio (Urjala)

Korota – korkeakoulutasoiset opinnot Tampereen seudun toisen asteen opiskelijoille

Opintotarjottimelle kootaan tiedot korkeakoulujen ja kesäyliopiston tarjoamista opinnoista, joihin Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat saada oikeuden osallistua maksutta tai maksamalla opintotiedoissa mainitun omavastuuosuuden osallistumismaksusta. Opintoihin ilmoittaudutaan tarjottimen kautta sähköisesti. Lisätietoja ja linkki opintotarjottimelle osoitteessa https://www.tampere.fi/koulutus/lukiokoulutus/lukio-opinnot/korkeakouluopinnot-toisen-asteen-aikana-korota

Tutustu korkeakouluopintoihin!
Tutustu opetustarjontaamme koulutustarjonta-sivulla.

 

Tampereen kesäyliopisto opiskelijan näkökulmasta – esittelyvideot

Huom! Mikäli videot eivät näy tällä sivulla, salli evästeiden käyttö hetkellisesti (vihreä pyöreä painike vasemmassa alakulmassa).