UKK - Tampereen kesayliopisto

Usein kysytyt kysymykset

Ilmoittautuminen

Miten koulutuksiin ilmoittaudutaan?

Koulutuksiin ilmoittaudutaan kurssikuvauksessa mainittuun päivämäärään mennessä klikkaamalla kurssin sivustolla olevaa ilmoittautumispainiketta ja täyttämällä omat tiedot. Ilmoittautuminen on aina sitova. Lisätietoja ilmoittautumisesta

Kuka voi opiskella kesäyliopistossa?

Tampereen kesäyliopisto on kaikille avoin! Koulutuksiin ovat pääsääntöisesti tervetulleita kaikki pohjakoulutuksesta, iästä tai opiskelun tavoitteista riippumatta. Mikäli jossakin koulutuksessa vaaditaan esim. aikaisempia opintoja, tietty pohjakoulutus tai alan työkokemusta, siitä on mainittu koulutuksen kuvauksessa.

Ovatko Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto samaa oppilaitosta? Voinko ilmoittautua kesäyliopiston kurssille, jos en ole Tampereen yliopiston opiskelija?

Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto ovat nimistään huolimatta täysin erillisiä oppilaitoksia. Myöskään Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen avoin yliopisto eivät ole samaa organisaatiota, sillä Tampereen avoin yliopisto toimii Tampereen yliopiston alaisuudessa. Voit siis ehdottomasti osallistua kesäyliopiston koulutuksiin, vaikka et olisi minkään yliopiston tutkinto-opiskelijana. Kesäyliopiston koulutus on avointa kaikille ympäri vuoden!

Koska Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto ovat eri oppilaitoksia, lähes kaikki kesäyliopiston koulutukset ovat myös Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksullisia.

  Voinko sisällyttää kurssin tutkintooni?

  Kurssien sisällyttämisestä omaan tutkintoon voi tiedustella omalta oppilaitokselta tai tiedekunnalta.

  Missä kurssi järjestetään? Järjestetäänkö kurssi lähiopetuksena vai etäopetuksena?

  Kurssikuvauksessa mainitaan kyseisen kurssin opetustapa. Jos opetuspaikkana on Tampere, kurssi pidetään lähiopetuksena Tampereella. Lähiopetukset järjestetään lähes aina Tampereella riippumatta siitä, minkä korkeakoulun opetussuunnitelman mukainen kurssi on kyseessä. Tarkka opetustila kerrotaan kurssikirjeessä tai infoviestissä, joka lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikko ennen kurssin alkua.

  Miten perun ilmoittautumisen?

  Peruminen tehdään kirjallisesti sähköpostilla kesäyliopiston toimistoon toimisto(at)tampereenkesayliopisto.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, palautetaan osallistumismaksu vähennettynä 20 euron käsittelykuluilla, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita. Lisätietoja ilmoittautumisen perumisesta

  Maksutavat ja -järjestelyt

  Mitä maksutapoja voin käyttää?

  Osallistumismaksu maksetaan ensisijaisesti verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Voit valita seuraavista maksutavoista:

  1. Korttimaksu

  2. Verkkopankkimaksu

  3. Mobiilimaksu

  Tarjoamme lisäksi mahdollisuuden laskulla maksamiseen. Mikäli laskutuksesta ei ole erikseen mainittu koulutuksen kuvauksessa, kirjoita ilmoittautumislomakkeella lisätietoihin maksavasi laskulla. Näin ilmoittautumisesi ei peruunnu maksamattoman osallistumismaksun vuoksi. Lasku voidaan lähettää sähköpostitse, verkkolaskuna yritysosoitteeseen tai paperisesti postilla. Jos olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä yrityslaskutustiedot, lasku lähetetään yritykselle tai organisaatiolle antamiesi tietojen mukaisesti.

  Maksuni keskeytyi ilmoittautumisen jälkeen, eikä uutta ilmoittautumista voi tehdä. Miten saan maksettua osallistumismaksun?

  Olethan yhteydessä toimistoon, niin lähetämme sinulle maksulinkin tai laskun, jolla pääset maksamaan osallistumismaksun.

  Miten lisään työnantajan maksajaksi?

  Ilmoittautumislomakkeella täytetään maksajan tiedot Yrityslaskutus-kohtaan. Varmista työnantajalta tai yritykseltä, vaativatko he laskulle maksajan viitettä, ja kirjoita viite ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen voit sulkea selaimen, vaikka se ohjaisikin maksuun.

  Ovatko kesäyliopiston opinnot ilmaisia yliopisto-opiskelijalle?

  Kesäyliopiston opinnot ovat maksullisia ja samanhintaisia kaikille, ellei koulutuksen kuvauksessa toisin ole mainittu.

  Mistä koulutusten hinnat muodostuvat?

  Tampereen kesäyliopisto on voittoa tavoittelematon yhdistys, eikä koulutuksen järjestämisellä tavoitella voittoja, vaan koulutusten hinta määräytyy opetuksen järjestämisestä aiheutuvien kulujen (opetuspalkkioiden, mahdollisten matka- ja majoituskulujen sekä tila- ja hallintokulujen) mukaan. Emme valitettavasti pysty ohjaamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön maksamaa valtionosuutta kaikkeen toimintaamme sen merkittävän vajeen vuoksi. Ohjaamme valtionosuutta avoimeen korkeakouluopetukseen sekä kielikoulutukseen.

  Sisältyykö osallistumismaksuihin arvonlisävero?

  Osallistumismaksuihin ei sisälly tai lisätä arvonlisäveroa, sillä Tampereen kesäyliopisto ei ole arvonlisäverovelvollinen.

  Voinko maksaa koulutuksen liikunta- tai kulttuuriedulla (esim. ePassi, Edenred, Eazybreak tai Smartum)?

  Ainoastaan kesän Serlachius-kuvataideleirit voi maksaa myös Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Muita kesäyliopiston koulutuksia ei voi tällä hetkellä maksaa liikunta- tai kulttuurieduilla.

  Voinko saada opintotukea kesäyliopiston opintoihini?

  Tampereen kesäyliopistossa opintojen suorittaminen on omaehtoista ja lähtökohtaisesti sivutoimista, joten opintoihin ei voi hakea tai saada Kelan myöntämää opintotukea, eivätkä Tampereen kesäyliopistossa opiskelevat ole oikeutettuja opiskelijoiden etuihin tai alennuksiin (mm. opiskelijakortti, opiskelijahinnat lähi- ja kaukoliikenteessä).

  Avoimia korkeakoulutasoisia opintoja tai ammatillista täydennyskoulutusta voi opiskella opintovapaalla ja opintoihin on mahdollista saada aikuiskoulutustukea, jos opiskelu katsotaan opiskelijan kohdalla ammatilliseksi lisä- tai täydennyskoulutukseksi ja tuen muut ehdot täyttyvät. Huom! Aikuiskoulutustuki poistuu 31.7.2024.  Myös työttömyysetuudella tuettu opiskelu voi olla mahdollista tietyissä tapauksissa.

  Tampereen kesäyliopisto on julkisen valvonnan alainen oppilaitos.

  Osallistumiseni maksaa työnantajani ja annoin ilmoittautuessa laskutustiedot. Sain kuitenkin muistutuksen maksamattomasta osallistumismaksusta. Peruuntuuko ilmoittautumiseni, jos osallistumista ei maksakaan heti?

  Jos yrityslaskutustiedot on syötetty, ilmoittautumisesi ei tässä tapauksessa peruunnu, vaan sinulla on paikka koulutuksessa. Osallistumismaksu laskutetaan ilmoittamaltasi yritykseltä tai organisaatiolta hieman ennen koulutuksen alkua.

  Koulutuksiin osallistuminen ja todistukset

  Kurssi alkaa pian, mutta en ole saanut tietoa opetuspaikasta. Mistä löydän tiedon?

  Kurssikirje tai tervetuloa-viesti lähetetään yleensä sähköpostitse noin viikko ennen koulutuksen alkua. Viestissä kerrotaan tarkka opetuspaikka. Viesti on saattanut mennä roskapostiin. Jos epäilet kirjoittaneesi sähköpostiosoitteesi väärin, ota yhteyttä toimistoon. Lisätietoja opetuspaikoista

  Minulla ei ole Moodleen tunnuksia. Mistä saan ne?

  Moodle-tunnukset luodaan ennen kurssin alkua ja ne lähetetään osoitteesta noreply(at)tampereenkesayliopisto.fi otsikolla ”Tampereen kesäyliopiston Moodle: Uusi käyttäjätunnus”. Viesti on saattanut ohjautua myös roskapostiin. Lisätietoja Moodlesta

  Olen unohtanut Moodle-tunnukseni tai ne eivät toimi. Mitä teen?

  Moodlen käyttäjätunnus on ilmoittautumiseesi kirjattu sähköpostiosoite. Moodlen etusivulla voit klikata ”Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi?”.

  Olen ilmoittautunut tenttiin. Missä tentti pidetään?
  Suoritin kurssin hyväksytysti. Mistä saan todistuksen suorituksesta?

  Avoin yliopisto-opetus: Kun opintosi on hyväksytysti suoritettu, voit pyytää todistusta kokonaisuudesta tai suoritusotetta yksittäisestä jaksosta siitä avoimesta yliopistosta, jonka vaatimusten mukaista opetus on. Kesäyliopisto ei siis kirjoita todistuksia avoimesta yliopisto-opetuksesta.

  Muusta kuin yliopistollisesta opetuksesta annetaan tai lähetetään kesäyliopiston toimesta todistus koulutuksen päätteeksi.

  Tietoa Tampereen kesäyliopistosta

  Mistä kesäyliopiston nimi tulee?

  Tampereen kesäyliopiston perustamisen taustalla 1950-luvulla oli halu luoda Tampereelle akateemista toimintaa ja ilmapiiriä jo ennen Yhteiskunnallisen korkeakoulun siirtymistä Helsingistä Tampereelle. Kesällä järjestettävä yliopistotasoinen opetus sopi tarkoitukseen täydellisesti ja niin Tampereen kesäyliopiston toiminta sai alkunsa.

  Nykyisin Tampereen kesäyliopiston nimessä oikeastaan kaikki on hassusti. Tampereen kesäyliopisto ei toimi enää vain Tampereella, vaan koko Pirkanmaan ja Suomen alueella. Meillä opiskelee opiskelijoita ulkomailta asti. Koulutuksia ei myöskään järjestetä vain kesäisin, vaan läpi vuoden. Kesäyliopistossa ei tehdä tieteellistä tutkimusta, joten se ei oikeastaan ole edes yliopisto. Tampereen kesäyliopiston nimi on siis eräänlainen muisto ja kunnioitus menneisyydelle, kun Tampereen kesäyliopisto toi ensimmäisenä korkeakouluopetuksen Pirkanmaalle. Lue lisää Tampereen kesäyliopiston tarinasta

  Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä!