Usein kysytyt kysymykset

Miten kursseille ilmoittaudutaan?

 • Koulutuksiin ilmoittaudutaan kurssikuvauksessa mainittuun päivämäärään mennessä klikkaamalla sivustolla olevaa ilmoittautumispainiketta. Ilmoittautuminen on aina sitova.

Miten perun ilmoittautumisen?

 • Peruminen tehdään kirjallisesti sähköpostilla kesäyliopiston toimistoon toimisto(at)tampereenkesayliopisto.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, palautetaan osallistumismaksu vähennettynä 20 euron käsittelykuluilla, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita.

Voinko sisällyttää kurssin tutkintooni?

 • Kurssien sisällyttämisestä omaan tutkintoon voi tiedustella omalta oppilaitokselta tai tiedekunnalta.

Opiskelijan etuudet, opiskelu työttömänä ja aikuiskoulutustuki

 • Tampereen kesäyliopistossa opintojen suorittaminen on omaehtoista ja lähtökohtaisesti sivutoimista, joten opintoihin ei voi hakea tai saada opintotukea, eivätkä Tampereen kesäyliopistossa opiskelevat ole oikeutettuja opiskelijoiden etuihin tai alennuksiin (mm. opiskelijakortti, opiskelijahinnat lähi- ja kaukoliikenteessä).
 • Avoimia korkeakoulutasoisia opintoja tai ammatillista täydennyskoulutusta voi opiskella opintovapaalla ja opintoihin on mahdollista saada aikuiskoulutustukea, jos opiskelu katsotaan ammatilliseksi lisä- tai täydennyskoulutukseksi ja tuen muut ehdot täyttyvät. Myös työttömyysetuudella tuettu opiskelu voi olla mahdollista tietyissä tapauksissa.

Maksuni keskeytyi ilmoittautumisen jälkeen, eikä uutta ilmoittautumista voi tehdä. Miten saan maksettua osallistumismaksun?

 • Saat Paytraililta noin vuorokauden kuluttua ilmoittautumisesta muistutuksen maksamattomasta osallistumismaksusta. Muistutuksessa on linkki, josta pääset jatkamaan maksua. Jos muistutusta ei tule, ota yhteyttä toimistoon.

Miten lisään työnantajan maksajaksi?

 • Ilmoittautumislomakkeella täytetään maksajan tiedot Yrityslaskutus-kohtaan. Ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen voit sulkea selaimen, vaikka se ohjaisikin maksuun.

Osallistumiseni maksaa työnantajani ja annoin ilmoittautuessa laskutustiedot. Sain kuitenkin muistutuksen maksamattomasta osallistumismaksusta. Peruuntuuko ilmoittautumisesi, jos osallistumista ei maksakaan heti?

 • Jos yrityslaskutus-tiedot on syötetty, voit jättää muistutukset huomioimatta. Osallistumismaksu laskutetaan ilmoitetulta yritykseltä hieman ennen koulutuksen alkua.

Minulla ei ole Moodleen tunnuksia. Mistä saan ne?

 • Moodle-tunnukset luodaan ennen kurssin alkua ja ne lähetetään osoitteesta noreply(at)tampereenkesayliopisto.fi otsikolla ”Tampereen kesäyliopiston Moodle: Uusi käyttäjätunnus”. Viesti on saattanut ohjautua myös roskapostiin.

Olen unohtanut Moodle-tunnukseni tai ne eivät toimi. Mitä teen?

 • Moodlen käyttäjätunnus on ilmoittautumiseesi kirjattu sähköpostiosoite. Moodlen etusivulla voit klikata ”Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi?”.

Järjestetäänkö kurssit lähiopetuksena vai etäopetuksena?

 • Kurssikuvauksessa mainitaan kyseisen kurssin opetustapa. Jos opetuspaikkana on Tampere, on kurssi lähiopetuksena Tampereella.

Kurssi alkaa pian, mutta en ole saanut tietoa opetuspaikasta. Mistä löydän tiedon?

 • Kurssikirje tai tervetuloa-viesti lähetetään yleensä n. 1-2 viikkoa ennen koulutuksen alkua. Viestissä kerrotaan tarkka opetuspaikka. Viesti on saattanut mennä roskapostiin. Jos epäilet kirjoittaneesi sähköpostiosoitteesi väärin, ota yhteyttä toimistoon.

Olen ilmoittautunut tenttiin. Missä tentti pidetään?

Suoritin kurssin hyväksytysti. Mistä saan todistuksen suorituksesta?

 • Kun opintosi on hyväksytysti suoritettu, voit pyytää todistusta kokonaisuudesta tai suoritusotetta yksittäisestä jaksosta siitä avoimesta yliopistosta, jonka vaatimusten mukaista opetus on. Kesäyliopisto ei siis kirjoita todistuksia avoimesta yliopisto-opetuksesta. Muusta kuin yliopistollisesta opetuksesta annetaan todistus koulutuksen päätteeksi.

 

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä!