Hyvinvointi ja harrastuksetTerveys, liikunta ja hyvinvointi

TRE-stressinpurkuliikkeet - etäoppimisen kurssi

TRE -kurssi itsenäisesti etäopiskellen

Aika

Kurssin opinto-oikeus on voimassa ilmoittautumiskuukauden sekä seuraavan kuukauden loppuun eli aina vähintään 1 kk.

Kurssin kuvaus

Kurssi on itsenäisen opiskelun etäoppimisen kurssi, jonka voi tehdä oman aikataulun mukaan nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Kouluttajaan on mahdollista olla yhteydessä kurssin aikana.

Osallistumismaksu sisältää TRE-etäoppimisen kurssin kirjallisen, videoidun ja äänitetyn materiaalin opiskeluoikeuden sekä tarvittaessa opettajan etätuen (kurssin aikana).

Ilmoittautumisen ja maksamisen jälkeen, lähetämme kurssilinkin sähköpostiisi viimeistään kahden arkipäivän kuluttua. Huomioithan, että kurssin aineisto on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöösi, eikä aineistoa tai osia siitä saa luovuttaa eteenpäin.

Menetelmän kuvaus

TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa.

Kenelle kurssi sopii

Kurssi sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, esimerkiksi:

- Pitkittyneen stressin kuormittamat 

- Hyvät jännittäjät - Yliherkkyydestä kärsivät

- Istumatyön tekijät tai kun työasennot ovat staattisia 

- Lihaskireyksiä, jäykkyyttä, joustamattomuutta ja kipua kokevat - Kun liikunta on vähäistä tai rajoittunutta

- Aktiivisesti liikkuvat, aktiivi- ja kilpaurheilijat - Vammoista toipumisen jälkeinen kehonhuolto - Fyysisen työn tekijät

- Kun työ on henkisesti kuormittavaa - Elämänvaiheen tai -tilanteiden rasittamat - Ihmissuhdetyötä tekevät

TRE-harjoittelu ei sovi jos...

on vakavasti sairas tai elimistö on toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta tai sairastaa epilepsiaa

kyky itsesäätelyyn on rajoittunut, esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden sairaudet. Kyky itsenäiseen harjoitteluun voi olla rajoittunut vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa. 

harjoittelusta on hyvä pitää taukoa raskauden aikana sekä vammoista ja sairauksista toipumisen aikana - tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on tutustua menetelmään ja löytää itsellesi soveltuva tapa tehdä stressipurkuharjoitusta. Olemme hyvin erilaisia siinä, mistä ja miten stressaannumme ja erilaisia myös siinä, millä tavalla sovellettuna harjoitus toimii itse kullekin parhaiten. TRE- harjoittelu rentouttaa ja edistää toipumista jännitystiloista ja heijastuu vointiisi monin myönteisin tavoin.

Harjoitus sopii laajasti moneen – stressin, kuormituksen ja henkisen jännittyneisyyden purkamiseen sekä kehollisista kireyksistä ja jännityksistä palautumiseen. Kurssilla opit käynnistämään ja säätelemään palautumistärinääsi niin, että palaudut ja etenet TREharjoittelussasi turvallisesti ja itsellesi sopivaan, omaan tahtiin.

Suunniteltu opiskeluaika noin 10 päivää taukopäivineen, hitaasti edeten parikymmentä päivää. 

Kurssin sisältö

Kurssin sisältö koostuu TRE-kurssin aineistosta, ohjatuista videoista ja äänitteistä. Pääset harjoittelemaan ajasta ja paikasta riippumatta, mistä päin maailmaa vain, omaa aikatauluasi noudattaen.

• Kurssi on tarkoitettu TRE-stressinpurkuliikkeiden oppimiseksi ja itsenäisen TRE-harjoittelun aloittamiseksi. Kurssi ei sisällä yhdessä muiden kanssa tehtäviä harjoituksia, vaan voit edetä oman aikataulusi mukaan, harjoitukset on kuvattu opetusvideoille.

 • Kurssi koostuu johdannosta, kolmesta kahden oppitunnin pituisesta jaksosta sekä oheisaineistosta. Kuhunkin kolmeen oppituntijaksoon sisältyy käytännön TRE-harjoitus. Kurssin opiskeluun suunniteltu aika on 10 päivää, mutta voit käydä sen läpi nopeasti (esimerkiksi kertaajat) tai hitaasti (jos on tarve pitää taukoa harjoitusten välissä). 

• Sinulla on mahdollisuus olla yhteydessä opettajaan. Kurssin ei ole tarkoitus korvata lähikurssia, jossa TRE-ohjaaja on koko kurssin ajan paikan päällä ohjaamassa. 

• TRE- harjoitteluosioissa tehdään kevyt lämmittelyliikesarja ja ollaan kehollisesti asennoissa, jotka edellyttävät terveydentilaa, joka sallii kevyen liikunnan harrastamisen. Kurssiaineistosta löydät ehdotuksia soveltaa liikkeitä, jos jokin liike ei kehollesi sovi. 

• TRE-harjoittelu on itsehoitomenetelmä stressin ja jännittyneisyyden purkamiseen. Itsesäätely TRE-harjoittelua oppiessa on keskeisessä roolissa. Kehon purkaessa jännitteitä joillakin myös tunteet voivat aktivoitua. On tärkeää, että tunnet olosi kurssin ajan ja sen jälkeisessäkin harjoittelussasi juurtuneeksi ja olosi vakaaksi ja turvalliseksi. 

• Kurssille osallistuminen ei anna valmiuksia tai oikeuksia opettaa tai ohjata TRE-menetelmää kenellekään muulle. TRE-menetelmän ohjaaminen muille edellyttää TRE-ohjaajakoulutuksen suorittamista.

Kouluttaja 

Satu Pusa, Certified & Advanced TRE Provider, stressinpurkukouluttaja, psyykkinen valmentaja

Voit katsoa kouluttajan tekemän videon kurssista.

Opettaja

Certified & Advanced TRE® Provider Satu Pusa

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

18.8.2023 - 31.12.2024

Ilmoittautuminen alkaa

17.8.2023

Ilmoittautuminen päättyy

30.12.2024

Kurssimaksu

65€

Ilmoittaudu