Usein kysytyt kysymykset

Miten kursseille ilmoittaudutaan?

 • Koulutuksiin ilmoittaudutaan kurssikuvauksessa mainittuun päivämäärään mennessä klikkaamalla kurssin sivustolla olevaa ilmoittautumispainiketta ja täyttämällä omat tiedot. Ilmoittautuminen on aina sitova. Lisätietoja ilmoittautumisesta

Miten perun ilmoittautumisen?

 • Peruminen tehdään kirjallisesti sähköpostilla kesäyliopiston toimistoon toimisto(at)tampereenkesayliopisto.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, palautetaan osallistumismaksu vähennettynä 20 euron käsittelykuluilla, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita. Lisätietoja ilmoittautumisen perumisesta

Voinko sisällyttää kurssin tutkintooni?

 • Kurssien sisällyttämisestä omaan tutkintoon voi tiedustella omalta oppilaitokselta tai tiedekunnalta.

Ovatko Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto samaa oppilaitosta? Voinko ilmoittautua kesäyliopiston kurssille, jos en ole Tampereen yliopiston opiskelija?

 • Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto ovat nimistään huolimatta täysin erillisiä oppilaitoksia. Voit siis ehdottomasti osallistua kesäyliopiston koulutuksiin, vaikka et olisi minkään yliopiston tutkinto-opiskelijana. Kesäyliopiston koulutus on avointa kaikille ympäri vuoden.
 • Koska Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto ovat eri oppilaitoksia, lähes kaikki kesäyliopiston koulutukset ovat myös Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksullisia.

Voinko saada opintotukea kesäyliopiston opintoihini?
Opiskelijan etuudet, opiskelu työttömänä ja aikuiskoulutustuki

 • Tampereen kesäyliopistossa opintojen suorittaminen on omaehtoista ja lähtökohtaisesti sivutoimista, joten opintoihin ei voi hakea tai saada opintotukea, eivätkä Tampereen kesäyliopistossa opiskelevat ole oikeutettuja opiskelijoiden etuihin tai alennuksiin (mm. opiskelijakortti, opiskelijahinnat lähi- ja kaukoliikenteessä).
 • Avoimia korkeakoulutasoisia opintoja tai ammatillista täydennyskoulutusta voi opiskella opintovapaalla ja opintoihin on mahdollista saada aikuiskoulutustukea, jos opiskelu katsotaan ammatilliseksi lisä- tai täydennyskoulutukseksi ja tuen muut ehdot täyttyvät. Myös työttömyysetuudella tuettu opiskelu voi olla mahdollista tietyissä tapauksissa.

Voinko maksaa koulutuksen liikunta- tai kulttuuriedulla (esim. ePassi, Edenred, Eazybreak tai Smartum)?

 • Ainoastaan kesän Serlachius-kuvataideleirit voi maksaa myös Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Muita kesäyliopiston koulutuksia ei voi tällä hetkellä maksaa liikunta- tai kulttuurieduilla.

Sisältyykö osallistumismaksuihin arvonlisävero?

 • Osallistumismaksuihin ei sisälly tai lisätä arvonlisäveroa, sillä Tampereen kesäyliopisto ei ole arvonlisäverovelvollinen.

Maksuni keskeytyi ilmoittautumisen jälkeen, eikä uutta ilmoittautumista voi tehdä. Miten saan maksettua osallistumismaksun?

 • Olethan yhteydessä toimistoon, niin lähetämme sinulle maksulinkin tai laskun, jolla pääset maksamaan osallistumismaksun.

Miten lisään työnantajan maksajaksi?

 • Ilmoittautumislomakkeella täytetään maksajan tiedot Yrityslaskutus-kohtaan. Ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen voit sulkea selaimen, vaikka se ohjaisikin maksuun.

Osallistumiseni maksaa työnantajani ja annoin ilmoittautuessa laskutustiedot. Sain kuitenkin muistutuksen maksamattomasta osallistumismaksusta. Peruuntuuko ilmoittautumiseni, jos osallistumista ei maksakaan heti?

 • Jos yrityslaskutustiedot on syötetty, voit jättää muistutukset huomioimatta. Ilmoittautumisesi ei tässä tapauksessa peruunnu, vaan sinulla on paikka koulutuksessa. Osallistumismaksu laskutetaan ilmoittamaltasi yritykseltä tai organisaatiolta hieman ennen koulutuksen alkua.

Minulla ei ole Moodleen tunnuksia. Mistä saan ne?

 • Moodle-tunnukset luodaan ennen kurssin alkua ja ne lähetetään osoitteesta noreply(at)tampereenkesayliopisto.fi otsikolla ”Tampereen kesäyliopiston Moodle: Uusi käyttäjätunnus”. Viesti on saattanut ohjautua myös roskapostiin. Lisätietoja Moodlesta

Olen unohtanut Moodle-tunnukseni tai ne eivät toimi. Mitä teen?

 • Moodlen käyttäjätunnus on ilmoittautumiseesi kirjattu sähköpostiosoite. Moodlen etusivulla voit klikata ”Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi?”.

Missä kurssi järjestetään? Järjestetäänkö kurssi lähiopetuksena vai etäopetuksena?

 • Kurssikuvauksessa mainitaan kyseisen kurssin opetustapa. Jos opetuspaikkana on Tampere, kurssi pidetään lähiopetuksena Tampereella. Lähiopetukset järjestetään lähes aina Tampereella riippumatta siitä, minkä korkeakoulun opetussuunnitelman mukainen kurssi on kyseessä.

Kurssi alkaa pian, mutta en ole saanut tietoa opetuspaikasta. Mistä löydän tiedon?

 • Kurssikirje tai tervetuloa-viesti lähetetään yleensä sähköpostitse noin viikko ennen koulutuksen alkua. Viestissä kerrotaan tarkka opetuspaikka. Viesti on saattanut mennä roskapostiin. Jos epäilet kirjoittaneesi sähköpostiosoitteesi väärin, ota yhteyttä toimistoon. Lisätietoja opetuspaikoista

Olen ilmoittautunut tenttiin. Missä tentti pidetään?

Suoritin kurssin hyväksytysti. Mistä saan todistuksen suorituksesta?

 • Avoin yliopisto-opetus: Kun opintosi on hyväksytysti suoritettu, voit pyytää todistusta kokonaisuudesta tai suoritusotetta yksittäisestä jaksosta siitä avoimesta yliopistosta, jonka vaatimusten mukaista opetus on. Kesäyliopisto ei siis kirjoita todistuksia avoimesta yliopisto-opetuksesta.
 • Muusta kuin yliopistollisesta opetuksesta annetaan tai lähetetään kesäyliopiston toimesta todistus koulutuksen päätteeksi.

 

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä!