Ravintolisät 4 op
Opintojakso järjestetään kaksi kertaa lukuvuoden aikana; 11.10.-29.11.2021 TAI 18.4.-6.6.2022 UEF Moodlessa.
Tavoite ja sisältö
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa hakea tieteellistä tutkimustietoa ravintolisistä ja arvioida kriittisesti niiden merkitystä terveydelle ja hyvinvoinnille, painonhallinnassa ja liikunnassa. Opiskelija osaa ohjeistaa ja arvioida ravintolisien käyttöä sekä niihin liittyvää markkinointia. Opiskelija osaa arvioida ja verrata ravintolisiä koskevia väitteitä/lupauksia tutkimusnäyttöön peilaten.
Ravintolisien merkitys terveydelle ja hyvinvoinnille, painonhallinta ja liikunta, ravintolisien käyttö, suosio ja markkinointi, lainsäädäntö.
Suoritustapa
Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa ja vertaistyöskentely/verkkokeskustelut, verkkotyöskentelyn osuus 100 %. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.
Kirjallisuus
UEF Moodlessa ilmoitettu materiaali.
Arviointi:
Opintojakson suoritukset arvioidaan asteikolla 0-5.