Teatteritaide

Pellen putsaus – neutraalinaamion ja punanenän risteyksessä

Tämä kurssi on päättynyt

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Ajankohta

Pe-su 16-18.8.2019 seuraavalla aikataululla:

  • pe klo 18-21
  • la ja su 10-17

Opetuspaikka

Pirkanmaan ihmissuhdetyön 7. taivas, Sali, Yliopistonkatu 60 A, 7. krs. 

Sisältö

Pellen putsaus  -työpajassa tehdään matka neutraalinaamiosta klovnin punaisen nenään, jota kutsutaan myös maailman pienimmäksi naamioksi. Tavoitteena on kehittää opiskelijan ilmaisun selkeyttä sekä vahvistaa läsnäoloa ja moniaistisesti kuuntelevaa vuorovaikutusta. Neutraalinaamion ja punanenän yhteys on kiinnostava; miten esimerkiksi universaali ja yksityinen maailma kohtaavat? Molemmat välineet pelkistävät myös esiintyjän ilmaisua. Klovnille olennaista on myös ihmettelevä mieli ja vapaasti virtaava hengitys. Työpajassa keskitytään puhdistaviin perusasioihin ja -harjoituksiin leikkiä unohtamatta.

Suoritustapa

Arviointi hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää läsnäoloa ja aktiivista osallistumista.

Kohderyhmä

Kurssille ei tarvita aiempaa kokemusta, mutta se soveltuu hyvin myös niille klovneriaa enemmän tehneille, jotka haluavat ”putsata pelleään”.

Kouluttaja

Ohjaaja, FM Taina Mäki-Iso on erikoistunut fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Hän on käyttänyt ohjauksissaan klovneriaa, opettanut sitä mm. Teatterikorkeakoulussa, Nätyllä, Salpauksen sirkuskoulutuksessa ja Turun taideakatemiassa sekä esiintynyt itse klovnina Suomessa ja mm. Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraateissa. Hän on opiskellut klovneriaa ja komiikkaa opettajinaan  mm. Philippe Gaulier, Pierre Byland, Ami Hattab, Norman Taylor, Giovanni Fusetti ja Angela de Castro.

  
FM Taina Mäki-Iso
Paikkoja vapaana
16.8.2019 - 18.8.2019
Ilmoittautuminen alkaa
23.5.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
12.8.2019
Opintopisteet 1
Osallistumismaksu 150,00

Lue lisää